Magyarország megakadályozta, hogy az Európai Unió tagállamai közös nyilatkozatot adjanak ki a Vlagyimir Putyin orosz elnök ellen kiadott nemzetközi elfogatóparancsról – írta a Bloomberg hétfő este.

Bloomberg: Magyarország megvétózta az elfogatóparancsról szóló közös uniós nyilatkozatot. Magyar külügy: ez hazugság
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A Bloomberg értesülései szerint Josep Borrell, az EU külügyi és biztonságpolitikai főképviselője így ehelyett  saját nevében adott ki nyilatkozatot, amely „tudomásul vette” a Nemzetközi Büntetőbíróság döntését.

Borrell közleményében úgy fogalmazott, a gyerekek elhurcolása miatti elfogatóparancs csak a kezdete annak az folyamatnak, melynek célja a háborús bűnösök felelősségre vonása.

Hétfőn 26 uniós igazságügyi miniszter adott ki közleményt, amelyben támogatta a Nemzetközi Büntetőbíróság döntését. Varga Judit igazságügyi miniszter nem írta alá a nyilatkozatot.

Magyar külügy: hazugság!

Hazugság, hogy Magyarország megvétozta volna az EU-nyilatkozatot a Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) ügyben- közölte Paczolay Máté külügyi szóvivő hétfőn este az MTI-vel.

Ezzel szemben az igazság az, hogy Magyarország a következő álláspontot közölte Josep Borrell külügyi és biztonságpolitikai főképviselővel: Magyarország tudomásul veszi a Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) döntését és azt semmilyen módon nem kívánja kommentálni. Amennyiben azonban a főképviselő vagy bármely tagállam nyilatkozatot szeretne kiadni, Magyarország nem emel kifogást ellene

– mutatott rá a szóvivő.

A hágai székhelyű ICC múlt hét pénteken jelentette be, hogy háborús bűncselekményekért viselt feltételezett felelőssége miatt elfogatóparancsot adott ki Vlagyimir Putyin orosz elnök, illetve Marija Lvova-Belova, a moszkvai elnöki hivatal gyermekjogi biztosa ellen, mert megalapozott a gyanú velük szemben, hogy személyesen felelősek ukrán gyermekek jogellenes deportálásáért és átszállításáért Oroszországba.

Forrás: bloomberg.com

57 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
@Horizont: De csak a csútányt!... Maradhatna Putyler seggében...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
@Horizont: De csak a csútányt!... Maradhatna Putyler seggében...
nejlontacskó
A Fidesz, nem Putyin párti, értsétek már meg...
Csak az ellenzék mondja ezt...
namihami
@Horizont: 21.13:. Jobb megoldás lenne, ha nem kellene egységes szavazással dönteni! Akkor tökön szúrná magát minden ilyen hisztis esetben! Ez nagyobb megalázás lehetne!
Ha kivágnának minket, annak is mi innánk meg a levét, mert vagy, amíg kap a sárgáktól, ha pedig már onnan se, akkor a belsőről szedné magát és vazallusait!
A vége egy menet lenne a budaörsi reptérről, egy kiadatással nem bíró országba! Akkor küldeném utána az ""eichmann-kommandót"", hogy legalább a pofánkba ne röhöghessen!
csak úgy....
vajon mivel tartja a markában putyin ezt a hogyismondjákot?
Peller Anikó
@nejlontacskó: @nejlontacskó: @nejlontacskó: Akkor toloncoljátok ki ezt a geci állatot ha ilyen okos vagy. Akkor álljatok a sarkatokra és tessék, például bizalmatlansági indítvány vagy a kurvaannyatudja mit de tegyetek ellene.

Neeem?

