Az RTL híradóban elhangozttak szerint azt kérték az érintett orvosoktól, hogy tömörüljenek pertársaságokba, és közösen támadják meg a határozatot.

Itt a MOK következő lépése: Közösen mennek neki Orbánék határozatnának
Kép: Pixabay

Veszélyes és felesleges az a fenyegetés, amellyel a kormány a háziorvosokat és házi gyermekorvosokat az ügyeleti ellátásban való részvételre akarja kényszeríteni

- jelentette ki a Magyar Orvosi Kamara egy online tájékoztatón, ehhez a lépéshez a kamara jogi és pénzügyi támogatást is ad.

Amíg az ügyben döntés nem születik, addig is az érintett orvosoknak havi két ügyeletet el kell látnia a Híradó szerint.

Ahogy egy korábbi riportból kiderült, akár 5 millió forintos bírsággal és engedélybevonással fenyegeti a kormányhivatal azokat a háziorvosokat és házi gyermekorvosokat, akik nem ügyelnek havonta legalább kétszer az új ügyeleti rendszerben.

Forrás: RTL, Pénzcentrum

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Ügyeljen a Pintér - Takács páros minden este, akkor legalább lesz valami fogalmuk az egészségügyről.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
teuton
A kezivezerlesü rendeleti kormanyzas (diktatura) mar meglett, mikor jön a magyar sarija bevezetese egy ejszaka kijött rendelettel?
jesz
ez a mok nevű valami egy hős...igaz fingjuk sincs, hogy a betegekkel mi is lesz, ha csak az államira futja...hősiesen küzdenek a saját jogaikért...a betegek? Hát azok várjanak...

Persze ott van a fizetős orvoslás, ha némi szerencsével élni akar...
Nessy
Tehát akarja, nem akarja, havonta két ügyeletet el kell látnia a vármegye valamelyik városába! Ez az egész "csodálatos rendszer", amit Pintér kitalált az iróasztala mellett, nagyon jól fog működni, ha az egyetlen zavaró tényezőt kiiktatják belőle, a Beteget! Ez az egész összevonás, átvezénylés, irreális indikátor rendszer nem tudom mit szolgál, nem a betegellátás biztonságát, az biztos!
Pálinkás Pál
helyes,bár a jogi utat szerintem el lehet már felejteni...inkább tömeges munkabeszüntetés, kizárólag életmentő kezelések elvégzése...
Aki Én
Orvosokat, tanárokat csak a legelvetemültebb rezsimekben basztatják.
ómió
Efftársi "pertársaságok" alakulnak? Csak azért, hogy minden orvos kötelezően legyen beterelhető aljabolsi "orvosi kamarába"!? Észak-Koreában erre még Kim efftársatok is csettintene!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.