Meg kell akadályozni, hogy Magyarország akkumulátorgyarmat legyen, az LMP elutasítja a Professzorok Batthyány Köre debreceni csoportja támogató álláspontját a debreceni akkumulátorgyár megépítése kapcsán – mondta a párt parlamenti frakcióvezető-helyettese szombati budapesti, online is közvetített sajtótájékoztatóján.

Nekiment a kormánynak bólogató professzoroknak az LMP az akkumulátorgyárak ügyébenPosta József, a Professzorok Batthyány Körének debreceni csoportjának elnöke

Kanász-Nagy Máté kifejtette: az akkumulátorgyár-beruházások jelentősen károsítják a környezetet, használják a vízkészletet, az energiát és veszélyeztetik a termőföldeket.

"Elképesztő, hogy doktorok, egyetemi professzorok, tudós emberek asszisztálnak ahhoz a kormányzati lobbitevékenységhez, hogy Magyarországot akkumulátorgyarmattá tegyék"

- fogalmazott.

A debreceni professzorok szószólója a helyi televízió műsorában állt ki az akkumulátorgyárak mellett:

A frakcióvezető-helyettes hangsúlyozta: az áldozatot a debreceni kínai akkumulátorgyár kapcsán a debreceniek, a Hajdú-Bihar megyében élők fogják meghozni, illetve mindenki meghozza majd az ivóvíz, az energia és a termőföld külföldi beruházóknak történő kiárusításával.

Nem lehet fejlődésnek nevezni azt az iparpolitikát, ami Magyarország gyarmatosításához, erőforrásainak túlhasználatához járul hozzá – jelentette ki Kanász-Nagy Máté.

Felidézte, hogy az LMP országos népszavazást kezdeményezett az akkumulátorgyárak ügyében. A kérdésről jövő héten dönt a Nemzeti Választási Bizottság; az LMP pozitív döntésre számít, el akarják kezdeni az aláírások gyűjtését – közölte.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
"Ez az a tömörülés, amelyet egyik alapítójuk, a Széchenyi-díjas Solymosi Frigyes akadémikus például azt követően hagyta ott, hogy a professzorok a kormányt szervilisen támogató felhívást tettek közzé a menekültellenes népszavazással kapcsolatban. A Széchenyi-díjas akadémikus előtt a PBK bevándorlásról szóló állásfoglalása miatt már Ángyán József is kilépett a Professzorok Batthyány Köréből." Milyen nemzeti büszkeség, hajlott gerincű csinovnyikok?
Itt van nekünk a Professzorok Batthyány Köre (PBK), egy nemzeti érzelmű, konzervatív, jobboldali egyetemi tanárokat tömörítő gittegylet."
sp-ao.shortpixel.ai/client/to_auto,q_lossy,ret_img,w_560/https://kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2017/01/naray.jpg
" A kormány seggéből kilógó Professzorok Batthyány Körének friss, a hazai közélet állapotáról szóló összefoglalója kapcsán, ezek a derék emberek akkor vonultak be a köztudatba, amikor nem oly régen a Keresztény Értelmiségiek Szövetségével és a Magyar Polgári Együttműködés Egyesületével közösen kiadtak egy kritikus kiadványt a hatalomgyakorlásról, az uniós pénzek lenyúlásáról, a folyamatosan változó ellenségképről és sok hasonló jelenségről, aztán gyorsan benyögték, hogy ezt nem is a Fideszre értették, hanem úgy általában bele a vakvilágba."
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jáger laszló
Miért is káros az aksigyár!!
1 nagy a vízigénye
2 nagy az áramigénye
3 nagy a zajterhelése
4 zöldterületet foglal L
5 környezetszennyező!?
6 veszélyes technológia!?
7 kicsi a hozzáadott értéktöbblet
8 csökken a mg-i terület és a termelés!!??
9 szennyezi a környezetet
10 + különben is mások is LNZik
11...
Ennek LNÉre a világon épülnek akkugyárak ,mert igény van rá és az emberek ott is dolgoznak eü-i károsodás nélkül!!
Szerintetek akkor mi a +oldás!!??
csak kérdezem
barátilag
J.L.
Őrnagy
Évtizedekig hallgattuk, hogy azért szerencsés hely Magyarország, mert ez egy ívóvízben bőséges hely. Most a Méreg Zöldek az ellenkezőjét hazudozzák!

