A gazdagság nem változatatja meg az ember jellemét – írja Facebook-oldalán Felföldi József édességipari nagyvállalkozó, motivációs ötletgazda. 

Vallott a magyar milliárdos: "Pökhendi voltam, de még időben jött a felismerés"
Fotó: Facebook/Felföldi József

A debreceni milliárdos úgy fogalmaz, bár sosem volt szegény, a problémák akkor kezdődtek, amikor elkezdett akkora összegeket keresni, amelyek már jóval túlmutattak a létfenntartásához szükséges mennyiségnél. 

Nem tudtam feldolgozni és kezelni a „rám szakad szerencsét”. Egész egyszerűen megváltoztam, s cseppet sem a jó értelemben. Ugyan ekkor is dolgoztam, pont úgy, ahogy Édesapámtól láttam, de közben valahogy az alázat elkopott belőlem, s azt, ami addig jó, reális, a földön két lábbal álló emberré tett, elvesztettem

- írja Felföldi, majd őszintén jellemzi korábbi önmagát:

Pökhendi voltam és önző. Nem érdekelt senki más, csak saját magam és a boldogulásom. Megéreztem a pénz ízét, s mint a vértől részeg cápa, én is csak erre vágytam.

A nagyvállalkozó felidézi, egyre több ember fordult el tőle, mígnem az élet tükröt tartott elé:

Rájöttem, hogy olyan dolgokat erősített fel bennem a hirtelen jött vagyonosodásom, ami egyébként minden emberben benne van legalább egy kis mértékben, de egészséges önértékelés és stabil lelki iránytű mellet ezek azok a tulajdonságok, amelyek nem hogy erősítést nem igényelnek, de inkább azon kell dolgozni, hogy visszaszoruljanak a személyiségünkben.

A pökhendiség, a beképzeltség, a túl nagy egó bárkinek csorbítaná a népszerűségét. Feltettem magamnak a kérdést, hogy hogyan várhatnám el, hogy engem ezek mellett szeressenek? Saját magamat sem szerettem volna ezen a ponton

- írja Facebook-posztjában Felföldi József, aki úgy gondolja, esetében még időben jött a felismerés, és hálás azoknak, akik ki mertek mögüle hátrálni, amikor ezt indokoltnak érezték.

Forrás: Facebook

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
kalapom emelem! süsü pénzhajhász politikusok tanuljatok!
csak úgy....
kalapom emelem! süsü pénzhajhász politikusok tanuljatok!
jesz
és most mi lesz? megjavul?..mindenkinek előre köszön?..megvilágosodott, vagy valakik szóltak, hogy kellene néhány gyára?
Eladott Ország
Felföldi úr, a "rászakadt szerencséjét" kivel kívánja megosztani? A jótékonysági rohamából átadhatna Orbán Viktor doktor miniszterelnök úrnak is.
jáger laszló
Gazdag ember is lehet néha normális is!!,Habár ritka akár a fehér holló!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
PaulaFox
❤️Szia) A nevem Paula, 23 éves vagyok) Kezdő szex modell 18+) Kérlek értékeld a képeimet a következő címen ➤ ja.cat/id390865

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.