Orbán Viktor politikai igazgatója Twitteren elmélkedett arról, miért nem támogatja Magyarország a svéd NATO-csatlakozási kérelmet.

Orbán Balázs felsorolta, miért blokkolja a magyar kormány a svédek NATO-csatlakozásátMTI/Koszticsák Szilárd

Orbán Balázs tweetje közvetlen reakció arra, hogy Ulf Kristersson svéd miniszterelnök csütörtökön válaszokat követelt Magyarország, miután az úgy döntött, hogy különválasztja Svédország és Finnország NATO-csatlakozási kérelmét – írja a telex.hu.

Orbán Balázs erre válaszul felsorolta azokat az okokat, amelyek már korábban is felmerültek a kormány részéről: a fideszes honatyáknak az a problémája, hogy Svédország vezetői a múltban többször kifejezték aggályaikat a magyarországi politikai folyamatok iránya miatt, sőt, azt is kifejtették, hogy az EU-nak ideje lenne már keményebben fellépnie a magyar kormánnyal szemben.

De a politikus konkrét mondatokat is felsorolt:

„Az EU számára továbbra is nagy feladat marad a magyarországi folyamatok megfékezése, a magyar kormányra való nyomásgyakorlás és az egyre erősödő ellenzék támogatása.” (Ulf Kristersson, a Mérsékelt Párt akkori vezetője, jelenleg miniszterelnök 2021. március 3-án.)

„Most már elengedhetetlen, hogy az EU egyértelműen cselekedjen, és az új feltételrendszerben leállítsa a Magyarországnak történő kifizetéseket.” (Jessika Roswall, akkor a Mérsékelt Párt uniós szóvivője, jelenleg EU-ügyi miniszter 2021. június 30-án)

„Magyarország idegengyűlölő és nacionalista kormánya továbbra is megsérti a jogállamiság elvét és lemond Ukrajna támogatásáról” (Johan Pehrson, akkor a Liberális Párt frakcióvezetője, jelenleg foglalkoztatási és integrációs miniszter 2022. május 10-én)

Forrás: telex.hu

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Baszkikám! Amiket felsoroltál, azoknak mi köze a NATO működéséhez? Ja, hogy semmi? Akkor qssoljál!...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
Ezek mindegyike ilyen gusztustalan hájfejű?
terlasz
Csak azt erősítettétek meg, amit már eddig is tudtunk, hogy pitiáner, bosszúálló szardarabok vagytok.
ómió
Csak nem felsorolt nehány magyaroknak címzett veretes svéd hazugságot!? Ejnye!
csipetke
Viktor putyinovicsnak fáj az igazság...Bár én arra tippeltem,hogy valamit ki fog zsarolni az eu-tól a svédek beléptetéséért. Aztán hogy ez nem jött össze,hát most b@szakodnak, de alá fogják írni. Most orbán kéreti magát,mint egy ócska qrva, de ilyen hasonló dolgot már olyan sokszor elpávatáncolt, hogy már csak kiröhögteti magát.
szegény hazám
Úgy látom balázskának még sokat kell templomba járni, hogy igaz keresztény váljon belőle. Most, hogy úgy érzi fejbe dobták kővel (indokain ez jól kitapintható), neki kenyérrel kéne vissza dobnia. Ez a nagy arc meg csak áskálódik a malac főnöke utasítását végrehajtva. Hát milyen keresztény az ilyen gyenge jellemű ember???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.