Akkor meg ne ugass hülye kutya.
Clavigo
A qrva @nyádat,,te szarfaszú senki ... a felcsuti putri negyedből..!! Azért kíváncsi lennék,,hogy mivel tartják " sakkban " ezt falhuggyozó dagadt kullancsot . .. ? A " földi gábor - kartont " ehhez már kevésnek tartom... Lehet ezt is megqrták moszkvában,,",,dokumentálva " ??
nejlontacskó
@Peller Anikó: az, hogy irónia, nem mond semmit sem, ugye?
Ez baj...
gina
Rohadt román cigány és vöröscsillagos bandája,ök nem Magyaroszág, hanem csak hazaáruló retkes patkányok serege.. akiknek ez kell azok takarodjanak el innen a magyar hazából férgek !!!
Toller Béla
Nem sokáig kell várni, hogy orbán ellen is megszülesen egy ilyen parancs, és azt a vargadeka is aláírja (önvédelembnől) ! Ha putty ide teszi a lábát, és nem tratóztatják le ...
gina
Felfordul a gyomrom, ezért harcoltak és haltak meg 56 ban hogy ez a szemét beteg putris tönkre tegye ezt az országot,, ez lenne a magyar nép,,,??? HÁT AKKOR NEM VAGYOK MAGYAR, SZERENCSÉRE KETTÖS VAGYOK, SZÉGYELLEM KIMONDANI HOGY MAGYAR !!!
Nessy
@Clavigo: Ez a jó ember nem nézett szembe fegyveres ruszki katonákkal soha! Nem kellett futnia a golyóik, ágyúik elől! Az (i)gazságügyi miniszternek, meg külügyérünknek sem! Nagy szájuk van, hiszen biztonságban vannak most és ha bármi történik akkor is! Az a baj, hogy ezeknek a lényeknek a viselkedése után ítélik meg az országot, mindannyiunkat!
Nessy
@Shikari: Az Isten áldja meg! Költözzön már Moszkvába, és ott lelkesedjen a tömeggyilkos Putyinért! Akkor megszabadul az "amerikai zsidó bankár csicska" Eu-tól!
Terminátor
Most már egyértelmű, hogy Putyin valamivel zsarolja O1G-t!
Elő a farbával!
Mi lehet az?
Már sok variációt olvastam, de most már kellene a valódi!
De várom a más megoldást ajánlókat is!
Van időnk elgondolkodni rajta.
Mi lehet?
Pénz? Nem hiszem!
De egy olyan információ, ami kivégzi O1G-t, mint Gyercsányt a beszéde!
Clavigo
@Shikari: Téged ki tart vissza buzika attól,,k8ivándorolj Keletre ? Kolimán toronyőröket keresnek,,,( karrier lehetőség ) Vagy attól,hogy haza menjél Buckafalvára,,Konstanca- külsőre .? Idióta lápi móc...
csak úgy....
@Terminátor: egyszer valaki azt mondta,hogy szerinte 0rbán biszexuális mert túl sok körülötte a tikos meleg.
Clavigo
@Terminátor: 2- 3 pöcsös " istennő " partyba rakhatta ezt a majmot,,.. ( dokumentálva a zoroszos vendégszeretet )..Talán akkor,,mikor először rohant ki moszkvába ,,próbaszopásra,,,,, És akkor hirtelen beindult " Paks 2 "... ( ami már történelem lassan )
jáger laszló
Őszintén szólva
Én sem Zelenszkij mellett teszem le a garast
Sem emberileg sem politikusként nekem nem szimpatikus
Ezt tovább nem ragozom!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
csipetke
orbán miatt kezdi az ember szégyellni,hogy magyar. Felháborító.amit orbán művel. Lejárat egy egész országot..
justhpeter
Ennél egyértelműbben nem derülhetett volna ki Európa számára, hogy ki valóban a Putyin-párti és ki is az aki a békét oly bőszen akarja.
Bizony a mi rakatnyi söpredék kormányunk a valóságban a háborús bűnös és népirtó Putyin bandáját támogató szeméttelep.
Ezt nem csak Európa, az Unió és a magyar nép látja, ha nem már a Holdról is látszik.
csipetke
