Az Integritás Hatóság működése négy hónnap ezelőtt kezdődött meg – papíron. Ebből azonban egyelőre semmit nem érzékelhetünk.

Az EU-s nyomásra létrehozott Integritás Hatóság csak sunnyog: 4 hónapja „működik”, de ebből sem nem látszik

November közepe óta létezik az EU nyomására létrehozott, korrupcióellenes Integritás Hatóság (IH), ám nem sok jele van a működésének – mutat rá a Népszava.hu. A lap megkereste a szervezetet is, ám nem hajlandóak válaszolni a működésükkel kapcsolatos kérdésekre. 

Az IH elnöke, Biró Ferenc még decemberben az ATV Egyenes beszédben volt vendég, itt a riporter unszolására annyit mondott, hogy Farkas Flórián ügyében „meg fogják keresni az ügyészséget, és ha betekintést nyertek az iratokba, akkor tudnak továbblépni”.

Az IH azóta sem reagált arra, hogy ez ténylegesen megtörtént-e.

Az IH-t egyébként azután hozta létre a kormánytöbbség, hogy az Európai Unió befagyasztotta a Magyarországnak szánt uniós források jelentős részét a rendszerszintű korrupció kockázata miatt. Ennek mértékéről sokat elárul, hogy a Transparency International (TI) korrupciós indexe szerint immár Magyarország az EU legkorruptabb országa. A brüsszeli alkudozásokból egyelőre annyit tudni, hogy a magyar kormánynak végül sikerült elérnie, hogy Brüsszel ne követelje ki a Európai Ügyészséghez való csatlakozást. „Cserébe” született meg az a megoldás, hogy a kabinet – egyebek között – hozzon létre egy „független” korrupcióellenes testületet. Az IH története azonban eléggé sajátosan alakult: eleve annak az Európai Támogatásokat Auditáló Főigazgatóságnak (EUTAF) a farvizén jött létre, amelyet 2010-ben pontosan ugyanabból a célból – az EU-s források fosztogatásának a megakadályozására – hozták létre, ám lényegében végigasszisztálta a unióban párját ritkító méretű itteni visszaéléseket.

Forrás: Népszava.hu

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Volt olyan naív lélek aki ezt a bolhacirkuszt komolyan vette a bigott hívek kívül?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Qqberci
@Menőmanó: Na de akkor ki maradna szabadlábon a jelenlegi vezetésből?...
balos
@Qqberci: Az még hagyján,de a vérmegye létrehozásával ragaszkodóm a lopósok kézlevágásával!Aztán mehetnének a bányába szivattyúnak!
Béla333
Várom egyébként a TI és egyéb civil delegáltak nyilatkozatát, hogy ők hogy látják belülről a gittegylet eddigi működését?!
Juhász István
Az a helyzet, hogy MEKK ELEKRE lett bizva a honi KÁPOSZTAFÖLDEK őrzés- védelme. KIválóan ellátja feladatát. Napjában mindössze 4 db. káposzta tűnik el, ami ugye NEM SOK. Viszont munkára jelentkezett SOK ROKONA, akik szintén naponta 4 káposztát fognak LEELLENŐRIZNI... Ellenben a FŐNÖKSÉG FELÉ megy a JELENTÉS: a KÁPOSZTALOPÁST SIKERÜLT MEGSZÜNTETNI...
ómió
Hát, bizony, a lopásmegelőzés csak brüsszeli mintára "ajrokonform"!
Aki Én
@Namely: ,,Ennél a szennylapnál nem csak a tartalom, a forma is ugyanolyan alja. De legalább jól illik a bőgőkórus szellemi színvonalához"

A tartalommal mi a bajod, mi nem felel meg a valóságnak? Vagy csak hörögsz megint bután?
Bőgőkórus??? Ahol te is bőgsz ordas nagy baromságokat???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.