Az EU országain belül hónapok óta hazánkban messze a legmagasabb az infláció: majdnem 26 százalékos.

Durván elszállt a magyar infláció – 2,5-szer magasabb, mint az uniós átlag

Mikor fog csökkenni az infláció? – Forrás: Eurostat

Enyhe csökkenéssel indult az EU-s infláció az év elején; januárban 10, februárban 9,9 százalék volt. Ezzel szemben hazánk hatalmas számot könyvelhet el: megközelíti a 26 százalékot.

Az unióban ismét enyhén emelkedik az élelmiszerek inflációja, a januári 18,4 százalékról 19,5-re nőtt. Magyarországon csökkenő tendencia látszik, de így is az egekben van, 47 százalékon – számol be a 444.hu.

Az európai uniós inflációs adatok alapján Magyarországon a friss, alacsony zsírtartalmú tejnek a legmagasabb az inflációja az összes élelmiszer közül: 80 százalékkal drágább most, mint egy évvel ezelőtt volt.

Második helyen van a tojás (79 százalék), utána jön a sajt és túró (78), a vaj (75) és a kenyér (75). Uniós átlagban ezek a termékek jóval kevésbé, 20-30 százalékkal drágultak. Két terméknek magasabb az uniós inflációja a magyarnál. Az egyik a cukor (61 százalék és 17 százalék), a másik a liszt (10 és 26 százalék). Ezt az is magyarázza, hogy a kristálycukorra és a búzafinomlisztre itthon ársapkát tett a kormány.

Forrás: 444.hu
Fotó: Eurostat

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Mindjárt megszólal a kórus: Brüsszeli szankciók, háborús infláció! Ami érdekes módon csak kis hazánkat sújtja! Hogy esetleg pancser a kormányunk, elhibázott gazdasági döntéseket hoz, azt fedje jótékony homály!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@KisTehen: szánalomka, te csak magadat és a sorstársaidat szopatod! :)
Nessy
Mindjárt megszólal a kórus: Brüsszeli szankciók, háborús infláció! Ami érdekes módon csak kis hazánkat sújtja! Hogy esetleg pancser a kormányunk, elhibázott gazdasági döntéseket hoz, azt fedje jótékony homály!
csak úgy....
@Nessy: fidesz dalárda! ezt az egy nótát már 10 éve gyakorolják némi variációkkal!
most a migráncs,soros ritkábban van benne,ha csak nem jön az öreg bakondi basszus vagy a tenorista nógrádi..
csak úgy....
én azt szeretem a fideszbe,hogy olyan ügyesen átverik a teheneiket,birkáikat, és azok még meg is védik öket,- pedíg erre nem minden hülye képes, csak a nagyonhülye tenyészhülye ! :)
ómió
Akkor, igazán "eredményesek" voltatok, efftársak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.