A G7 számításai azt mutatják, hogy egy-egy akkumulátorgyári munkahely hatalmas terhet jelent a magyar állam számára.

Egy akkumulátorgyári munkahely 64 milliójába fáj az államnakYouTube

Összességében 15 ezer új munkahely jött létre – valamint fog létrejönni – a Samsung gödi telephelyén, az SK komáromi és iváncsai üzemében és a leendő debreceni CATL-gyárban. A G7 gazdasági lap emellett arra is rámutat, hogy egy akkumulátorgyári munkahely 64 millió forintba kerül az államnak. A CATL debreceni projektjével együtt, mindent figyelembe véve 1050 milliárd forint állami támogatást lehet összeszámolni az akkumulátorgyártó és elektromos járműgyártó cégek számára – szemlézi a telex.hu a lap gyűjtését.

Ami az infrastruktúrális fejlesztéseket illeti, ezeket, a kizárólag a gyárak működését szolgáló fejlesztéseket a magyar adófizetők finanszírozzák, mégsem számítják bele az állami támogatásba.

Arra jutottak, hogy a három meglévő akkumulátorgyár infrastruktúra-fejlesztésére 360 milliárd forintot költött el a magyar állam az elmúlt években, és még számos jóváhagyott fejlesztésnek nem ismert a költsége.

Forrás: g7.hu, telex.hu

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Akkor minden munkás tíz évi bérét előre kifizeti az állam a mi adónkból? Qrva nagy üzlet...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
Akkor minden munkás tíz évi bérét előre kifizeti az állam a mi adónkból? Qrva nagy üzlet...
csak úgy....
@Qqberci: ...föleg ha külföldiek fognak ott dolgozni!
KisTehen
aprópénz ... befektetés a jövőbe
Csizmás Kond
Ez is szarakodó spekuláció.
Az állami támogatások igenis segítenek a munkahely létesítésben de az mindig visszatérül az államnak adó formájában...szóval az ilyen cikkek ugyanazokat vezeti félre akiknek a szájízé szerint akar villogni.
namihami
Olcsó húsnak híg a leve!
Ez egy igazi népnemzeti magyarosch kormány! Minden tettéhez kapcsolható egy-egy régi magyar közmondás! Hagyományápolók!
csak úgy....
@KisTehen: @Csizmás Kond: buta fideszpropaganda!
KisTehen
@csak úgy...: nyekereg a dollárbaloldal
Nessy
@KisTehen: Tudja előre, mi lesz pár évtized múlva? 30 éve még nem volt ilyen mértékű villanyautó gyártás, és ki tudja hova fejlődik a technika! 50 éve még ólmos akkukat gyártottunk, pár év tizede jött a litium, és ki tudja mit hoz a jövő.
KisTehen
@Nessy: erre kell felkészülni ... a jövő, most a lítium akksiké ... ha jön más, akkor majd arra kell felkészülni
kulabombaafityiszre
@KisTehen: ma, 18:54
Te putyin segge-vége-eleje.HAHAHA
Nessy
@KisTehen: Termőföldünk van a gyár építéséhez, csak éppen energia forrásunk , vizünk nincs felesleges, erre a célra. Ergo kellenek a gázerőművek, import gázzal üzemeltetve. Lakhatás, infrastruktúra a vendég munkások és családjuk számára! A profit természetesen a tulajdonosoké, akik nem mi vagyunk. A környezeti problémákat persze sűrű homály fedi!
kulabombaafityiszre
@KisTehen: ma, 17:41
akkor fizesd ki,ne a tisztességes adófizetők pénzéből menjen ez az aprópénz.
kulabombaafityiszre
@KisTehen: ma, 19:36
A jövő a sóbázisu akksié.
A litiumnak van még vagy 3 éve,addig szarrá vágják a línaiak.környéket,utánna meg elhúzzák a csíkot (mint a muszkák a laktanyákból) csak a szennyezés marad utánnuk.
Juhász István
Nem vagyok képes MEGÉRTENI azt, hogy MI EBBEN AZ ÜZLET MAGYARORSZÁGNAK ? Kinai lesz az összes aksigyár. Vendégmunkások / ők nem migránsok lesznek... / fognak dolgozni zömében. Mi adjuk a területet, az energiát, a teljes infrastruktúrát. Évtizedekeg elég bérre valót adunk a kinaiaknak a működéshez. Képződik TERMÉSZETESEN PROFIT, de az a KINAIAKÉ lesz, és szépen kiviszik. KINÁBA. Hszi Csi Ping meg mosolyog magában, no ezt is megetettem velük...
Nessy
@Juhász István: Ehhez az kellene, hogy Orbán meghallgasson értelmes közgazdászokat! De ő már olyan, mint a Csinn Bumm cirkuszban Bukfenc. "Bukfenc mindent tud"!
csipetke
@KisTehen: 18:54 A rubel-jobboldal meg [email protected] a népvagyont a kis sárgákra. Pont tegnap hallgattam egy ezzel kapcsolatos műsort,és közgazdászok,szakértők nem értik,hogy ebben a nagy akkugyár építési őrületben mi az országnak a haszon?Ezeknek a gyáraknak M.o. igazi adóparadicsom,olyan keveset adóznak,a profitot kiviszik az országból,nem itt költik el. Munkahelyteremtés? Kinek?Nálunk munkaerőhiány van, miután kb 700 ezren külföldre vándoroltak az orbán-diktatúra miatt, így szinte kizárólag külföldi munkavállalók lesznek, ukránok,kínaiak,és akiket majd a kis sárgák ide tudnak hozatni. 340 milliárdot adott a leendő debreceni gyárnak csak úgy ajándékba orbán. Miért? Ezen nincs mit szépíteni,ez egy szakértők nélküli agyatlan kormány,ahol kizárólag az történik,amit orbán akar. És bizony, lássuk be,orbán a világon semmihez se ért. Nem véletlen lettünk az EU szegényháza. Bulgária eddig mögöttünk volt,de ahogy olvasni, már több dologban is beelőzött bennünket. Erre volt képes orbán a közel 13 év alatt, hogy levigye az országot a gödörbe..Erre volt "tehetsége". Most vég nélkül Brüsszeleznek,pedig Brüsszel nem tehet orbán [email protected] se érő kül,-bel,-és gazdaságpolitikájáról, amivel előidézték pl ezt az Európában egyedülálló rohadtnagy inflációt..
csipetke
@Nessy: 20:13 Azt olvasni,hogy a kínaiak már ingatlanvásárlásba fogtak Debrecenben. Nem tudom,erre vonatkozik-e,de arról volt szó,hogy külföldiek ne szerezzenek magyar tulajdont. (Vagy ez csak a termőföldekre vonatkozik?) Bár jóminőségű termőföldeket dobtak oda száz és százhektárokat.
Törölt Nick
@csipetke: A GDP-t emeli, és ezeknek a hazaárulóknak csak az a fontos, hogy elmondhassák, mindenkit lehagytunk növekedésben. Siker, siker, siker. Hogy ebből az emberek semmit nem éreznek, az nem számít. A birkák örülnek, hogy ilyen sikeres a kúúúrmányunk. Igaz, már kenyérre nem telik, de majd 2072-ben már utolérjük Ausztriát.
Törölt Nick
@Törölt Nick: Másrészt ilyen gigaberuházásokból rengeteget lehet lopni, mert Mészáros, Szijj meg a többi fideszkitartott építi.
csipetke
@Törölt Nick: 07:35 / 07:38 Na az meg a másik fontos tényező ennek a genyó maffiának..
ómió
És a kieső bevételek hány milliójába "fájnának", efftársak!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.