Az Index kérdezett meg egy szakértőt.

„A belső égésű motor és az elektromos autó között a fő különbség az energiaforrás, márpedig az akkumulátor lemezeihez, celláihoz, valamint a villamos hajtáslánchoz olyan precíziós alkatrészekre van szükség, amelyek technológiájával rendelkezünk”

– jelentette ki az Indexnek Szabó Gábor, a GF Machining Solutions régiós vezetője. 

Van egy ember, aki azt mondja, hogy az akkumulátorgyáraknak pozitív hatásai is lehetnek

Murao Oszamu, a GS Yuasa elnök-vezérigazgatója (b), Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (k) és Csöbör Katalin, a térség fideszes országgyűlési képviselője és képviselőjelöltje megérkezik a japán anyacégű, akkumulátorok gyártásával foglalkozó GS Yuasa Magyarország Kft. gyárának ünnepélyes alapkőletételére Miskolc déli ipari parkjában 2018. március 28-án. Fotó: Vajda János/MTI

Szabó szerint a Magyarországra települő dél-koreai, illetve kínai akkumulátorgyárak a kkv-szektor több száz hazai tagjának kínálnak új esélyt.

"Legalább akkora változásokra számít, mint a győri Audi- vagy a kecskeméti Mercedes-Benz-gyár megjelenését követő években"

- tette hozzá a szakember.

"Ami pedig az akkumulátorgyárak megítélését illeti, a szakember hangsúlyozta: ha egy üzem valóban környezettudatosan épül meg, akkor annak nemcsak az adott városra, hanem a komplett régióra is pozitív hatása van"

- mondta. 

A magyarországi akkumulátorgyárak ellen hatalmas tiltakozás alakult ki szinte az összes városban, mindenhol botrány, üvöltözés, tüntetés lett azokból a lakossági fórumokból, ahol a cégvezetők megpróbáltak beszélni a helyi lakosokkal.

Forrás: Index.hu

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
ezekkel az aksigyárakkal akkor lesz probléma ha az olajmultik elöszedik a páncélszekrényekböl a felvásárolt és féltve örzött teljesen más irányú találmányokat, amikkel az akkumulátor feleslegessé válik! ha jól tudom, még magyar feltaláló szabadalma is szerepel a hosszú listán, amiket az olaj árak szintentartása miatt a olaj multik millíárdokért fölvásároltak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@lusta: a kínaiak nem otthon vannak, törödnek is ök a környezetvédelemmel, hiszen az drága és plusz kiadás! -remélem, elöször a kósáék gyesznai fognak elsavasodi a debrecen környéki lucernától..
Pálinkás Pál
@KisTehen: mert az akkugyár építéséhez nem kell energia,igaz tehén.?...csak úgy maguktól nőnek a falak-...
Eladott Ország
A miskolci fideszes qrva Csöbör Katalin, mindig akkor tolja a pofáját a nyílvánosság, felé, amikor a fidesz a legnagyobb aljasságra készül. Hányinger, ez a felejéig rohadt idióta szervilis fideszes seggnyaló 3,14csa!
balos
Ezt a szarértőt is kilóra megvették!Ebben a szarhalmazban az jut "előre" aki olyan,mint a kaka-du!Ahol mindent titkosítanak és az emberek háta mögött döntenek a köz-gyilkosaink,nincs miről vitát nyitni,mert...
jesz
@csak úgy...: 11.03...

...jól tudod...
ómió
Az e-járművekhez nem kényszerülünk akkuimportra!? Na, ne má'!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.