A G7 számításai azt mutatják, hogy egy-egy akkumulátorgyári munkahely hatalmas terhet jelent a magyar állam számára.

Egy akkumulátorgyári munkahely 64 milliójába fáj az államnakYouTube

Összességében 15 ezer új munkahely jött létre – valamint fog létrejönni – a Samsung gödi telephelyén, az SK komáromi és iváncsai üzemében és a leendő debreceni CATL-gyárban. A G7 gazdasági lap emellett arra is rámutat, hogy egy akkumulátorgyári munkahely 64 millió forintba kerül az államnak. A CATL debreceni projektjével együtt, mindent figyelembe véve 1050 milliárd forint állami támogatást lehet összeszámolni az akkumulátorgyártó és elektromos járműgyártó cégek számára – szemlézi a telex.hu a lap gyűjtését.

Ami az infrastruktúrális fejlesztéseket illeti, ezeket, a kizárólag a gyárak működését szolgáló fejlesztéseket a magyar adófizetők finanszírozzák, mégsem számítják bele az állami támogatásba.

Arra jutottak, hogy a három meglévő akkumulátorgyár infrastruktúra-fejlesztésére 360 milliárd forintot költött el a magyar állam az elmúlt években, és még számos jóváhagyott fejlesztésnek nem ismert a költsége.

Forrás: g7.hu, telex.hu

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Akkor minden munkás tíz évi bérét előre kifizeti az állam a mi adónkból? Qrva nagy üzlet...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csipetke
@KisTehen: 18:54 A rubel-jobboldal meg elsz@rja a népvagyont a kis sárgákra. Pont tegnap hallgattam egy ezzel kapcsolatos műsort,és közgazdászok,szakértők nem értik,hogy ebben a nagy akkugyár építési őrületben mi az országnak a haszon?Ezeknek a gyáraknak M.o. igazi adóparadicsom,olyan keveset adóznak,a profitot kiviszik az országból,nem itt költik el. Munkahelyteremtés? Kinek?Nálunk munkaerőhiány van, miután kb 700 ezren külföldre vándoroltak az orbán-diktatúra miatt, így szinte kizárólag külföldi munkavállalók lesznek, ukránok,kínaiak,és akiket majd a kis sárgák ide tudnak hozatni. 340 milliárdot adott a leendő debreceni gyárnak csak úgy ajándékba orbán. Miért? Ezen nincs mit szépíteni,ez egy szakértők nélküli agyatlan kormány,ahol kizárólag az történik,amit orbán akar. És bizony, lássuk be,orbán a világon semmihez se ért. Nem véletlen lettünk az EU szegényháza. Bulgária eddig mögöttünk volt,de ahogy olvasni, már több dologban is beelőzött bennünket. Erre volt képes orbán a közel 13 év alatt, hogy levigye az országot a gödörbe..Erre volt "tehetsége". Most vég nélkül Brüsszeleznek,pedig Brüsszel nem tehet orbán sz@rt se érő kül,-bel,-és gazdaságpolitikájáról, amivel előidézték pl ezt az Európában egyedülálló rohadtnagy inflációt..
csipetke
@Nessy: 20:13 Azt olvasni,hogy a kínaiak már ingatlanvásárlásba fogtak Debrecenben. Nem tudom,erre vonatkozik-e,de arról volt szó,hogy külföldiek ne szerezzenek magyar tulajdont. (Vagy ez csak a termőföldekre vonatkozik?) Bár jóminőségű termőföldeket dobtak oda száz és százhektárokat.
Törölt Nick
@csipetke: A GDP-t emeli, és ezeknek a hazaárulóknak csak az a fontos, hogy elmondhassák, mindenkit lehagytunk növekedésben. Siker, siker, siker. Hogy ebből az emberek semmit nem éreznek, az nem számít. A birkák örülnek, hogy ilyen sikeres a kúúúrmányunk. Igaz, már kenyérre nem telik, de majd 2072-ben már utolérjük Ausztriát.
Törölt Nick
@Törölt Nick: Másrészt ilyen gigaberuházásokból rengeteget lehet lopni, mert Mészáros, Szijj meg a többi fideszkitartott építi.
csipetke
@Törölt Nick: 07:35 / 07:38 Na az meg a másik fontos tényező ennek a genyó maffiának..
ómió
És a kieső bevételek hány milliójába "fájnának", efftársak!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.