@nejlontacskó: 21:20 Ugyanmár! Sajnos orbán maga a fidesz. El tudod képzelni,hogy a fideszben,vagy a kormányban ellentmond valaki a puhosnak?Itt egyszemélyes kormányzás van, azért vagyunk a gödör alján,mert orbán mindig és kizárólag széllel szemben hugyozik,ami nem is érdekelné az embereket, ha csak magát hugyozná össze. De sajnos ott van a nép is...
csipetke
@namihami: 21:22 Mit gondolsz,miért építtetett Mexikóban is templomot? Nekem már akkor az jutott eszembe,ha borul a bili,onnan nincs kiadatás.Viszi lölőtől a malacperselyt,és vígan él, mi meg szívhatunk a kirabolt, lepusztított országban
rohács1926
@nejlontacskó: @Peller Anikó: Vigyázzatok az iróniával! Egy hozzászólásom részeként ironikusan ezt írtam: „Még szerencse, hogy a ’brüsszeli gazembereket’ (Lázár János nevezte őket így) ellensúlyozzák a ner makulátlan politikusai.” Eladott Ország a következőket válaszolta nekem:
Eladott Ország
@rohács1926: ma, 10:45 ☻ A rohadt geci bűnöző román cigányod és politikai prostituált bandája meg sem szavazta az EU-hoz történő csatlakozást. Akkor mire fel pofázol, te szarházi fideszes barom! 2004-ben volt két fideszes országgyűlési képviselő akik nem szavazták meg hazánk EU csatlakozását az országgyűlési döntés során. Orbán és Áder. Van még kérdés?!
i.pinimg.com/564x/df/35/07/df3507043f3e591fe852ca63bd4caf2f.jpg
thumb_up2 replyVálaszerroraccess_timema, 11:44
Csak hogy tudjátok; szarházi fideszes barom vagyok. Legalábbis Eladott Ország szerint biztosan.
drrotf
Megint szembe megyünk a forgalommal és azt gondolja Ó.Viktor hogy ő közlekedik a helyes irányban.Legalább ilyenkor azt közölnék hogy miért nem egyezett bele a doktorminiszterelnökúr, hogy elfogató parancsot adjanak ki, bár azután hogy az azeri baltás gyilkost is hazaengedte már semmi meglepö nincs abban amit most tett!Nála azok a cselekmények amit az oroszok Ukrajnában elkövettek nem minősülnek büntetendő cselekménynek, csak a 26 európai államnak van alacsonyan az ingerküszöbe a vandál emberietlen cselekedetek megítélésében.Neki az nem megszokott és igazságos, jogszerű cselekedet ha a lerohant országból a gyerekeket deportálják. Orbán mint jogvégzett ember nem tudja ,hogy ezt a nemzetközi jogban elítélik és bűncselekménynek tekintik.Ha "baráti Oroszország" vezetője tudtával teszik ezt , azt szerinte nem kell üldözni!Igen erkölcsös és nemzeti keresztényi felfogású ember ez a mi Viktorunk!Hogy az Isten "áldja" meg!
jáger laszló
Teljesen jogosan!!!
Az ICC gyerekes ítélete Lex Hasraütés alapján készült amit MO nem írt alá!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
balos
lászló jáger:Megértem,hogy a fél-elem nagy úr!Az képes felülírni a józan észt!Kár,hogy nyoma marad!Rajtad is!@jáger laszló:
Dr. Proktor
@Horizont: Nem lehetnre valahogy deportálni ezt a neres brancsot Moszkóviába?
Pálinkás Pál
a kérdés..aláírta -é a leszbi ribanc, vagy nem..?...a többi csak maszatolás...
Aki Én
Simicska és sokan mások szerint orbán kommunista besúgó múltjáról van anyaga Putyinnak. Azt is hallani, hogy a vagyonáról van bizonyítéka.
jáger laszló
Voltak ezek az oroszok már minden!!! Voltak
LNSég,felszabadítók,testvérek ,
barátok ,megszállók.most + nem is tudom!!???
Habár sosem az orosz embereket minősítették,hanem a politikai vezetést!!
Putyin is volt már minden,de most jól +keverte a borscsot és vodkával is felöntötte
Ez van akinek ízlik,van akinek nem!!!??
