Ahogy kedden beszámoltunk róla, a Magyar Labdarúgó-szövetség közleményt adott ki, amelyben jelezte, hogy a jövőben bizonyos feltételekkel engedélyezni fogja „a történelmi Magyarország tiszteletét és a határon túli szurkolókkal való összetartozást szimbolizáló drapéria stadionba történő bevitelét”.

Előre ittak a medve bőrére Orbánék: Nem lehetnek nagy-magyarországos zászlók a meccseken – Megszólalt az UEFA
Kép: Facebook/Orbán Viktor 

A keddi cikkünket ITT olvashatja el, tegnap azt írták, hogy az UEFA és a fociban megjelenő diszkrimináció ellen küzdő szervezet, a Football Against Racism In Europe elfogadta az érvelésüket, amely szerint a történelmi Magyarország térképnek és az árpádsáv színeinek megjelenítése nem minősül rasszista magatartásnak.

Az ügyben szerda reggel állásfoglalást kért a román szövetség (FRF) az UEFA-tól, amelynek válasza alapján közleményt adtak ki.

Világossá tették, hogy az európai szövetség nem engedélyezte és nem is fogja az MLSZ által említett szimbólumokat az európai meccseken, az MLSZ hibát követett el a bejelentéssel, mivel e szimbólumok megjelenítése megszegi az UEFA Fegyelmi Szabályzatában foglaltakat (provokatív és/vagy politikai tartalmú üzenetek), s az FRF, ha szükséges, ezt jelenteni fogja a fegyelmi bizottságnak.

Azt is hozzátették, hogy a revizionizmus nem elfogadott a futballban, az FRF pedig biztos abban, hogy az UEFA fegyelmi bizottsága szankcionálni fogja az említett szimbólumok használatát, mivel azok

gyűlöletet és erőszakot szíthatnak az európai mérkőzéseken.

A román ProSport sportlap szerda délután aztán közzétette az UEFA főtitkárának nyílt levelét, amelyet MLSZ-es kollégájának, Vági Mártonnak címzett. E szerint a szövetség meglepődött azokon a híreken, amelyek szerint az UEFA engedélyt adott az általa szervezett meccseken a nagy-magyarországos zászlók és molinók használatára – derült ki a HVG írásából.

A félreértések elkerülése végett tisztázni akarjuk, hogy az UEFA nem engedélyezte az ilyen zászlók és molinók megjelenítését. Mi több, ahogy a korábbi levelemben is említettem, az ilyen molinók jelenléte fegyelmi következményeket vonhat maga után. Így aztán erősen javasoljuk: tegyék meg a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy megakadályozzák az ilyen zászlók és molinók megjelenítését bármilyen, az UEFA által szervezett mérkőzésen.

Forrás: HVG

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
"gyűlöletet és erőszakot szíthatnak az európai mérkőzéseken." 0rbánéknak ez a céljuk és nem csak a fociban a politikában is!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
balos
@Shikari: A józsi ezért kétszer fogja beverni a retkest,hogy a fajod híbájával kérkedsz!
balos
@Shikari: A fajta az a nemzethy birka és a muszka felszopói,mint maga és retkes geciből fakadt családja!Ja és a hitler puszilja a muttert!
balos
@Shikari: Mi van pedo,nem tettszik,hogy a seggtúrádat már rubelben fizetik?
balos
Ezt a tükör előtt próbálja,ha kérhetném nedveske!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.