Akik lakossági engedély nélkül parkolnak este 6 és másnap reggel 7 óra között a kizárólagos lakossági parkolóhelyekre, azok hétfőtől 10 000 forintos bírságot fizethetnek.

Hétfőtől 10 ezer forint szabálysértési bírsággal bünteti a ferencvárosi közterület-felügyelet azokat az autósokat, akik lakossági engedély nélkül este 6 és reggel 7 között a kizárólagos lakossági parkolóhelyeken hagyják autóikat a IX. kerületben – közölte az Ferencvárosi Önkormányzat az MTI-vel.

Tízezer forintos bírsággal sújtják hétfőtől azokat, akik lakossági engedély nélkül parkolnak

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Azt írták, a kizárólagos parkolás csak az esti időszakot érinti, reggel 7 óra és este 6 között ugyanolyan feltételekkel használhatja bárki ezeket a parkolókat, mint korábban. A zöld rendszámú autókra is ugyanez a szabály vonatkozik, csak lakossági engedéllyel parkolhatnak a kijelölt részeken. A várakozási tilalmi időszak a hét minden napján érvényes.

Minden kizárólagos parkolási szakaszt kiegészítéssel ellátott várakozni tilos tábla jelez – tették hozzá.

Emlékeztettek: Ferencváros február 20-án vezette be a kizárólagos lakossági parkolást a Haller utcától befelé eső Belső és Középső-Ferencvárosban a helyi lakosok parkolás-problémáinak enyhítésére. Ezen a területen 4351 fizetős parkolóhely van, amiből 1205 darabot jelölt ki az önkormányzat kizárólagos lakossági parkolónak.

A tájékoztatás szerint az első tapasztalatok kifejezetten jók, felméréseik alapján az autósok csak 10 százaléka állt eddig rossz helyre.

Mint írták, Ferencváros polgármestere a kizárólagos lakossági parkolást azért kezdeményezte, hogy a helyiek parkolási gondjait enyhítsék a kijelölt idősávban. A rendszer segít abban, hogy este ne kelljen hosszan körözve parkolóhelyet keresni – fűzték hozzá a közleményben.

Forrás: mti.hu

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
@csak úgy...: Tényleg jobb havi jövedelmed van, mint egy itteni főorvosnak, vagy csak hazudozol, mint rendszerint?
csak úgy....
@verőce21: nyugaton egy magyar föorvosnál nem nehéz magasabb jövedelemmel rendelkezni! :)
verőce21
@csak úgy...: szerencsére már tudjuk, hogy te akkor is hazudsz, ha kérdezel...! :)
csak úgy....
@verőce21: szerencsére te nem tudsz semmit,te ahhoz túl buta! :)
Németh István
@csak úgy...: < az a jellemző erre a pöcsre, hogy "csak úgy" hülye ahogy van! Mondjuk a téma teljesen más de nem számít! A lényeg, hogy vágjátok a témát >> különben > a nyugatot sok mindenben nem tudtuk beérni és csak azért nem, mert akik beérhették volna azok szétlopták kommunista csőcselék módra az országot mégpedig a saját bugyellárisuk javara!
Alényeg viszont >> az usa-nató moslék armada takarodjon Európából, és az Eu. vezetése a börtönbe - akasztásilag!
csak úgy....
@Németh István: pisti,te egy elmebeteg! :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.