Egykori miniszterek intéztek nyílt levelet Orbán Viktorhoz, hogy ratifikálja a svéd és a finn NATO-csatlakozást.

Újabb helyről érezhet nyomást Orbán Viktor – Nyílt levélben sürgetik a miniszterelnökötOrbán Viktor/Facebook

Nyomatékosan kérjük, hogy az Országgyűlés haladéktalanul ratifikálja védelmi szövetségünk, a NATO kibővítését Svédországgal és Finnországgal. Késlekedésnek nincs helye és indoka, a két belépő ország erősíti a védelmi szövetséget, amelynek tagja vagyunk és fokozza annak európai jellegét

– írja nyílt levelében magyar értelmiségiek egy nagy csoportja, a V21 csoport a kormánynak címezve. Az okuk: a kormány már jó ideje nem halad érdemben a két skandináv ország NATO-csatlakozásának ügyével.

A nyílt levelet jegyző korábbi politikusok és miniszterek kijelentik, hogy az orosz-ukrán háború egyetlen felelőse a szemükben Vlagyimir Putyin orosz elnök és az orosz birodalmi terjeszkedés, célja pedig a volt Szovjetunió és az egykori szovjet blokk legalább részbeni helyreállítása – szemlézi az írást a 24.hu.

A készülő Határozat alapján is hassanak oda, hogy a kormány adjon ki világos állásfoglalást, amelyben megnevezi az orosz agresszort és kinyilvánítja szolidaritását a megtámadott ukrán néppel; csatlakozzon a szövetségeseinkhez, akik a tartós és igazságos béke érdekében azt követelik Oroszországtól, hogy vonuljon vissza az ukrán határok mögé. Elvárjuk, hogy a kormány irányítása alatt álló médiumok felhagynak az orosz propaganda kritikátlan terjesztésével

– írják.

A levelet többek mellett aláírta Balázs Péter, egykori EU-biztos, külügyminiszter, Bod Péter Ákos, a Magyar Nemzeti Bank korábbi elnöke, Bárándy Péter, korábbi igazságügyi minszter, Göncz Kinga, korábbi külügyminiszter és Jeszenszky Géza, szintén korábbi külügyminiszter.

Az aláírók teljes sora az bejegyzésben olvasható.

Forrás: 24.hu

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
A bűnöző cigányt és politikai prostituáltat bíróság elé kell állítani! Amíg szabadlábon van, nem nyugszik a pszichopta geci!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Tunes1106
@Aki Én: Úgy látom jó környéken laksz !!!
Tunes1106
@Aki Én: Olvass történelmet ha tudsz, ajánlom a kubai rakéta válságot . Miért volt ,most keményebben léptek fel mert nem volt más választásuk. Amerika röhög a másik oldalon , de a böszme fiók csapatukat a natot uszítják, kibicnek semmi sem drága. Háborút provokálnak mint általában, azután mással vitetik el a balhét meg a szart. Olyanok mint a büdös bocskorosok valakivel közösen balhét csinálnak utána kihátrálnak. Elnök választási hajrá van az usában nem sokáig lesz támogatás!
nejlontacskó
@szegfue: nagyon helyes, reagálni sem érdemes rá!
Tunes1106
nincs olyan konfliktus Európában és a világon, amelyhez az Egyesült Államoknak ne lenne köze
Aki Én
@Tunes1106: ...érthetetlen, hogy hova erőlködsz.
Abszolút figyelmen kívül hagyod a tényeket, bután visszamész az őskorig.
Valahogy el kell feledtetni, hogy Ukrajnát megtámadta az orosz, igaz?
Tunes1106
@Aki Én: Tudod a történelem ismétli magát, tanulni kellett volna belőle!Nem is kell vissza nézned menj tovább ezen az úton. Kidobott pénz volt a taníttatásod. 8 általános bőven elég volt neked , az az 5 első és 3 második!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.