A parlamenti gazdasági bizottság elnöke úgy látja, Karácsony Gergely főpolgármester és más politikusok is érintettek lehetnek az ügyben.

Súlyos visszaélések és törvénysértések gyanújára figyelmeztetett az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke a baloldal kampányfinanszírozása kapcsán – hangsúlyozta Bánki Erik, a parlament gazdasági bizottságának fideszes elnöke a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában annak kapcsán, hogy számvevőszéki vizsgálat indult a "guruló dollárok" ügyében.

A fideszes Bánki Erik szerint az elmúlt harminc év legnagyobb botránya a "guruló dollárok ügye"

Bánki Erik, a Fidesz vezérszónoka felszólal a 2023-as költségvetés módosításának vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2023. március 1-jén.

Fotó, címlapkép: MTI/Bruzák Noémi

Az MTI híre szerint a kormánypárti politikus azt mondta, értesülése szerint az ÁSZ-vizsgálat a feltárt problémák miatt a vártnál hosszabb időt vesz majd igénybe, sőt be kell vonni a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt is, mivel az ellenzéki pártok által benyújtott számlák alapján az adócsalás, adóelkerülés gyanúja is fennáll.

"Az elmúlt harminc év legnagyobb botrányát éljük meg azzal, hogy négymilliárd forinttal külföldről próbálták befolyásolni a hazai választásokat, ami törvénytelen, erkölcstelen és elfogadhatatlan" – jelentette ki Bánki Erik.

Felidézte: a baloldali pártok komoly hazugságspirálba kerültek, hiszen eleinte "mikroadományokat" emlegettek, majd kiderült, hogy mindössze néhány nagy támogató adta össze a "bődületes mennyiségű" pénzt. Ezután azzal próbálták elterelni a gyanút, hogy civil szervezeteket támogattak a pénzből, de bebizonyosodott, hogy ez sem igaz – mondta a bizottsági elnök.

Szerinte Karácsony Gergely főpolgármester is érintett kell, hogy legyen az ügyben, hiszen a kampányban miniszterelnök-jelölt volt, és "az egyik legbizalmasabb tanácsadója, Korányi Dávid működtette" a külföldi finanszírozás rendszerét.

Bánki Erik teljességgel kizártnak nevezte, hogy a külföldi pénzek csak Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölthöz érkeztek volna. Hozzátette: a baloldali összefogás minden tagjának tisztában kellett lennie azzal, hogy a pénz honnan ered és milyen célokra fogják felhasználni.

Sőt a baloldali politikusok maguk is számtalanszor nyilatkoztak arról, hogy közös kampánystábot működtetnek, mindenről közösen döntenek – érvelt Bánki Erik, megjegyezve: a támogatás nagy része ráadásul a DatAdat nevű céghez vándorolt, ami mögött Bajnai Gordon korábbi miniszterelnök áll.

Bánki Erik kiemelte: minden magyar embernek joga van ahhoz, hogy tudja, pontosan mi történt, hiszen Magyarország irányításáról van szó.

"Nem engedhetjük, hogy külföldről irányítsák ezeket a folyamatokat" – húzta alá.

