Negyedszerre sem tudott alpolgármestert választani a múlt év nyarán rendezett időközi választás óta Tiszavárkony újonnan felállt képviselő-testülete – írja a Hírklikk.

Negyedszerre is elbukott a fidesz alpolgármester-jelöltje
Kép: Pixabay

Tiszavárkonyban 2022. július 3-án rendeztek időközi önkormányzati választást, miután a képviselő-testület feloszlatta magát. A polgármesteri tisztséget a függetlenként ismét rajthoz álló Hegedűs István nyerte meg, míg Bognárné Szabó Melinda, a Fidesz-KDNP jelöltje csak harmadik lett.

Hegedűs István a polgármester-jelöltséget elbukó, de a Fidesz-KDNP színeiben képviselői mandátumot szerző Bogárnét javasolta alpolgármesternek, ám a titkos szavazás eredménye három „igen" és három „nem" volt , így nem született döntés.

Hasonló módon kudarcot vallott az előterjesztő polgármester szeptemberben és novemberben is, ekkor sem kapta meg a többséget Bognárné Szabó Melinda. A sorozatos kudarcok sem szegték kedvét a község első emberének, aki a március 16-i rendkívüli képviselő-testületi ülésen újra megpróbálta Bogárnét átnyomni, de három „igen" és négy „nem" szavazattal most sem sikerült neki.

A Hírklikk információi szerint a polgármester még egyszer neki fog futni az ügynek, áprilisban újra összehív egy rendkívüli ülést. Ha ott sem sikerül dönteniük, akkor a vármegyei kormányhivatal indít eljárást és hivatalból jelölik ki a település alpolgármesterét.

Forrás: Hírklikk

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Galway
Istenem! Szent István vármegyéiben megoldották az ilyen problémákat! Bognárné Szabó Melinda fülecskéjébe ólmot kellene önteni, szemecséit kinyomni, esetleg máglyán kissé megpörkölni, hogy téééééééééééényleg ne legyen alkalmas az uralkodásra!
ómió
Akkor, azért, van némi "efftársi öröm" is!
Nessy
Mi lenne, ha a polgármester megkérdezné, miért tiltakoznak Bognárné ellen, van e közös javaslata a testületnek.
ómió
@m73: Látom, "túl vagy" mára a bárcáskurva anyádon!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.