Ma majd ez is változni fog holnapra+lássátok!!!??
csak ennyi
barátilag
J.L.
Eladott Ország
A szélhámos, bűnöző és politikai prostiuált többgenerációs román cigány a Kárpátok géniuszának Ceausescu útját járja, remélem úgy is végzi! Ez a rohadt dagadt geci az egész országot járatja le, évtizedekbe kerül a sok szart eltakarítani utánuk.
Trágya régen és most
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/320254154_888174685528980_4956606064242257689_n.jpg?_nc_cat=107&ccb=1-7&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=Whhqp_FwpOIAX--BokY&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfCKUgJSuuUk3uDRWyVC3BXwkj0ZA-nQsq-4qcRoFiYe6A&oe=641E2306
A cigány az cigány
memgyar.net/items/21195.jpeg
Törölt Nick
@jáger laszló: tegnap 22:33 Nem Zelenszkijt vagy Putyint kell szeretni, mindössze a saját morális, erkölcsi érzékünk szerint az igazságtalanul megtámadott, legyilkolt, lerombolt ország mellé állni, vagy a támadó, népirtó agresszor mellé.
Qrvára nem számít, hogy ki ezen országok vezetője.
Ha egy kutyát megkínoznak, megölnek, mindenki az elkövető vérét ontaná. Ha embereket kínoznak, ölnek meg, hogyan lehetséges, hogy az elkövető mellé álltok köcsögök? Csak ennyi. Barátilag.
Havanagi
@sgl: A kormány nem hagyott más választást.És nincs is más módszer,mert a választásokon úgy csal,ahogy akar,ezt már bebizonyította.Ellenzék?Kalap xar.Hány éve vergődik és hülyíti az embereket?Nekik csak egy a lényeg:ott üljenek a parlamentbe a pár milliós fizetésért és bejárjanak nyilatkozni,kihízott fejjel,kiöltözve-mint tegnap este is az egyik ilyen megélhetési,akitől hányingerem lett--Bizony itt "...gyökerestűl kell kitépni azokat..."a folyatatást ismerjük.
Eladott Ország
Hosszú az a nap, amely a csókod nélkül múlik el ...
memgyar.net/items/21047.jpeg
Így fogok kinézni majd egyszer, ha nem a fidesz nyer!
memgyar.net/items/21188.jpeg
Havanagi
Ha valakinek még kétségei lettek volna: Orbán szint vallott.Kiáll Putyin mellett.Rohadék.
jáger laszló
Vagy úgy
Ukrajnában anno nemzetiségi oroszokat igyekeztek elnyomni ami a cirka 40%-nyi kisebbségnek nem tetszett ezért lázadásban tört felszínre az LNállás!!
Erről sem illik +feledkezni
Aki B-t mond,mondjon A-t is!!
csak ennyi a tények kedvéért ami a kezdeteket illeti...
barátilag
J.L.
kereső
@Pálinkás Pál: Nem irta alá, ezért nincs Eu-s közös!!!közlemény.
ómió
"Bloombergék" is meghazudták nekünk!?
Menőmanó
@Horizont: Nem lehetséges, mert sokan gondolják, hogy "jóvanazúgy".
Egy felmérés szerint 63 % a brüsszeli szankciókat okolja a durva áremelkedésért. Pedig a Publicus kutatása. Elképesztően sötét ez az ország.
Eladott Ország
@Menőmanó: Ha még sokáig maradnak, végleg hozzá hülyül az ország.
twitter.com/janos_hary/status/1600149514039357440/photo/1
Egy elmebeteg irányítja a hazát, mi meg nagyon hülyék vagyunk.
twitter.com/janos_hary/status/1597132426760753152/photo/1
Orbán vagy Európa? Mert a kettő együtt nem működik!
twitter.com/csorike1520/status/1598327979389722626/photo/1
Peller Anikó
@nejlontacskó: Ok, oké, bocs, értsd úgy, hogy annak szólt aki úgy is gondolta, elpukkant az agyam, mert egy fél órával azelőtt zárlatos lett egy három éve bemetszett (láncfűrésszel) villanyvezeték, most adta meg magát és azzal voltam elfoglalva. A vaksötétban.

