Az Index kérdezett meg egy szakértőt.

„A belső égésű motor és az elektromos autó között a fő különbség az energiaforrás, márpedig az akkumulátor lemezeihez, celláihoz, valamint a villamos hajtáslánchoz olyan precíziós alkatrészekre van szükség, amelyek technológiájával rendelkezünk”

– jelentette ki az Indexnek Szabó Gábor, a GF Machining Solutions régiós vezetője. 

Van egy ember, aki azt mondja, hogy az akkumulátorgyáraknak pozitív hatásai is lehetnek

Murao Oszamu, a GS Yuasa elnök-vezérigazgatója (b), Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (k) és Csöbör Katalin, a térség fideszes országgyűlési képviselője és képviselőjelöltje megérkezik a japán anyacégű, akkumulátorok gyártásával foglalkozó GS Yuasa Magyarország Kft. gyárának ünnepélyes alapkőletételére Miskolc déli ipari parkjában 2018. március 28-án. Fotó: Vajda János/MTI

Szabó szerint a Magyarországra települő dél-koreai, illetve kínai akkumulátorgyárak a kkv-szektor több száz hazai tagjának kínálnak új esélyt.

"Legalább akkora változásokra számít, mint a győri Audi- vagy a kecskeméti Mercedes-Benz-gyár megjelenését követő években"

- tette hozzá a szakember.

"Ami pedig az akkumulátorgyárak megítélését illeti, a szakember hangsúlyozta: ha egy üzem valóban környezettudatosan épül meg, akkor annak nemcsak az adott városra, hanem a komplett régióra is pozitív hatása van"

- mondta. 

A magyarországi akkumulátorgyárak ellen hatalmas tiltakozás alakult ki szinte az összes városban, mindenhol botrány, üvöltözés, tüntetés lett azokból a lakossági fórumokból, ahol a cégvezetők megpróbáltak beszélni a helyi lakosokkal.