Forrás: mti.hu

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Nem mellesleg- MZP nem baloldali, hanem egy nagyon mélyen vallásos, keresztény jobboldali- akinek leghőbb vágya, egy lopás nélküli fideSS létrehozása. Kéretik nem összemosni a baloldallal- ezt a látszólag kiugrott fideSS-est.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kereső
Ez a guruló euro milliókkat sikkasztó, búnszövetségben elkövetett csalás résztvevóje a magyar parlament gazdasági bizottságának állampárti elnöke- ez pofázhat?
kereső
Nem mellesleg- MZP nem baloldali, hanem egy nagyon mélyen vallásos, keresztény jobboldali- akinek leghőbb vágya, egy lopás nélküli fideSS létrehozása. Kéretik nem összemosni a baloldallal- ezt a látszólag kiugrott fideSS-est.
dr. prédikátor
TE KIS BUZI TAPLÓ!!! MI A véleményed a völner shadl botrányról amiben az egész kormány érintett!!!???
Toller Béla
Az egyik legnagyobb folt a parlament becsületén, ez a bánki erik nevú becstelen, erőszakkos rablóvezér, meg a családja ! A tömegben szépen elvegyül ... Amikor a kutya megugatja a Holdat ...
ómió
Hát, hogy "bolsi hazafiságból" idehaza külföldi "megrendelést" próbáljanak "guruló dollárokért" megvalósítani, az tényleg!
Nessy
Bánki Erik fogjon egy kockás papírt, és ceruzát. Aztán írja össze, mennyivel támogatta a kormánya Marie Le Pen pártját a választás előtt. Hány milliárddal támogatja folyamatosan szomszéd országok pártjait! Adja össze szépen, és innen lehet folytatni a propaganda mesét!
jáger laszló
Bánki úr tovább veri a tam-tamot,miközben a választás már a jótékony feledés homályába veszett!!
Mostanság a 2024s önkormányzati és EU választásokra készülnek az érintett pártok!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Eladott Ország
Mit szednek ezek. Te osztod az észt te büdös szarházi korrupt szar? Pedig a moslékot is oszthatnál valamelyik disznóólban. - Ő fogyasztó. Bánki Eriknek volt két nagyon rejtélyes tanácsadó cége, Envi Consult Tanácsadó Betéti Társaság és az RHP Kreatív Szolgáltató Betéti Társaság, ahonnan 100 milliós osztalékokat vett fel, de néhány éve az egyik napról a másikra megszűntek, eltűntek. Senki nem tudja mit csináltak ezek a cégek. Tulárazva loptak, 99% haszonkulccsal. Szóval amivel az ellenzéket vádolják, mind megcsinálták. Bánki Erik jelenleg is fogyatékkal él. Látszik élvezi, hogy bármit mondhat következmények nélkül. - fideszes fejben ne keress logikát!
Ebből a képből egy is sok volt. Milyen kis szopós a szája. A lopás, és a vazzalusok etetése megy tovább, ha nem az Unió, majd az adózók kifizetik...
uploads.disquscdn.com/images/dc58ff798531f78fbc15847f72c45947312b0bf4466d941ae13cd019c2349fe4.jpg?w=800&h=370
csak úgy....
Tanúként hallgatták meg a bíróságon Bánki Erik fideszes országgyűlési képviselőt
"Pécsen Volvo-gate néven ismerik azt a 700 millió forintos csalásról szóló ügyet, amelynek keddi tárgyalásán Bánki Eriknek is tanúvallomást kellett tennie a Kaposvári Törvényszéken. Az ügyet részletesen a Szabad Pécs tárta fel többrészes cikksorozatában 2018 elején, a mai tárgyalásról pedig Hadházy Ákos képviselő is beszámolt, aki a fideszes országgyűlési képviselő által elmondottak alapján feljelentést is tesz."
444.hu/2022/05/10/tanukent-hallgattak-meg-a-birosagon-banki-erik-fideszes-orszaggyulesi-kepviselot
tothjani
Az elmúlt 13 év legnagyobb botránya hogy megpróbálták legyőzni a Fasiszta Disznókat, akiknek ezért közpénzből sok ezer milliárdot kellett elszórni Propagandára. :(
Eladott Ország
Most erősen szorongatják a köpcös tökeit az EU-ban, kapkod fűhöz-fához, szalad a vargához! Lehet, hogy már a Huxiton gondolkozik, de remélem, hogy az a politikai bukását jelentené! Horvátország 2013 óta EU tag és most vezették be az eurót, mi 2004 óta vagyunk tagok, és az elmúlt 12 év csak az euró-forint árfolyammal való üzletelés és üzérkedés jegyében zajlott, az MNB milliárdokat kaszált az átváltáson. A gazdaság túlfűtésével mostanra nagyon nehéz helyzetbe kerültünk, amihez hozzájárult az infláció, és a felelőtlen osztogatás. Szar ügy mikor a fideszbirkák is érezhetik az állampárt "gondoskodását." Olyan üres az állam kassza, mint Lőrinc feje . Bánki Erik sem ért semmihez, főleg a gazdasághoz nem, és mondja a sok sületlenséget.
Edebácsi
Az tényleg botrányos, hogy a Fidesz minden igyekezete ellenére az ellenzéknek lett valamennyi (a Fideszének tizede sem) a választási kampámyra. A Fidesz vsak a gúzsbekötött, betömött szájú, oincébe zárt ellenfelet szereti
levarosbukta
Az elmúlt 30 év legnagyobb botránya hogy egy Soros-ösztöndijas, Soros által támogatott párt állhat jelenleg is az ország élén. Ennél nagyobb botrány már nem is kell.
lampa laz
Hülye focista, aki az egyik legbutább fideszes vagy, inkább énekelj a guruló eurókról, ami a fidesz holdudvaránál landol. Szevabácsi márkamilliói, a baltásgyilkosért kapott bőröndnyi dollár, meg tudja a faß honnan nem érkezett még hozzátok pénz. Loptok mint az állat, ezért folyton másokat sároztok be, h a sajátotokat elfedjétek.
simmering73
Mára már egyértelművé vált, hogy az elmúlt harminc év legnagyobb botránya, hogy a fidesz bekerült a Parlamentbe.
Béla333
Erik! Ti ott a maffiában naponta követtek el ennél nagyobb aljasságot az országgal szemben!
Tudod!: A saját portátok előtt söprögess!
Mocskos maffiózó!
csipetke
Ez hülye. Akkor a völNER ügyet, a Pegazust, a lélegeztetőgép-bizniszt minek nevezné? Már az maga botrány, hogy egy félanalfabéta gázszerelő dollármilliárdos lesz néhány év alatt,csak azért,mert a miniszterelnök osztálytársa volt. Vagy orbán putyinizmusa a guruló rubelekkel. Lehetne itt sorolni a botrányokat, amikért tisztességes politikusok már rég lemondtak volna.
Na de ez itt egy autokrata,antidemokrácia, ahol minden is lehetséges,amit orbán akar. Sajnos a magyar egy igazi birka nép,akik az idők végezetéig tűrnek. Ez a genyó maffiabanda pedig tudja ezt
bence
Az elmúlt ötven év legnagyobb botránya , ahogyan az országnak küldött EU milliárdokat ellopta a fidesz !
Clavigo
@sgl: @kereső: A " pedigréje " kiváló ennek a szarsenkinek.. 1-2 (?) kategóriás Kondatag...
kereső
@Clavigo: Az ám. Ha ide vesszük azt a gazdasági társaságot is, amely közös az elvált feleséggel-és amely 200 millát nyert lóvellnesre, és más üzlettársak bajai, pécsi üzelmeit- igaz pedigrés állampárti az ürge.
gina
Én meg azt mondom 12 évi fidesz kormányzás a legnagyobb botránya ennek az országnk, te büdös barom,,,,
jáger laszló
B,E, botrányról hadovál!!!
Csak nem a sajátjáról regél,mert az is +érne 1-2 misét!!
Vannak még akik nem felejtenek Erik!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Aki Én
Ez a faszi is buzi? Mert úgy nézki.
Na, mindegy, tulajdonképpen igaza van, habár azóta számtalanszor tettek durvább dolgokat.

atlatszo.hu/kozpenz/2017/09/05/azeri-gurulo-dollarok-budapesten-a-baltas-gyilkos-kiadasa-idejen/
icegygenabro
@m73: 10:40 és az összes fideszgeciét is...
telegdilaci
@kereső:Ennek a baromnak nem a guruló dollárokkal kellene foglalkozni,vizsgálhatná az ÁSZ-a kormány közpénzből teleszórt hazugságkampány plakátokra Reklámokra elszórt magyar adóforintokat,nem azzal kellene vergődni hogy a civilek kiktől kapták a Támogatásokat,semmi közük hozzá,engem jobban bosszant hogy baromságokra az Ország félrevezetésére költenek el közpénz milliárokat,amihez az egész Országnak köze van!
ómió
@Clavigo: Amit a tükörben látsz, bolsiék elmebetege, azt ne másra hazudd, hanem tanulj belőle!
ómió
@m73: Baszd már meg a bárcáskurva anyádat, bolsi szarkupac, ne lazsálj!
Cucika
Remélem a Fidesz kormány maga ellen is indít vizsgálatot. Honnan vette a pénzt a választások előtti hazug plakátokra. Amelyekkel rengeteg szavazót megtévesztett. Honnan vette a rengeteg pénzt amivel bizonyos Ember csoportokat megvett. Milyen alapon lehet külföldi nem magyar adófizető polgárnak. Kinek a pénzéből finanszírozza a rengeteg külföldi sportszervezetet. Biztos vagyok benne, hogy az adófizetők pénzéből nem saját zsebből.
Aki Én
Azt még mindig nem tudni mennyi pénz, honnan és mire.
Nem kellene megvárni?
Nyilván nincs semmi törvénytelen, ha a fidesz csak ennyire rugózik rajta.
De mi van a magyar adófizetők ellenőrizhetetlenül propagandára költött ezermilliárdjaival?
Mert szerintem nem vagyok egyedül, akit ez jobban érdekel.

@ómió: Igaz, agyhalott hazudozó?
ómió
@Aki Én: Ha agyhalott tetvesbolsi hazudozót látnál ott az elmeosztályon, bolsiék szarkupaca, akkor kukkants a tükörbe! Ott lesz az! Ha meg hazaáruló fekáliacsapatot, akkor, a guruló dollárokért mindent és mindenkit elárulni képes tetvesbolsi bandádra! Ők lesznek azok, veled együtt!
ómió
@Aki Én: Röhejesnek találod magatokat? Ez a legkevesebb!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.