Hétfőn derült ki, hogy Orbán Viktor kormánya bevásárolja magát a Yettelbe, amivel tovább nő az állami szerepvállalás a hazai telekommunikációs ágazatban.

"Egy nap alatt 140 milliárd forintnyi állami vagyon tűnt el" – Hadházy leleplezte Orbánék legújabb üzletét

140 milliárd egyetlen nap alatt – naggyon üggyes. Forrás: Pixabay

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő a Facebook-oldalán így magyarázta el a tranzakciók lényegét:

Az Antenna Hungária még állami cégként vett 100 milliárdért 25 százalék tulajdont a Telenorban (Yettel) Aztán vett 350 milliárdért 50 százalékot a Vodafone-ban. Az Antenna Hungáriát az állam átjátszotta a 4IG-nek és a legfrissebb hír, hogy a Vodafone részvények 20 százalékáért cserébe visszakapja a Yettel (Telenor) papírok 25 százalékát. Tehát most van 25 százalék Yettel papírja 100 milliárdért és 30 százalék Vodafone papírja 210 milliárdért.

Hadházy szerint ez azért különösen botrányos, mert jelentős mennyiségű állami pénz tűnt el igen rövid idő alatt – szemlézte a SzMo.

A telefonos buliba tehát beletett 450 milliárdot, de tegnaptól már csak 310 milliárdnyi papírja van. Azaz tegnap egy nap alatt eltűnt 140 milliárdnyi állami vagyon

– írja Hadházy.

Szerinte az üzletet szándékosan tették ennyire zavarossá. Szerinte:

A LÉNYEG AZONBAN, HOGY AZ ÁLLAM EGYIK LÉPÉSBEN sem kapott pénzt a 4IG-től, MINDIG CSAK ADOTT (és még nem is beszéltünk, hogy ezek a cégek érnek-e ennyit).

Forrás: SzMo, Facebook

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Ezek így egyenként 30 év egy jogállamban.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@ómió: Menjél vissza időben- 2 évet! Egyébként meg a hosszú tömött sorokban Széles Gáborra, Parragra, Csányira, Boross Péterre, Lezsákra, gondolsz? Vagy neked is becsipődött a "böszme"- Ő egyedül privatizált...szerintetek.

Na, de ki nem [email protected] le egyébként, hogy te kire gondolsz...
nejlontacskó
@ómió: ó te, fidess náciék vezérbarma!
A kormány által kitömött Mészáros Lőrinc ( Orbán Viktor ) számára a Böszme négymilliárdos vagyona, zsebpénznek nem volna elég.
Még csak le sem hajolna érte!
ómió
@nejlontacskó: Na, de bolsiék vezérkreténjeként még mindig képtelen vagy disztingválni a 100%-ban lopott efftársi vagyonok tulajai és a vagyonukért megdolgozottak között? Ez se megy, csak a hazudozás?
ómió
@kereső: Visszamenni!? Minek? Szétloptátok ("szétprivatizáltátok") a "társadalmi tulajdont", amit 1945-55. között másoktól loptatok el és, ha még a "kárpótlásosokat" beleszámítjuk is, 100 magyar milliárdosból több, mint 70 máig is "bolsi bekötésű"! Szóval, mosdathatod a fajtátokat, attól még nem lesz más! Máig se a munkájáról híres, hanem, hogy megmaradt tolvajnak!
nejlontacskó
@ómió: gyere náci, hazudj még, ez a fajtajelleged, nem tehetsz mást, képtelen vagy rá!!!
kereső
@ómió: Kárpótlás, te majom. Kérdezd boross péter-t, meg raskó györgyöt.Te mosdatod itt a nap minden percében a valódi tolvajokat. És hiába "efftársozol"- a ti retorikátok, a szóhasznasználatotok a sztálini időket idézi, miközben echte fasiszták vagytok. Te meg egy tőről metszett náci. És igen menjél vissza- mert a kontrolálatlan "VAD" privatizáció az antal józsef (neve legyen átok)miniszterelnökségéhez kötődik, ugyanúgy mint a kárpótlásnak nevezett förmedvény- amely szétverte sikeresen "európa éléskamráját"- a magyar mezőgazdaságot.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Így van most Gálvölgyi János
Szórakozás - 2023. June 3., 16:36
Így van most Gálvölgyi János
A szomszédba látogatott III. Károly király
Nagyvilág - 2023. June 3., 12:00
A szomszédba látogatott III. Károly király