Hosszas időhúzás után végre kitűzték a dátumot: március 31-én szavazhatnak a finn és svéd NATO-csatlakozásról.

Itt a dátum – Kiderült, mikor szavaznak a finn és svéd NATO-csatlakozásról az Országgyűlésben

Régóta húzódik a finn-svéd NATO-csatlakozás ratifikálása – Fotó: Facebook/NATO

A Fidesz-frakció megerősítette az atv.hu-nak, hogy az Országgyűlésben március utolsó napja, 31-e “a tervezett dátum” a zárószavazásra a finn-svéd NATO-csatlakozás ratifikálásáról. Törökországon kívül már csak Magyarország nem ratifikálta a svéd és a finn NATO-csatlakozást.

Korábban szó esett a március 7-vel kezdődő hétről, majd a 20-ai hétről volt tudomása Novák Katalin köztársasági elnöknek is. Vadai Ágnes viszont kedden közzétette a Facebook-oldalán: "Most érkezett a levél Semjéntől. A kormánypártok nem akarnak parlamenti ülést a jövő héten. Tehát megint elmarad a finn és a svéd NATO-csatlakozás ratifikációja”. A DK politikusa szerint Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes indoklása az újabb halasztásra úgy szólt: még nem zárultak le “az Európai Bizottsággal folyamatban lévő egyeztetések” – számol be az ATV.

A Házbizottság csütörtöki üléséről az szivárgott ki, hogy Balla György fideszes frakcióvezető március utolsó napját jelölte meg, mint a zárószavazás lehetséges napját.

Az ATV kérdésére a Fidesz-frakció részéről megerősítették: “március 31-e a tervezett dátum” a zárószavazásra a finn és a svéd NATO-csatlakozás ratifikálására.

A hvg.hu a házbizottsági ülésről kiszivárgott hírek alapján azt írta, hogy Balla György úgy fogalmazott az újabb halasztásról, “Brüsszel hazudik, mint a disznó!”

Ankara ma jelenti be döntését a finnek NATO-csatlakozásáról

A finn elnök látogatása alkalmából Ankara ma jelenti be hivatalosan, hogy Törökország milyen döntést hozott Finnország NATO-csatlakozásáról.

Az újraválasztásáért kampányoló Recep Tayyip Erdogan – aki eddig akadályozta Finnország és Svédország NATO-csatlakozását – szerda reggel közölte: „Tiszteletben tartjuk az általunk tett ígéretet. Pénteken találkozunk a finn elnökkel, és megtesszük, amire az ígéretünk kötelez”. Azt ugyanakkor nem egyelőre lehet tudni, hogy a Svédországgal 2022 májusában közösen beadott finn NATO-felvételi kérelmet a török parlament a május 14-re kitűzött törökországi választások előtt vagy után fogadja-e el. Ugyanakkor Svédország esetében bonyolultabb a helyzet, Törökország ugyanis az ott élő kurd terroristák támogatásával vádolja Stockholmot – írta az MTI.

Március 31-én döntenek Finnország és Svédország NATO tagságáról

Forrás: ATV, HVG, MTI
Fotó: Facebook/NATO

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
"A NATO akkor is megvédi Finnországot és Svédországot, ha még nem tagjai a szövetségnek. A szervezetet életre hívó szerződés 11. cikkelye egyébként úgy fogalmaz, hogy „a Szerződés az azt megerősítő államok között életbe lép, mihelyt az aláíró államok többsége, közöttük Belgium, Kanada, Franciaország, Luxemburg, Hollandia, az Egyesült Királyság és az Egyesült Államok megerősítő okirataikat letétbe helyezték; a többi aláíró állammal a szerződés megerősítő okirataik letételének napján lép életbe.” "Van lehetőség arra a magyar jogban, hogy személy szerint felelősségre vonják azokat az embereket akik ehhez a gyalázatos szinjátékhoz köthetőek?" Ha lenne is lehetőség, a tolvajbanda zsebében levő, kesztyűbábként funkcionáló tákolmánybíróság, legfőbb ügyész, kúria ésatöbbi úgysem találna semmilyen bűncselekményre vagy akár csak vétségre utaló körülményt. Tárgyalni? Ezek? Bohóckodás, hogy tovább húzhassák az időt. Miről is tudnának tárgyalni a svédek és a finnek, egy sutyerák bugris tahó román cigányal? Én egy témára mindenképpen tippelek –’sem(mi)jénelvtárs’ által támasztott alapfeltétel a pogány házirénszarvasok puska elé terelése, majd elhelikopterezése:
uploads.disquscdn.com/images/3557e7592f81422436b708f9ddb0a0f02355a63e150940674cf36ea03bb3f822.jpg?w=800&h=586
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
Ez a bolhacirkusz ismét a "tiszteletet követelő" kormányunkat minősíti.Ezt jól meg kell fontolni, mondják! De Orbán agymacskáinak, (Kata, MOK, kiemelt beruházások stb) az elfogadásához elég két- három nap is! Ugye Kövér elvtárs? Gombnyomogató 135 droid?
KisTehen
@Eladott Ország: ja ... gyalázatos színjáték, ha mégse kell hozzá a magyar parlament döntése
lampa laz
@Philip Marlowe: ha már a szankciókat említed, ha mindet megszavazta a királyod akkor mi a büdös csájért kellett neki nemzeti konzultálni az idióta alattvalóival? Tuggyuk, ebből is pénz lopott. A tájékozottabb emberek egészen biztos, h nem töltötték ki ezt a szarságot, mert tudták, h a vétóbajnok is megszavazott mindent. A beetethetőkkel meg azt tesz amit akar, azok még azt is elhiszik neki, h északon kel fel a nap, délen meg nyugszik. Másik dolog, h ha te nem is hiszed akkor is igaz, h a dagi qva erős orosz befolyás alatt van, ha nem igaz akkor miért másolja mindenben azt az őrült hatalommániás barmot. És most ne gyere a gázzal meg az olajjal, mert visítok. Nem lopni kellett volna 13 évig, hanem megoldani ezeket a dolgokat.
libellle
@KisTehen: Tudod mi a"libsi" szának az ellentéte? Szozializmus és komunizmus, akkor lehet neked gratulálni mert te még csak véletlenül sem vagy liberal.
Yoda69
24 ora se telt el, es maris szemen koptek magukat a fideSSesek. Gratulálok!
Németh István
@Eladott Ország: @libellle: @Yoda69: @lampa laz: @Nessy: azt hiszem nem érdemes veletek szót szarni az abroszra!
Az usa-nató gazember banda takarodjon Európából, az Eu vezetése a börtönbe akasztásilag!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok