A politikus műemléki védettségeket szüntetett meg a ménesbirtok területén Mezőhegyesen.

Súlyos összeférhetetlenség: Lázár János megszüntette a ménesbirtok műemléki védettségét, hogy szállodát építhessen

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Szállodát épít Lázár János a mezőhegyesi ménesbirtokon, mert megteheti – írta meg az rtl.hu.

Ez pedig hasonló összeférhetetlenség kérdése, mint amit az Európai Bizottság az alapítványokba kiszervezett egyetemeknél is nehezményezett.

A K-Monitor vette észre a Magyar Közlönyben, hogy Lázár János az Építési és Közlekedési Minisztérium vezetőjeként több, a ménesbirtok területén lévő ingatlan műemléki védettségét megszüntette.

A indoklás szerint a Hangai vendégfogadó istállója és kocsiszínje műemléki értékeit elvesztette, egy ingatlanon pedig a telekalakítás miatt nincsen védett érték.

Az építési és közlekedési miniszter azonban saját maga gondoskodott a lehetőségről, miután megszüntette több, a birtok területén lévő ingatlan védettségét.

A Hangai vendégfogadó – ahol annak idején Kossuth Lajos és Ferenc József is megszállt – elvesztette műemlék jellegét, egy melléképület megsemmisült, egy ingatlanon pedig a telekalakítás miatt nincs védett érték.

Az rtl.hu szerette volna megtudni az Építési és Közlekedési Minisztériumtól, hogy a döntés meghozatala előtt felmerült-e az összeférhetetlenség kérdése, illetve hogy milyen szervezetekkel egyeztettek a műemléki védettségek megszüntetése ügyében, a megkeresésre azonban nem érkezett válasz.

Forrás: rtl.hu

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Az építési? miniszter leépíti az országot, de főleg Budapestet. Az egyik legnagyobb sunyi féreg ebben a tetves országban Lázár János, szerintem simán vetekszik Orbánnal az aljassága. Fogy a lopható lé, fogy a türelem egymás felé. Hivatalosan így lehet lopni, egyenesen még ők sem merik magánszámlákra utalni az uniós pénzeket!mKankó Jankó lézervitéz belelkesedett a HMHely-Szeged sikertramvajon, és szakértőnek minősíthető LÓF@SZHADNAGYKÉNT MÁRIS MEGOLDJA a budapesti tömegközlekedés akut problémáit. A bazitai hős stüszivadász előkapta kicsit molyrágta dörzsölőzős barnabársony báli jakóját ’ és újúlt erővel belerongyolt Magyaország megmentésébe. Azért lássuk be, egy kisváros polgármesternek táskahordozóból országrontóvá válni, nem kis karrier. Pláne, hogy házasemeberként Demcsák Zsuzsát is tudta dugdosni Londoban közköltségen, azért nem kis kvalitásra vall, legalábbis a kontraszelektált fideszberkekben. Jancsikáért is jöhetne már a kaszás, ha már ennyire kaszálna.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nyírfa
@Horizont: @csipetke: Szeretem, amikor nemcsak leírjuk a véleményünket, hanem, egy kicsit személyesebbre váltva, beszélgetünk is.:)
Nyírfa
@Horizont: Már volt rá példa, hogy a gyerek megállt a "rezidenciám" ajtajában, bedugta a fejét, és megkérdezte: lehetne egy kicsit halkabban? :) Ez az esti híradónál szok' előfordulni, amikor anyátok! felkiáltással kommentálom a hallottakat vagy a neten olvasott legfrissebb fideszes "csínytevéseket". :)
Nyírfa
@Horizont: Nem szabad magunkba fojtani, az árt az egészségnek! :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.