A korábbi kormánykritikus felszólalása után most ismét nem kímélte a vezetést Matolcsy György jegybankelnök. 

Matolcsy megint két lábbal szállt bele a kormánybaMTI/Máthé Zoltán

Matolcsy György legújabb nyilatkozata szerint

Magyarország ismét letért az egyensúlyi növekedés pályájáról, elakadt a reformfolyamat, és nincsenek elénk kitűzött, mérhető célok sem. Magyarország erősségeire kellene építeni: a tudásra, az élelmiszeriparra, a vízre, a gyógyító iparra és a Kárpát-medencére.

A 168.hu információi szerint az MNB-elnök azt is elmondta, hogy Magyarország valódi erősségeire kell építeni a sikeres gazdaságpolitikát, ilyen az egészségipar, a tudás, az oktatás, a tehetség, a víz, és az élelmiszeripar.

Mindenki hibázhat, sosem késő korrigálni

– tette hozzá a 24.hu szemléje szerint.

Kiemelte továbbá, hogy volt egy magyar gazdasági siker, és 2000 körül egy széles autópálya nyílt a felzárkózáshoz, amely bezárult, és következett egy elvesztegetett évtized. A felzárkózási pályát újranyitották 2010-ben, és számtalan sikerre került sor.

Azonban 2021-22-23-ban mintha bezárulna a magyar gazdasági felzárkózás útja, de ezt nem hagyjuk

– jelentette ki.

A megvalósítandó és innovatív célok között említette az energiafüggetlenséget, amit már a 2009-es programban is szerepeltettek. Véleménye szerint Magyarország Európa vezető egészségügyi központja lehet, és a gyógyászati iparban a vízre is lehet építeni.

Mindehhez szerinte bátor reformok kellenek.

2015-ig bátor reformokat hajtottunk végre, amit az MNB folytatott, és volt még jó húzás, babakötvény, 9 százalékos társasági adó, de elmaradtak a reformok. Ha nem indul újra a reformpolitika, akkor nem tudunk visszatérni a felzárkózás útjára

– jelentette ki Matolcsy György.

Forrás: 168.hu, 24.hu

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
Mindenki hibázhat, sosem késő mégtöbbet hibázni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Peller Anikó
Mindenki hibázhat, sosem késő mégtöbbet hibázni.
Nessy
Ami "Reformot" most "hozzáértő szakminiszterek" kitalálnak, és tűzön, vizen át megvalósítanak, azzal többet ártanak, mintha semmit sem csinálnának. Oktatás, egészségügy, honvédség, tiszti állomány! Mind szenvedő alany. Az elfuserált gazdaságpolitika már csak hab a tortán. Oktatás, kutatóintézetek,alapítványi egyetemek, kurátor kinevezés, stb. Palkovics "megreformálta"! Lassan nem lesz, aki tanítson. Aki megteheti, a haldokló nyugaton tanul, és sok esetben ott is marad.
Az egészségügy még eddig működő területeit Pintér épp most számolja föl. Aktivan támogatva a magán ellátást, akinek telik ré. Akinek nem annak elmondják, amit a tanároknak is: Brüsszel, Gyurcsány, baloldal, ellenzék. A főtiszti állomány értelmetlen elküldése a "kaszinó király" honvédelmi miniszter hozzáértését igazolja.
jesz
érdekes...a 27%-os adóról szó sem esik...talán azért, mert abból él a kormány ilyen jól?
Juhász István
Nehogy felmenjen egy MAGAS ÉPÜLETBE ! De ha már fel is ment, ne álljon az ABLAK KÖZELÉBE !
Aki Én
Itt már rég nem ,,hibázásról" van szó.
Ez tudatos pusztítás.
ómió
Nem kapott ígéretet a "Gyuri", hogy újrázhat!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.