A gazdagság nem változatatja meg az ember jellemét – írja Facebook-oldalán Felföldi József édességipari nagyvállalkozó, motivációs ötletgazda. 

Vallott a magyar milliárdos: "Pökhendi voltam, de még időben jött a felismerés"
Fotó: Facebook/Felföldi József

A debreceni milliárdos úgy fogalmaz, bár sosem volt szegény, a problémák akkor kezdődtek, amikor elkezdett akkora összegeket keresni, amelyek már jóval túlmutattak a létfenntartásához szükséges mennyiségnél. 

Nem tudtam feldolgozni és kezelni a „rám szakad szerencsét”. Egész egyszerűen megváltoztam, s cseppet sem a jó értelemben. Ugyan ekkor is dolgoztam, pont úgy, ahogy Édesapámtól láttam, de közben valahogy az alázat elkopott belőlem, s azt, ami addig jó, reális, a földön két lábbal álló emberré tett, elvesztettem

- írja Felföldi, majd őszintén jellemzi korábbi önmagát:

Pökhendi voltam és önző. Nem érdekelt senki más, csak saját magam és a boldogulásom. Megéreztem a pénz ízét, s mint a vértől részeg cápa, én is csak erre vágytam.

A nagyvállalkozó felidézi, egyre több ember fordult el tőle, mígnem az élet tükröt tartott elé:

Rájöttem, hogy olyan dolgokat erősített fel bennem a hirtelen jött vagyonosodásom, ami egyébként minden emberben benne van legalább egy kis mértékben, de egészséges önértékelés és stabil lelki iránytű mellet ezek azok a tulajdonságok, amelyek nem hogy erősítést nem igényelnek, de inkább azon kell dolgozni, hogy visszaszoruljanak a személyiségünkben.

A pökhendiség, a beképzeltség, a túl nagy egó bárkinek csorbítaná a népszerűségét. Feltettem magamnak a kérdést, hogy hogyan várhatnám el, hogy engem ezek mellett szeressenek? Saját magamat sem szerettem volna ezen a ponton

- írja Facebook-posztjában Felföldi József, aki úgy gondolja, esetében még időben jött a felismerés, és hálás azoknak, akik ki mertek mögüle hátrálni, amikor ezt indokoltnak érezték.

Forrás: Facebook

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
kalapom emelem! süsü pénzhajhász politikusok tanuljatok!
jesz
és most mi lesz? megjavul?..mindenkinek előre köszön?..megvilágosodott, vagy valakik szóltak, hogy kellene néhány gyára?
Eladott Ország
Felföldi úr, a "rászakadt szerencséjét" kivel kívánja megosztani? A jótékonysági rohamából átadhatna Orbán Viktor doktor miniszterelnök úrnak is.
jáger laszló
Gazdag ember is lehet néha normális is!!,Habár ritka akár a fehér holló!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.