Súlyosításért fellebbezett a járási ügyészség annak a karcagi férfinek az ügyében, aki azért vágatta el a kutyái hangszálait, hogy a szomszédokat ne zavarja a szaporítótelepről kiszűrődő csaholás – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség hétfőn az MTI-vel.

Elvágta kutyái hangszálát: börtönbe küldenék a karcagi férfit
Fotó: police.hu

A tájékoztatás szerint a Karcagi Járásbíróság idén márciusban állatkínzás miatt 1 év 7 hónap – 3 év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte a 32 éves, ebszaporításból élő karcagi férfit, aki 148 kutyát tartott kisméretű kennelekben, megfelelő táplálék és orvosi ellátás nélkül. A férfi az állomány felének elvágatta a hangszálait azért, hogy a szomszédok ne vegyék észre, milyen sok kutyát tart – áll a közleményben.

A férfi és a védője is tudomásul vették a bíróság ítéletét. A járási ügyészség azonban fellebbezést jelentett be a férfi terhére súlyosításért, az ítélet részbeni megalapozatlansága okán, továbbá a szabadságvesztés büntetés próbaidőre történő felfüggesztésének mellőzése, és végrehajtandó szabadságvesztés, valamint közügyek gyakorlásától eltiltás kiszabása érdekében – írták. Az ügy a Szolnoki Törvényszéken folytatódik – olvasható a közleményben.

Forrás: MTI

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

izéke
Azért érdekes,hogy az állatorvost nem vették elő,hisz biztosan nem saját kezével végezte a műtéteket...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jáger laszló
Hogy mik nem vannak???+áll az ész!!!???
csak ennyi
barátilag
J.L.
vacsi
Nálunk meg ezt mondták az önkormányzatnál az egyik utcabelinek, akinek ugat a kutyája.
Emmersson71
Fülébe forró ólmot öntsetek! Úgy nem hallja a kutyák csaholását.
Juhász István
Nem küldeném semmiféle börtönbe. Egyszerűen CSAK... elvágnám az ő hangszálait is. Jobban mondva SZAKEMBERREL VÁGATNÁM EL, mert ő érthet hozzá. A kutyusokét is nyilván SZAKEMBER VÁGTA EL. Ő büntetlenül maradhat ?
Peller Anikó
@Juhász István: Tulajdonképpen agyon kellett volna ütni a kutyákat vagy elvágni a torkukat mint a csirkéknek. Mert ez az eljárás nem von maga után semmiféle megtorló intézkedést, csirkék, kacsák disznők tehenek (marhák) lovak nyulak pulykák mind simán kivéreztethető és senki nem tesz feljelentést, szerencsére. Szarvasokat is csak elütni nem szabad, de lelőni Semmilyen élvezet.

Te meg pont a csaholós kutyák miatt osztod az észt, nem vagy te beteg?
bence
Ez a magyar igazságszolgáltatás ! Mennél szemetebb dolgot követsz el , annál nagyobb az esélyed , hogy büntetlenül megúszod !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.