Az ukrán-magyar határszakaszon 4843-an léptek be Magyarországra szerdán, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 4204-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek.

Még most is ezrével menekülnek hozzánk Ukrajnából a háború elől

Szerdán kilencezren lépték át a határt. Fotó: MTI/Balázs Attila

A beléptetettek közül a rendőrség 67 embernek állított ki harminc napra érvényes, ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást. Nekik ez idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért.

Vonattal 35 ember – köztük 15 gyermek – érkezett Budapestre az ukrajnai háború elől menekülve – tudatta az ORFK.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon azt közölte, hogy a Készenléti Rendőrséggel segíti az Ukrajnából vonattal érkező menekülteket. A feladatokban támogatást nyújt a Budapesti Polgárőr Szövetség is.

Folyamatosan tartják a kapcsolatot az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Magyar Államvasutak Zrt., a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, Budapest Főváros Kormányhivatala, valamint a segélyszervezetek munkatársaival.

Forrás: MTI

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
dr. prédikátor
TELE VAN MÁR A HÓCIPŐM EZEKKEL AZ UKRÁN "MENEKÜLTEKKEL"!!! EGYEBET SE LEHEWT HALLANI!!!PEDIG JOBBAN ÉLNEK MINT MI!!!
Toller Béla
Sajns nem hzzánk könnek, hanem csak átutaznak, Nyolcezerből 75-en, ha átmenetileg itt maradnak ! Többek között, ezeknek a mocsok shikariknak meg prédikáoroknak az alattomos tevékenysége mián ! Zsidó pöcszongorista ...Nem kellene a moderátornak ilyenkor felébrednie ?
ómió
"Menekülnek"!? Az efftársak háborúja elől!? Asztaaa!
Namely
wiki:
"A menekült olyan személy, aki származási vagy szokásos lakhelyének országán kívül van, mert faji, vallási, nemzetiségi vagy politikai üldözés éri, vagy mert egy üldözött társadalmi csoport tagja."
Az ukránokat milyen üldöztetés éri most Ukrajnában?
Semmilyen.
Viszont számukra ott lenne a haza védelmének kötelessége.
Nem akarnak meghalni a jenki tőke érdekében? Megértem, de akkor szépen haza kell menni és elzavarni a fenébe zselét és társait.

De nem fogják, hiszen a nyugat osztja a lapokat, és nekik most ukrán munkaerő kell, akik soha nem fognak visszamenni, egy terep, ahol ki lehet próbálni a fegyvereket, ez is megvan.
Hogy utána mi lesz utánuk, hány sugárzó tankroncs lesz a lakhatatlan földön, a nyugatot nem zavarja.

Elvégre amiatt sincsenek álmatlan éjszakáik, hogy Vietnámban hány megbetegedés volt a napalm miatt...
csak úgy....
@Namely: a gyerekek,nök,idösek menekülnek míg a férfiak otthonmaradnak és harcolnak, ebben neked mi az ami nehéz? a te familiád honnan menekült át magyarországra?
dr. prédikátor
@Horizont: MA 8.54 RE!!! MIELŐTT NEKIÁLLSZ VAGDALKOZNI ÉS ÍTÉLETET MONDANI JÓ LENNE HA UTÁNA OLVASNÁL A TÖRTÉNELEMNEK HA TUDSZ OLVASNI!!!SŐT NEM ÁRTANA HA EGY KÉT FILMET IS MEGNÉZNÉL A YOU TUBE. on
fergeteg
Majd mennek oda a kalandor jenki farmerek és holland telepesek. Agyonműtrágyázott búzát
termelni. Jenki gyarmat lesz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.