A Mi Hazánk bejelentése nyomán.

A Budapesti Kormányhivatal szerint jogszabálysértő, hogy Horn Gyuláról neveztek el sétányt a XIII. kerületben, ezért Sára Botond főispán felkérte a Fővárosi Közgyűlést, hogy a fennálló jogszabálysértő helyzetet 30 napon belül szüntesse meg, vagyis nevezzék át a sétányt

– posztolta Novák Előd a Facebookon.

Meg kell változtatni a Horn Gyula sétány nevét Budapesten

Fotó: PestBuda/Facebook

Sára Botond a mostani határozatában a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló törvényre hivatkozik, aminek a 14. § második bekezdése szerint közterület vagy közintézmény nem viselheti:

a) olyan személy nevét, aki a XX. századi önkényuralmi politikai rendszerek megalapozásában, kiépítésében vagy fenntartásában részt vett, vagy

b) olyan kifejezést vagy olyan szervezet nevét, amely a XX. századi önkényuralmi politikai rendszerre közvetlenül utal.

Forrás: Telex.hu

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Utca nem lehet kommunistából, csak mai vezető fideszes politikus, államtitkár, miniszter, kormányfő...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
rokker33
Gondolom most ez a legnagyobb gondja Budapestnek!!! Az hogy nincs 1 m használható út vagy megdöglenek a pestiek a por a füst és a smog miatt az nem olyan nagy baj...Karigeri ehhez mit szól mint főkontármester ???
csak úgy....
faxa, bevezették a föispánságot ,akik tudvelevöleg a történelem során nagy népnyúzók és szegényemberek hóhérai voltak, ez nem zavarta öket, bezzeg a puffajkás gyula, az böki a szemüket! :) szegény magyarország...
Giovanni Alba
Legyen Horn-fok, és pukkadjon meg az Előd és a Botond.
Milyen könnyű megfeledkezni egy igazi politikusról, akinek érdemei közt ott van a vasfüggöny lebontása.
1990-1995 között a Svéd Nemzetközi Békekutató Intézet (SIPRI) igazgatótanácsának tagja.
1990 májusában az MSZP elnökévé választják, az irányítása alatt álló párt fő célja a modern európai szociáldemokrata párttá válás.
1991-től tagja az Európai Tisztelet Szenátusának, szorgalmazza az európai integrációs szervezetekkel való együttműködést, és a NATO-val való szorosabb kapcsolattartást.
1992-ben pártja újraválasztja az elnöki tisztségbe, majd felvételt nyer a [Szocialista Internacionálé]?ba.
1990-1994 között több száz lakossági fórumot tart, többek között ennek eredményeként a választésok előtt már [Magyarország]? egyik legnépszerűbb politikusává válik.
Az 1994-es parlamenti választásokon az MSZP országos listájának vezetőjeként mandátumot szerez. Pártja a parlamentben abszolút többséget szerez (54%), majd [Horn Gyulát]? miniszterelnök-jelöltnek választja.
Nagy arányú győzelmük ellenére koalíciós tárgyalásokat kezdenek a parlamentben második legnagyobb képviselőcsoporttal rendelkező Szabad Demokraták Szövetsége (SZDSZ) vezetőivel. A koalíciós szerződés megkötése után Göncz Árpád akkori köztársasági elnöktől kormányalakítási megbízást kap.
1994 július 14.-én az Országgyűlés kormányfői programját elfogadta, ezzel Horn Gyula [Magyarország]? hatvanegyedik miniszterelnöke lett.
Céljai közt a válságos pénzügyi helyzet megállítása, a gazdasági romlás megállítása, a szociális piacgazdaság kiépítése és az Európai Únióhoz történő csatlakozás szerepelt.
simmering73
@KisTehen: 12:32 Kiszólt a lyuk a gödörből. HAHAHA
Aki Én
@KisTehen: Csak fideszes vezető politikus lehet olyan személy, aki a XX. századi önkényuralmi politikai rendszerek megalapozásában, kiépítésében vagy fenntartásában részt vett.
Aki Én
Utca nem lehet kommunistából, csak mai vezető fideszes politikus, államtitkár, miniszter, kormányfő...
csak úgy....
@KisTehen: bezzeg fideszék, azok törvénytisztelök..., csak ne lopnának és hazudoznának!
jáger laszló
Miközben Kádár Jánosról nincs L nevezve se utca,se tér se park!!
Hornról+ 1 egész sétány!!!??
Hát ez igazán felháborító!!!
Mihamarabb orvosolni kel lezt a problémát!!
Csak ennyi
barátilag
J.L.
kulabombaafityiszre
@KisTehen: ma, 12:32
Ti valami kiválaszotott faj vagytok a leghülyébbek közül.minden fideszes szellemi fogyatékos vezetőtől a rá szavazóig
