Egykori miniszterek intéztek nyílt levelet Orbán Viktorhoz, hogy ratifikálja a svéd és a finn NATO-csatlakozást.

Újabb helyről érezhet nyomást Orbán Viktor – Nyílt levélben sürgetik a miniszterelnökötOrbán Viktor/Facebook

Nyomatékosan kérjük, hogy az Országgyűlés haladéktalanul ratifikálja védelmi szövetségünk, a NATO kibővítését Svédországgal és Finnországgal. Késlekedésnek nincs helye és indoka, a két belépő ország erősíti a védelmi szövetséget, amelynek tagja vagyunk és fokozza annak európai jellegét

– írja nyílt levelében magyar értelmiségiek egy nagy csoportja, a V21 csoport a kormánynak címezve. Az okuk: a kormány már jó ideje nem halad érdemben a két skandináv ország NATO-csatlakozásának ügyével.

A nyílt levelet jegyző korábbi politikusok és miniszterek kijelentik, hogy az orosz-ukrán háború egyetlen felelőse a szemükben Vlagyimir Putyin orosz elnök és az orosz birodalmi terjeszkedés, célja pedig a volt Szovjetunió és az egykori szovjet blokk legalább részbeni helyreállítása – szemlézi az írást a 24.hu.

A készülő Határozat alapján is hassanak oda, hogy a kormány adjon ki világos állásfoglalást, amelyben megnevezi az orosz agresszort és kinyilvánítja szolidaritását a megtámadott ukrán néppel; csatlakozzon a szövetségeseinkhez, akik a tartós és igazságos béke érdekében azt követelik Oroszországtól, hogy vonuljon vissza az ukrán határok mögé. Elvárjuk, hogy a kormány irányítása alatt álló médiumok felhagynak az orosz propaganda kritikátlan terjesztésével

– írják.

A levelet többek mellett aláírta Balázs Péter, egykori EU-biztos, külügyminiszter, Bod Péter Ákos, a Magyar Nemzeti Bank korábbi elnöke, Bárándy Péter, korábbi igazságügyi minszter, Göncz Kinga, korábbi külügyminiszter és Jeszenszky Géza, szintén korábbi külügyminiszter.

Az aláírók teljes sora az bejegyzésben olvasható.

