Két hét alatt már 20 ezer orvos jelezte, hogy a Magyar Orvosi Kamara tagja akar maradni – közölte honlapján a MOK.

Az aktívan praktizáló orvosok közel fele jelezte már, hogy kamarai tag maradFotó: Pixabay

A szervezet szerint ez azt jelenti, hogy Magyarországon egy tenni akaró, összetartó orvosközösség fogja tovább képviselni a betegei és a hivatás érdekeit.

Első körben biztosíthatunk mindenkit, gyógyítókat és a lakosságot egyaránt, hogy a Magyar Orvosi Kamara a továbbiakban is politikamentes szervezetként fog fellépni: nincs bal- és jobboldali orvoslás

- szögezték le a MOK honlapján megjelent közleményben.

Ahogy az elmúlt években, ezután is a hiteles szakmai álláspont megfogalmazását tartjuk fontosnak és nem hagyjuk, hogy a politika címkéket ragasszon ránk – írja a Magyar Orvosi Kamara.

A MOK-nak körülbelül 50 ezer tagja van, közülük 42 ezren aktív orvosok.

Forrás: mok.hu

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jáger laszló
Az orvosok fele már tagja a MOK-nak
Ez biztató!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@Őrnagy: Az új szerződéseket, és szankciókat nem hiszem, hogy a MOK kérte. Az tény hogy egy orvost 50 ezer forintér jobban meghurcolnak, bilincsben visznek el, mint aki milliókat vágott zsebre valós korrupcióként. Az ügyeleti rendszert inkább hagyjuk! A háziorvosi irreális indikátor rendszert meg még inkább hagyjuk!
Pálinkás Pál
@Őrnagy: fel kéne fognod...akár az ördöggel is,ha orbánék bukása a vége...
Nessy
@Őrnagy: Gondolom a több hónapos várólistát is örömmel üdvözli adott esetben! A kormány, illetve Orbán munkájába valóban a plebsz, de mások sem avatkozhatnak bele! Még akkor sem lehet szólni, amikor a mi pénzünkön, nélkülük, ellenünk hoz rendeleteket!
csak úgy....
@Őrnagy: "Szarom le a váró listákat, meg a várólistákkal keltett hisztériát":)
"200 évvel ezelőtt nem jutott annyi orvos a lakosságra mint most, mégse voltak várólisták, és a lakosság szaporodott!" :)
" Ha egy nemzet meg szeretne maradni, akkor nem a várólistákkal kell foglalkozni, hanem a demográfiával." :)
te ökör,200 éve azért csináltak a szülök 10-12 gyereket,hogy ha a fele megmarad,akkor lesz ki szántson és arasson, de tudok olyanokról is ahol a 12 böl csak 2 maradt! -éppen mert nem voltak orvosok!
ha egy nemzet meg akar maradni akkor lehetövé teszi,hogy a fiatalok merjenek gyereket vállalni!-nagy a pofád de biztos vagyok benne, ha most 20-25 éves lennél másként gondolkodnál!
szarod le a várólistákat..., most még! majd akkor fogsz jajgatni ha kikezdett a rák ,amit manapság az egészséges életmód sem zár ki!
@Őrnagy: buta vagy mint a segg és ezt te szereted hangoztatni! :)
jáger laszló
Az orvosaink külföldre jelentkeznek,magánpraxisba és a MOK-ba! !Háziorvosnak,állami szférába már kevésbé mióta nincs hálapénz!!
Ezt betegséget még a pintér doktor sem tudta +gyógyítani...
csak ennyi
barátilag
J.L.
Nessy
@jáger laszló: A háziorvosokat érintette a legkevésbé a hálapénz megszüntetése. Annál inkább az irreális, teljesíthetetlen indikátorok bevezetése. .
Miután a háziorvosok jó része túl van a nyugdíj korhatáron, ha ők lelépnek, akkor az alapellátás padlót fog. A januári teljesítményt február első napjaiban jelentik, márciusban fizetik. Egy példa. Januárban az orvos elküldi szűrésre a beteget. Áprilisra kap időpontot. Akkor mennyi türelmi idő után ellenőrzik az indikátor teljesítését? Meddig fogad el pótjelentést a NEAK, és korrigál e a rendszer. Ez egy valós probléma! Mint ahogy a felírt hiányzó gyógyszert helyettesítő neve nem azonos a felírttal. Milyen formában jelenik meg az EESZT rendszerben, elfogadja e az indikátor ellenőrző? Szerintem sem Pintér, sem Takács álomtitkár nem igazán ismeri a jelen valóságot.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.