Forrás: Index.hu

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
ezekkel az aksigyárakkal akkor lesz probléma ha az olajmultik elöszedik a páncélszekrényekböl a felvásárolt és féltve örzött teljesen más irányú találmányokat, amikkel az akkumulátor feleslegessé válik! ha jól tudom, még magyar feltaláló szabadalma is szerepel a hosszú listán, amiket az olaj árak szintentartása miatt a olaj multik millíárdokért fölvásároltak.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
ezekkel az aksigyárakkal akkor lesz probléma ha az olajmultik elöszedik a páncélszekrényekböl a felvásárolt és féltve örzött teljesen más irányú találmányokat, amikkel az akkumulátor feleslegessé válik! ha jól tudom, még magyar feltaláló szabadalma is szerepel a hosszú listán, amiket az olaj árak szintentartása miatt a olaj multik millíárdokért fölvásároltak.
csak úgy....
@Maccska: kecskés, ehhez te túl buta vagy! nem tudsz te semmit..
Pálinkás Pál
@csak úgy...: ezt mondtam én is..kb 50 éve lehetne már vízzel / hidrogén / hajtani az autókat...csak míg az olaj hasznot hoz,addig a találmányok a széfben maradnak..
Eladott Ország
@Maccska: ma, 11:18 ☻ Senki nem mondta, hogy vízzel hajtott akkumulátos létezik, legfeljeb a beteg agyadban te barom! Orbán: Ivóvizet eddig még nem loptam, azt inkább eladom az akkumulátorgyáraknak, sőt közpénzből még támogatom is őket.
twitter.com/janos_hary/status/1634232884260159503
Majd ha néhány évtized múlva az ország elsivatagosodik a több tucat akkumulátorgyát miatt, és elapadnak a rétegvizek , gyógyvizek, termálvizek nos akkor már felesleges lesz pofázni, akkor már késő lesz!
"Majd ha az ember kivágja az utolsó fát, megmérgezi az utolsó folyó vizét, kifogja az utolsó halat is, akkor rádöbben, hogy a pénzt nem lehet megenni."
Milyen jó lesz megint az orosz gázfüggés, a tervezett gázüzemű erőművek után, különösen, ha jól felb@sszák a ruszkik a gáz árát éds lehet menni a jóistenhez panaszkodni és a bús3,14csába menni!
csak úgy....
@Pálinkás Pál: ez a kínaiaknak egy hatalmas pofáraesés lesz, na meg a fideszéknek !
kereső
Imádom, amikor egy "szakember" feltételes módban beszél-" pozitiv hatásai is lehetnek". Egy hozzáértő szakember nem használ feltételes módot, főleg nem akkor, amikor akár természeti katasztrófát is okoz- főleg az élővizeinkben- ez a tervezett beruházás dömping.A kész akkumlátor "védi a környezetet", csak a gyártása addigra tönkre teszi, amit meg kellene védeni.
drrotf
Szabó azt mondta, hogy ha környezettudatosan épül meg az akku gyár akkor az a helybelieknek és a környéknek is jót tesz.Egy a baj hogy nálunk az eddig megépült vegyi gyárak és a környezetre veszélyes anyagokkal dolgozó üzemek hiába épültek meg az engedélyek szerint azok később egytől egyig , legalább is ott ahol én lakom, mindig bírságot fizettek a környezet szennyezés miatt.A bírsággal a környéken élők nincsenek megvédve az egészség károsodástól , ami évek múlva következik be , akkor amikor a megépült üzem már úgy elszennyezte a talajt hogy azt csak talaj cserével tudják rehabilitálni, és a talaj vizet is amely később a nagy folyóinkat is szennyezetté teszi.Azzal nem lehet az embereket megnyugtatni, hogy egy akkumulátor gyár modern technológiát hoz a városba, és új munkahelyeket teremt, mert az embernek az a legfontosabb hogy tiszta, nem szennyezett környezetben élje le az életét.
kereső
@KisTehen: Ez volt a téma? Nem. Akkor meg?,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Fenyöfa58
@KisTehen: AZ ORBÁNI ÁLDÁS KISÉRJEN ÉLETED VÉGÉIG !!! REMÉLEM ,HOSSZU ÉS KESERVES LESSZ !!! ÁMEN !!
csak úgy....
@KisTehen: 11:46 nem éri meg,ki az a hülye aki több mint 20 ezer eurot kifizet,mikor ingyen töltheti föl a rendszerre? neked csóró lenne rá 20 ezer euród? :)
csak úgy....
@KisTehen: igen, ott lóg mint majd egyszer te is.. :)
Fenyöfa58
@KisTehen: ÉS HA TE LOGSZ ??? VEZÉR ŐKŐR ???
Galway
@KisTehen: Figyu, marha! Anyád nem bőgte el neked, hogy az akksi két ká?
kulabombaafityiszre
@KisTehen: ma, 11:49
Te meg valahogy arról nem írsz,hogy az akkumulátor gyártásához használt áramot gáturbinákkal fogják megtermelni.
Tunes1106
@Eladott Ország: Tévedsz barátom emlékezz rá hogy a víz közmű vagyonra is rá akarja tenni a kezét!
Tunes1106
@Maccska: Ajánlom Tényi Dénes Elfelejtett találmányok könyvét!
lusta
@kereső: Hozzáértő szakemberünk elmondá, hogyaszyongya, ha egy üzem valóban környezettudatosan épül meg, akkor annak nemcsak az adott városra, hanem a komplett régióra is pozitív hatása van.
1. Honnan is tudható, hogy környezettudatosan épül meg?
2. Honnan is tudható, hogy környezettudatosan fog működni?
3. Honnan is tudható, hogy környzettudatosan lesznek feldolgozva a már elhasznált akkumulátorok?
4. Egyáltalán honnan tudható meg bármi is?
csak úgy....
@lusta: a kínaiak nem otthon vannak, törödnek is ök a környezetvédelemmel, hiszen az drága és plusz kiadás! -remélem, elöször a kósáék gyesznai fognak elsavasodi a debrecen környéki lucernától..
Pálinkás Pál
@KisTehen: mert az akkugyár építéséhez nem kell energia,igaz tehén.?...csak úgy maguktól nőnek a falak-...
Eladott Ország
A miskolci fideszes qrva Csöbör Katalin, mindig akkor tolja a pofáját a nyílvánosság, felé, amikor a fidesz a legnagyobb aljasságra készül. Hányinger, ez a felejéig rohadt idióta szervilis fideszes seggnyaló 3,14csa!
balos
Ezt a szarértőt is kilóra megvették!Ebben a szarhalmazban az jut "előre" aki olyan,mint a kaka-du!Ahol mindent titkosítanak és az emberek háta mögött döntenek a köz-gyilkosaink,nincs miről vitát nyitni,mert...
jesz
@csak úgy...: 11.03...

...jól tudod...
ómió
Az e-járművekhez nem kényszerülünk akkuimportra!? Na, ne má'!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.