Forrás: 24.hu

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
A bűnöző cigányt és politikai prostituáltat bíróság elé kell állítani! Amíg szabadlábon van, nem nyugszik a pszichopta geci!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eladott Ország
A bűnöző cigányt és politikai prostituáltat bíróság elé kell állítani! Amíg szabadlábon van, nem nyugszik a pszichopta geci!
csak úgy....
@KisTehen: fideszpropaganda! 0rbán azt csinál a 133 bátor emberrel amit akar! :)
Nessy
@KisTehen: A 135 gombnyomogató fidesz droidra gondol? Azok, ha Orbán úgy akarja egy nap alatt bármit megszavaznak. még a saját halálos ítéletüket is, mert fogalmuk nincs róla sok esetben, mire is szavaztak. Ha viszont a parlamenti kormányfrakció csinál már egyik napról a másikra ellenpólust a szájából, az a kormányfrakciót, és a kormányt minősíti!
gina
Ez nem ember hanem egy retkes c...ny olyan mint a fajtája, hogy viselik el a magyarok ezt a hazug beteg románt???
Giovanni Alba
Kommentár nélkül.
Orbán Viktor viszonválaszában kiemelte: „a helyzet most is nehéz, és még nehezebb lesz”. Mindegy, mitől fél az ellenzék, „nekem 133 bátor ember kell, az ország 133 legbátrabb embere, és azok önök itt, a kormánypárti oldalon” vannak – fogalmazott. Arra kérte a képviselőket, hogy ne hátráljanak meg, ne bizonytalanodjanak el, hanem vigyék végig azokat a döntéseket, amelyek segítik az országot, „legyenek bátrak”.
A miniszterelnök kifejtette: a kormánynak nincs szükséges fix határidőre, és minden nap lesz joga a parlamentnek arra, hogy azt mondja, „eddig és ne tovább”. Fogadják el a törvényt, és utána bármelyik nap visszavehetik a jogokat a kormánytól – kérte a képviselőktől."
Tunes1106
Itt azèrt mindenki elfelejtette a kubai rakèta válságot. Amikor már majdnem ki tört a harmadik vh!! Mit vártok az oroszoknak ölbetett kèzzel kellene várni a cigány natot a határainál? Èbresztő emberek az usa minden háborűt az eu ès a közel kelet területèn akar megvívni!! Kurvára nem èrdekli őkett hogy nato tagok vagyunk! Leírható vesztesèg egèsz európa!
Pálinkás Pál
@Eladott Ország: nincs igazad...nem bíróság hanem sortűz vagy kötél járna neki...
Aki Én
@Tunes1106: és pontosan mi a fasz köze van az orosznak Ukrajnához?
Tudom, hogy eltelt egy év a 3 hónapra tervezett háború kitörése óta, de nem az oroszok támadtak meg egy másik államot?
Aki Én
@Őrnagy: 16::44 ez még tőled is mérhetetlen butaság.
Tunes1106
@Aki Én: .mièrt akarták nato tagnak ? Szomszèdodba migráns cigány kell? Te sem tűrnèd !!!
szegfue
@KisTehen: tegnap 15:57 Valószinüleg elkerülte a figyelmedet, hogy 2020. nov. 30-tól folyamatosan valamiért M.o-on veszélyhelyzet van, tehát rendeleti kormányzás, vagyis O.V. egymaga dönt, nem kell hozzá a parlament.
Németh István
@Eladott Ország: @Tunes1106: @szegfue: @Aki Én: Akik nem tudnak és akarnak gondolkozni és emlékezni azokkal nincs mit tenni! Akiknek a homályban dereng valami mint a @szegfue: az még csak vélelmezhetően arra is emlékezhet, hogy ebbe a döntésbe valójában az országunkat bele sodorták! Mi több aljas módon előkészítve a terepet az szdsz-mszp csűrhe midőn a hon-védséget leszerelték a fegyvereket meg eladták oda az adriai part tájékra - saját zsebre !
Ezzel valójában az elnyugatiosodás látszatát kívánva kiemelni, az aktuális kormány >> ugye a kommunista diktatúrából szabadúlván! Amely megint csak nem jött össze mert a diktátorok itt vannak > a szemkilövéssel jelezték jelenlétüket! Nos lehetne folytatni! DEA VASKOSABBAN A TÉMÁNÁL MARADVA > a finn-svéd ratifikáció felgyorsítja a harapófogó elven működő fenye-getettség okán a háború eszkaládósását, mi több akár több Eu. város veszélyeztetteségének tényét >> ugyanis háborús háttérbázisként lehetnek hadműveleti területek!
Különben sem az Eu. sem a nató nem az a szervezet és azt a kötelezettségét tarja amelybe annak ideján a magyar nemzet belépett belépett! Ezt azért tartsuk szem előtt!
No a lényeg >> az usa-nató takarodjon Európából, az Eu. vezetése a börtönbe- akasztásilag!
verőce21
A svédek valószínűleg fellélegeztek, nem kell nekik nato tagoknak lenni akaratuk ellenére, hála a magyaroknak és a törököknek...! :)
szegfue
@Németh István: Én TÉNYT irtam azzal, hogy rendeleti kormányzás van! Arra válaszoljál: mi ebben a hazugság? Ja mindezt mocskolódás nélkül!