Amikor elkezdődött az elektromos közlekedésre való átállás, az LMP volt az első, akik azt papolták, hogy ebből a magyar állam nem maradhat ki és ostorozták a kormányt, hogy nem tesz semmit. Most tesz, most ezért ostorozzák, és küzdenek az egész program ellen.

Mindenki tudja, hogy az elektromos autókban igen nehéz a nagy kiterjedésű akkumulátor, ezért az új, elektromos autókat gyártó befektetők oda telepítik az autógyárakat, ahol az akkumulátorok készülnek! Az LMP-t azért fizetik most, hogy próbálja ellehetetleníteni az akkumulátor gyártást Magyarországon, hogy az autógyárak se ide települjenek! Ördögi propaganda.
Őrnagy
Az USA minden Európai országnál több állami támogatást ad azért, hogy a Volswagen konszern az USA-ban építsen hatalmas akkumulátor gyárat, és mellé autógyárat. Innen fújhat a szél. De más Európai országok is fizethetik az LMP-t, hogy hozzájuk kerüljön inkább a jövő ipara!
Németh István
@Őrnagy: ez sajnos nem feltételezés ez TÉNY! miként a momentumot kellemesen ellátták korrupciós pénzekkel midőn a MAGYAR olimpiát vezérguruként sikeresen megfúrta - micsda fejlődést tett tönkre ezel, azt fel sem tudjuk fogni! No ez és ilyenek azok az önös érdekek ame-lyekért embereket szoktak írtani >> mert az usa-ukrán >> az oroszokkal szembeni személyes érdekeltségű agresszó is erről szól >> a hatalom és a terjeszkedés! Az lmp, meg egy nagy sze-mét - tévedés ne essék nem párt, hanem szerveződés > egy aljas banda a többi önös érdekhaj-hász bandával együtt! NEM a nemzeti érdekek a nemzet polgárainak jövöbeni életvitele a lényeg ezeknek a moslékoknak hanem a maguk kis csoportjának, személyes jövedelmeik, hatalmi vágyaik elérése! @Eladott Ország: @jáger laszló: a megoldás >> a liberális önös érdekű és valójában nemzetellenes megnyilvánulások kemény megbüntetése! A fejlődés a nemzeti érdekek semmibevétele és a nemzet tudatos ellehetelenítése végett! >> itt van az dk., az mszp, stb. ganaj gárdája, nem a nemzet érdekeivel szembe mennek önös érdekből?? dehogynem, akkor amikor az Eu. vezetésének tevékenységét befolyásolni akarják - és sajnos eredménnyel - hogy a nemzeti érdekekkel szemben - akár hazaárulással is - el tudják lehetleníteni országunkat, mert nem a kormányt személyenként, hanem a nemzetet összességében!!? Na ezért kellene egy kemény határozott nemzetérdekű intézkedés sorozat! Az Eu. vezetése, meg nagy ívben le van szarva >> mert az rendben van, hogy van egy Eu. tagság, de a nemzeti szuverenítás rovására semmiféle egyedi megnyilvánulás BIZONY SÉRELMES LEHET, mert az is!!> AMELYNEK KÖVETKEZMÉNYEI RENDRE ELMARDATAK > VALÓJÁBAN OK LEHETNE ARRA, HOGY MEGSZŰNTESSÜK AZ EU.-BÓL SZÁRMAZÓ SZEMÉTCSOMAGOK BEFOGADÁSÁT!!! stb. DE a valójában rendszer ellenes öncélú törekvéseknek is böntetőjogi következményei legyenek, ez nem óhaj ez kényszerpálya!! >> ugyanis a demokráciát nem az öntudat tartja össze hanem a vezetés határozott, hangsúlyozom a választások során eldöntött többségi...
Shikari
Ez a demagógia! Ha a libsikkel egyetértenek a tudósok, az a szakma és bátor kiállás. Ha a kormánnyal értenek egyet, akkor bólogatóak. Ideje, hogy vissza vágjunk ezeknek a sértegető, agresszív majmoknak. A libsi nem magyar, de embernek is gyenge minőségű!
ómió
Végtére is, hogy jön egy professzor a témához, ha LMP-s efftársak azt egyszer már meghazudták!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.