Tehát egy ember lehetett a magyar köztársaság miniszterelnöke,de nem lehet róla utcát közteret elnevezni.Miért nem törlitek el utólag ,hogy egyáltalán miniszterelnök volt?Úgyis hazudoztok a multról jelenről állandóan.
csak úgy....
@Pegero: egy buta proli véleménye teljesen érdektelen! :) téged hülyén fognak elhamvasztani és szélnekereszteni!
csak úgy....
@Pegero: egy buta proli véleménye teljesen érdektelen! :) téged hülyén fognak elhamvasztani és szélnekereszteni!
Pálinkás Pál
@Pegero: rólad meg valami szennyvíz telepet...
lusta
Húha. Csak nehogy belelendüljenek a fijjugg, mert akkor lehet Bajcsy-Zsilinszky Endrével kezdeni.
nezelodo
Igaza van ennek a Botondnak. Ideje átkeresztelni Győri Gábor sétányra.
Namely
@KisTehen: "látom te se fogod ... van egy törvényünk ... ott olvasható a cikkban "
De a törvény csak akkor betartandó, ha nekik kedvez. Ha nem, akkor ki kell másolni a wikipedia Horn-szócikkét, elterelni a szót, elővéve a szó- és számbűvészkedés tudományát, tettetni a hülyét, hogy úgy tűnjön neki van igaza.
Aki Én
@Namely: De a törvény csak akkor betartandó, ha nekik kedvez. Ha nem, akkor átírják akár a ,,gránit" szilárdságú alaptörvényt. Ha kell, akárhányszor.
namihami
Soron következnek a Horthy utcák és szobrok. A sok falusi ""kegyhelyekkel"" egyetemben. Még akkor is, ha ""nem közterületen"" csúfoskodnak!
csak úgy....
@Shikari: én benne vagyok tibim, de akkor elötte növé kell operáltatnod magad, szerintem neked megéri az áldozat, végre nyilvánosan pasizhatnál nem csak titokban! :)
Nessy
@Shikari: Amilyen zakkant pártunk és kormányunk egyik, másik tagja, azon sem lepődnék meg, a jelenlegi Horthy kultusz mellett!
Nessy
A németeket még nem szólítja föl Sára Sandor, Novák Előd?
rohács1926
Számomra az ’56-os pufajkás Horn nagyon ellenszenves volt. De onnantól kezdve, hogy Németh Miklós kormányában külügyminiszter lett, csak jót tett az országgal. Miniszterelnökként is; nem lopott nem rabolt, nem tette milliárdossá a közeli rokonait, nem voltak strómanjai és nem élt luxuséletet az ország pénzének rongyrázó herdálásával.
VASTAGBŐR
@durbincs csicska: Szhááájör Shhögg-Luk Sétány utca 1-4.
Nessy
Fideaz gesztus a náci pártnak, amiért velük szavaz, őket támogatja! Ez legyen életük legnagyobb sikere, öröme!
kulabombaafityiszre
@Shikari: ma, 14:47
Ennyi erővel lehetne bolond shikari sétány gyagyás fidernyákoknak.
kulabombaafityiszre
Te sára botond,megbeszélted eztet orbán győző párttitkár elvtárssal is.vagy csak a léhütő kisz titkár elvtárssal a viktorral?
Juhász István
Én az egri 4419. sz gépkocsizó lövész ezredbe kerültem anno. DE.. kerülhettem VOLNA az egyik KARHATALMI ezredbe is. Akkor most én is PUFAJKÁS- ként lennék aposztrofálva ? Horn Gyulát KITÜNTETTE egy sor nyugati államfő, komoly szerepe volt abban, hogy normalizálódhatott sok európai kérdés.
ómió
Pedig igazán patinás forradalmárirtó volt!
Nessy
@Juhász István: Reménytelen eset! Teljes fogalom zavar! Ugyanis a "pufajkások" a munkásőrök voltak! A Munkásőrség pedig 1957-ben alakult.
Az, hogy anno a sereg kit hova hívott be az nem jelentett semmit!
evacica
@Maccska: Hülyeségeket beszélsz össze vissza zagyválsz teljesen tudatlanul!
evacica
@Maccska: Jó lenne HA a fidesz tájékán keresgélnél nagy okos pl Orbán papa aki PB titkár volt Kövér papa Munkásparaszt hatalomért érdemrend Szoc Hazás nagypapi 19 ben vöröskatona és sorolhatnám a fideszesn elvtiket!
evacica
Horn Gyula egy államférfi volt akinek nagy érdeme volt Németország egyesítésében ami hozzájárult Európa egységesítéséhez! Horn Gyula pozitíve beírta magát a világtörténelembe egyediséget hozott hazánknak példát vehetne róla a mai kormányzat de a nyomába se léphetnek! Utca van elnevezve róla Németországban és tudomásom szerint más Európai országokban is emlékszoba van elnevezve az EU-ban is! Már megint csak lejáratja magát ez a korrupt velejéig romlott hatalom szégyen ma magyarnak lenni bezzeg az ő idejében büszkék lehettünk magyarságunkra!Az Orbán kormány ezt is elvette tőlünk nem csak a javainkat lopják folyamatosan el! A Mi hazánk meg egy náci párt Horthy szoborral Dóró a Parlamenti belviszályában akinek a személyéhez 600 ezer magyar zsidó honfitársunk halála tapad!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.