Aki Én
@Őrnagy: Parádés az érvrendszered :)
Észre vetted, hogy minden ,,beszélgetésünknek" az a vége, hogy engem igazolsz?
Vagyis, hogy egy ostoba suttyó vagy.
@Tunes1106: Te is tudod, hogy ez brutál nagy baromság, ugye?
Ha a szomszédomba olyan költözik aki nem szimpi, akkor rátöröm az ajtót és kiírtom? Mondván azt kell tennie, ami az én érdekem?
Húúú, de kibaszott buták vagytok nagy pofával.
Aki Én
@Németh István: Te meg kezeltesd magad agyalágyult, mert veszélyesen elmebeteg vagy!!!
ómió
De miért nem mennek az efftársak Ukrajnába golyófogónak!? Mindenki csak jól járna vele!
Németh István
@szegfue: ebben a moslék balliernyák kifejezetten kormányelnes helyzetben, a hazaárulások és az indokolatlan betartások okán ÉS > sajnos a kormányunk fenemód megtűrő politikája végett sajnos nincs még; ab ovó személyes rendelkezési kormányzás! Ami rendelet születik azt az országgyűlés hozza meg; viszont ez természetes! Tehát >> a te értelmezésed szerint nem az Orbán Viktor által kiatalált akármit érvényesít a Viktorunk becses személye, hanem az ország-gyűlés a parlament határozatát! Amegválasztott TÖBBSÉGI KÉPVISELET határozatát, tehát törvényi szabályozás van! tetszik érteni???
@Aki Én: @Eladott Ország: ez a két moslék egész nyugodtan ugathat amit akar nagyon undormányok >> figyelemre nem méltóak legfeljebb, hogy bé nelépjünk a szaros környezetükbe, be ne szennyzzük a cipőnk talpát!
És a lényeg > az usa-nató takarodjon Európából az Eu vezetése a börtönbe - akasztásilag!
szegfue
@Németh István: Mivel eleve a "moslék balliernyákkal" kezdted -- bár ennek a jelentését nem is értem --, nem vagyok hajlandó még elolvasni sem a levezetésedet!
Németh István
@szegfue: ne olvad el, de tudd valós tényeket! >> A moslék ballibernyák meg úgy igaz ahogy írtam, még ez is enyhe jellemzése a hazaáruló moslékoknak - mert és csak nézz önmagadba; lehet valaki liberális, szabadelvű, de a saját hazájának nemzetének ellensége nem és főképpen nem lehet aljas, moslék hazaárulója! A kormány a nemzetért bizonyítottan tett kemény munká-jában, amelyet minden polgárának el kell ismernie, hiszen önmagán az életvitelén a biztonságán kell éreznie - elvitatni nem lehet! Lehetne jobb? LEHETNE, de nem úgy ahogy a moslék balliber-nyákok teszik gátolják mindenben és azon mesterkednek, hogy semmi programmal a kormány-nak ártsanak és gátolják, aljasul az Eu, járandóság kifizetését támadják arra számolva, ha a komány bukik akkor majd ők költketik magukra a milliádokat mint a guruló dollárokat a választási csalás-nál! Na szépen vagyunk csak minősítsd te is magad oda ahova való vagy! Fel tudod fogni, hogy sorozatos akadályozásokkal mennyi a tezsebeden keresztül is érezhető kárt okoznak? Fingod nincsróla, nem is gondolsz ilyemire, mert gondolkozni sem tudsz! ÉS MÉG TE UTASÍTOD VISSZA, HOGY A MOSLÉKOKAT HIOGY ÍTÉLEM MEG??? EZEKET AKASZTANI KÉNE!!! A hazaárulóknak ez jár!
A lényeg viszont >> az usa-nató armada takarodjon Európából, az Eu. moslék vezetése a börtönbe - akasztásilag!
Tunes1106
@Aki Én: Úgy látom jó környéken laksz !!!
Tunes1106
@Aki Én: Olvass történelmet ha tudsz, ajánlom a kubai rakéta válságot . Miért volt ,most keményebben léptek fel mert nem volt más választásuk. Amerika röhög a másik oldalon , de a böszme fiók csapatukat a natot uszítják, kibicnek semmi sem drága. Háborút provokálnak mint általában, azután mással vitetik el a balhét meg a szart. Olyanok mint a büdös bocskorosok valakivel közösen balhét csinálnak utána kihátrálnak. Elnök választási hajrá van az usában nem sokáig lesz támogatás!
nejlontacskó
@szegfue: nagyon helyes, reagálni sem érdemes rá!
Tunes1106
nincs olyan konfliktus Európában és a világon, amelyhez az Egyesült Államoknak ne lenne köze
Aki Én
@Tunes1106: ...érthetetlen, hogy hova erőlködsz.
Abszolút figyelmen kívül hagyod a tényeket, bután visszamész az őskorig.
Valahogy el kell feledtetni, hogy Ukrajnát megtámadta az orosz, igaz?
Tunes1106
@Aki Én: Tudod a történelem ismétli magát, tanulni kellett volna belőle!Nem is kell vissza nézned menj tovább ezen az úton. Kidobott pénz volt a taníttatásod. 8 általános bőven elég volt neked , az az 5 első és 3 második!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.