Mindenki megnyugodhat. 

Be lehet vinni Nagy-Magyarországos és árpádsávos zászlókat az észtek elleni meccsre – Az MLSZ külön közleményt adott ki erről

Fotó: Orbán Viktor/Facebook

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) engedélyezte a történelmi Magyarország térképét ábrázoló molinók bevitelét a válogatott mérkőzéseire.

Az MLSZ honlapjának keddi beszámolója ismerteti, egyértelmű állásfoglalását kért a történelmi jelkép kihelyezésének engedélyezése ügyében az európai szövetségtől (UEFA) és a diszkriminációellenes csoportjától (FARE).

"A két szervezet az MLSZ érvelését elfogadva elismerte, hogy önmagában a történelmi Magyarország térkép és az árpádsáv színei nem minősülnek rasszista magatartásnak, ugyanakkor a drapériára helyezett további szimbólumokra és feliratokra, a szurkolói rigmusokra ez nem vonatkozik" – olvasható a közleményben.

Az MLSZ azt a tájékoztatást adta, hogy a két szervezet továbbra is harcol a kirekesztés, ezen belül a rasszizmus ellen, ezért az ilyen üzenetet hordozó transzparenseket ezután is büntetni fogja, ugyanakkor jelentős előrelépésnek tekinti, hogy a kizárólag a történelmi Magyarország térképét és a magyar nemzeti színeket tartalmazó molinó önmagában nem minősül fegyelmi vétségnek.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
világszenzáció! :) a hülyék míg a múltat siratják nem veszik észre,hogy a jelenük és a jövöjük mennyire siralmas!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
Ezen a "szenzációs jó híren" tényleg vagy sírni, vagy nevetni lehet!
Csizmás Kond
...nagyon helyes...maholnap mint az iskolába még azt is meg kezdik szabni, hogy milyen szlogeneket lehet egy meccsen kiabálni...
Amúgy az egész futball és drukkolás egy nagy szar.
ómió
Pedig ez az efftársakat egyik 19-es "vívmányukra" emlékezteti!
Yeromos
A sok politikai uszítás mellé nem lehetne focit vinni a stadionokba?
gina
@szegény hazám: Bocs igazad van elirtam...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.