Tehát az összes fideszes veheti magára, mégegyszer elnézést tőled és mindenkitől aki normális.
Dr. Proktor
@Aki Én: Szvsz a moszkvai bankszámla pedig hízik rendesen, gondolom nem rubelben...
Nyírfa
Vagyis megvétózta. Igyekezzetek, mert a sánta kutya már beért a célba!
Nyírfa
@nejlontacskó: Elnézésedet kérem, úgy emlékeztem, a neved nejlonzacskó. Tekintve, hogy a trollok időnként a mi nevünk kisebb megváltoztatásával jelentkeznek be, én is megnéztem, hogy az az ember vagy-e, akire emlékeztem.
Mert a dolog ilyen egyszerű: ha kétségeink vannak, akkor előbb bizonyosságot szerzünk annak jogosságáról vagy alaptalanságáról. Úgyhogy lájkoltalak.
csak úgy....
@KisTehen: buzi fideszpropaganda buzi teheneknek!
Nyírfa
@sgl: @Horizont: Én is szoktam mondani, hogy ideje kivágni minket az EU-.ból, mert Európa szégyenévé váltunk, de annyira, hogy én még a kontinensről is elzavarnám ezt a népet.
De: a Huxit valóban nem megoldás, ha népként itt akarunk maradni. Amivel abszolút egyetértenék, ha az unió meglépné, az a szavazati jog megvonása lenne.
Minden egyébről utána lehetne beszélni, dönteni, ha meglátnánk, hogy erre a fidesz mit lépne. Egyelőre a fidesz-szavazók kétharmada is EU-párti, nyilván ők sem akarják, hogy bezáruljanak a határok, és az a rengeteg kedvezmény, lehetőség, ami a tagságunkkal jár, elvesszen.
csak úgy....
@KisTehen: te kis állatóvodás tehenke! :)
csak úgy....
@KisTehen: egy romániai magyar vendégmunkásnak adtam! :)
Dr. Proktor
@KisTehen: Inkább dollárbaloldali mint rubeljobboldali...
Dr. Proktor
@Horizont: ... de csak őket! Mi ha lehet akkor bennmaradnánk...
csipetke
@nejlontacskó: 21:20 Hát én se iróniának vettem...
jáger laszló
Putyin nevetve mesélte,hogy elfogató parancs van LNE Európa számos országában!!
Erre Hszi Csin-ping is hangosan felnevetett és +hívta Putyint Pekingbe!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Eladott Ország
Magyarország Putyin bábállama, amelyet Putyin bábvezére vezet.
twitter.com/GeraldAugust21/status/1637931562766417920/photo/1
Nagyon-nagyon itt az ideje, hogy kirúgjuk ezt a darabot.
twitter.com/Boristhegrand/status/1637923947042816003/photo/1
Ideje megnyomni a "Kiadás gombot" Magyarország EU- és NATO-tagságáról.
twitter.com/GrahamT16814783/status/1637922079839330305/photo/1
Orbán történelmi árulása. Hátba szúrta Magyarország szövetségeseit. Megvétózta a háborús bűnös Putyin ellen kiadott ICC-elfogatóparancsról szóló uniós döntést. Ez véget vetett a kettős játéknak. Világosan megmutatta, ki is valójában a magyar diktátor. Egy renagát áruló.
twitter.com/fastuca/status/1637924647994904581/photo/3
Magyarok többsége nem egyenlő a kormánnyal! Orbán kirúgja az országot az EU-ból és a NATO-ból. Magyarország Putyin által irányított állam. Magyarország az EU tagja akar lenni? Úgy tűnik, hogy sok olyan javaslatot blokkolnak, amelyet az összes többi ország ratifikál. Magyarországnak és Orbánnak komolyan meg kell fontolnia, hogy melyik oldalon állnak, és akarják-e a NATO kollektív védelmét a jövőben
twitter.com/RahanTrooper/status/1637908030258835457/photo/1
Eladott Ország
„Budapest vétója miatt az európai diplomácia vezetője, Josep Borrell nyilatkozatot tett a saját nevében. "Az EU a Nemzetközi Büntetőbíróság döntését az elszámoltathatósági folyamat kezdetének tekinti, és az orosz vezetőket felelősségre vonja az általuk Ukrajnában elrendelt, engedélyezett vagy elkövetett bűncselekményekért és atrocitásokért" – hangsúlyozta Borrell. Március 20-án reggel az uniós országok igazságügyi miniszterei saját nyilatkozatot tettek közzé a bíróság döntésének támogatására, Magyarország megtagadta a dokumentum aláírását. Budapest álláspontja miatt Borrell nyilatkozatához hasonló megfogalmazást használnak most az Európai Tanács március 23-24-i ülésének következtetéstervezetében. Egyes államok vezetői azonban ragaszkodhatnak a szigorúbb megfogalmazáshoz.”
twitter.com/TreasChest/status/1637900156166107138/photo/1

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.