Több mint 43 millió dollárnak megfelelő összegért vásárolta meg a Forma-1-es világbajnoki sorozat közvetítési jogait az MTVA tavaly.

Több mint 43 millió dollárt költött el a közmédia egy közvetítési jogra
A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) óbudai, Kunigunda utcai székháza és a gyártóbázis B épülete, az 1-es és 2-es stúdiók bejárata. MTVA Fotó: Zih Zsolt

Magyar Hang számolt be arról, hogy ez az összeg derül ki a társaság szerződéseiből.

Az MTVA tavaly július 31-én jelentette be a Forma-1 közvetítési jogainak meghosszabbítását, így a szabadedzéseket, az időmérő edzéseket és a versenyeket is ők közvetítik.

Az MTI-s beszámolóból azonban akkor nem derült ki, hogy mennyi pénzért vásárolták meg a közvetítés jogát, ezt az MTVA által közzétett szerződések adataiból lehetett később megtudni.

Az előző szerződés még 8 millió dollárral kevesebbe került, az ugyanis 35 millió dollár volt, akkori árfolyamon 10,6 milliárd forint szemben a mostani körülbelül 43 millió dolláros összeggel.

Forrás: Magyar Hang , Telex
Fotó: Zih Zsolt

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
A hülyének is megéri! Sőt, csak annak!
Nessy
@namihami: Én nagyon "hülye" vagyok! Lelkes F1, F2 néző vagyok, gyermekemmel együtt. :-))) Részemről a foci nézést másokra hagyom.
tothjani
És ezért a pénzért csak magyar kommentárt kapunk mert, amúgy számtalan módja van a megtekintésnek, egy számunkra ismeretlen nyelven.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.