Dagad a botrány a Nagy-Magyarország-szimbólum kapcsán. 

A Népszava interjút készített Ungváry Krisztián történésszel, aki elmondta, szerinte a Nagy-Magyarország-szimbólum használata provokáció. Azt mondta, ismeri a szurkolók érveit, hogy ez csupán egy történelmi emlék,

„de az a probléma, hogy a másik fél szempontjából ugyanez a jelkép ellenkező előjelű jelentést hordoz”.

Ungváry a fő problémát nem abban látja, hogy Nagy-Magyarországot hivatalosan be kell-e tiltani a stadionokban, vagy sem, „hanem abban, hogy az állam felelős vezetői részéről ezen a téren nemhogy példaadás nincs, hanem nyílt »ráutaló magatartással« próbálják legitimálni a kettős beszédet és ezt a szimbolikát”.

A történész szerint a Nagy-Magyarország-szimbólum használata provokációFotó: 123RF.com

„Képzeljünk el egy Magyarország–Szlovákia meccset, ahol a magyar szurkolók Nagy-Magyarországot ábrázoló molinókkal jelennek meg. Nagy-Magyarország nem csupán a magyarokat jelenti, hanem a szlovákokat is, hiszen Szlovákia kompletten szerepel a térképen. Éppen ezért Nagy-Magyarország nem alkalmas annak az üzenetnek a közvetítésére, amire az MLSZ hivatkozik”

– szemlézi Ungváry szavait a Telex.hu

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Csizmás Kond
Mindenki azt nevez provokációnak amt akar, nekem pl az provokáció hogy a kis pufajkásnak szobrot állítottak meg teret neveztek el róla...azt is provokációnak vélem, hogy a hasajszalonnát békönnek nevezik, azt is hogy olyan idegennyelvű cégtáblákat raknak ki az országba amit ha a nyelvet érted sem tudod mi működik ott...azt is provokációnak veszem, hogy alig szabadultunk egyik alárendeltségből most egy másikba akarnak belehajszolni...
Amúgy nem az a szégyen hogy mekkora volt magyarország hanem az hogy most mekkora...és még most is nekünk mondják hogy fogjuk be...
csak úgy....
@Philip Marlowe: szerintem inkább a magyarok provokálják a szláv és miegymás szomszédaikat ,akiknek elegük lehet a magyar trianonos hisztiböl!
miért mindíg csak erdélyt követelitek vissza,hiszen a labancok is szakítottak maguknak belöletek 1 darabot ,na meg a horvátok,szerbek,szlovénok,szerbek,akik most nagy barátok...
Emmersson71
@Csizmás Kond: A bacon elnevezés - nem bizonyított teória szerint! - éppen hogy megőrizte nevében az ÁLLÍTÓLAGOS névadó helyszínt! Mellesleg csak az USA-ban készül hasalja-szalonnából, egyébként oldal- és hátszalonnából készítik.

Más források szerint azonban a bacon és bakony szó is a bükk szóból eredeztethető. Ugyanis hegységünk is minden bizonnyal első erdőispánjáról kapta a nevét Comes de Bacon-Gug ról, aki neve alapján szász származású lehetett. A Bakony név jelentése tehát bükk, bükkös.
Csizmás Kond
@Emmersson71: ...ez rablómese. :)...bacon nevű helység erdélyben is van amúgy a békönnek csak a hasalj szalonna felel meg mert a hátszalonna nem rétegelt hússal és az oldalszalonná bordás meg porcos...na de hogy mi mindent adnak el azon a néven az szintén egészen más.
...és idegesítőnek tartom pl a sztrok kifejezést is...és minden olyant amit ma úgy akarnak belénkerőltetni, hogy esetleg még helyesen ki sem tudják mondani...
Emmersson71
Nincsen bizonyíték arra, hogy magyar származású a bacon elnevezés! Sokkal inkább romantizáló teória csak.

Mennyivel jobban hangzik és milyen praktikus kifejezés sztrók helyett az "agyi érkatasztrófa"! (nem)
Persze, az infarktust is körbeírhatnánk: hu.wikipedia.org/wiki/Infarktus
Yeromos
A nagy magyrország szimbólum önmagában nem provokáció, de lehet provokatìv célokra használni.
Csizmás Kond
@Emmersson71: ...lehet cifrázni de szerintem nincs értelme.
verőce21
Itt Verőce megyében másképp látják ezt...!
Csizmás Kond
@Yeromos: ...pl az ember keze egy nélkülözhetetlen testrész amit szintén lehet provokatív célra használni...és még sok más testrészét...
Csizmás Kond
...amúgy az nem provokatív hogy kötelező módon puskagolyót kell venni és átadni a zukránoknak gyilkolászási eszközként ?
Yeromos
@Csizmás Kond: Te nem védenéd meg hazádat családodat ha rád támadnának az oroszok? Nem használnád a gyilkolásra alkalas puskagolyót.
Csizmás Kond
@Yeromos: de igen, viszont itt arról van szó hogy egy molinó lehet provokatív de a golyó nem az...
csak úgy....
@Csizmás Kond: @verőce21: @Shikari: @KisTehen: míg ti léteztek,0rbán mosolyog,mer pont rátok van szüksége, hogy tovább gyarapodhasson! :)
Terminátor
A szlovák zászló nem provokál, csak kevés benne a saját ötlet.
Dupla kereszt, három hegy, folyók.
Mintha láttam volna ezt valahun, igaz nem kékben és pirosban.
Németh István
@Emmersson71: @csak úgy...: Az a helyzet, hogy timeg maradtaok ketten mint két kommunista árja, és pont ideje, hogy elmenjetek a picsába! Undormány állatok, nagy szalehet nálatok, hogy egyre gügyürébb az agyatok, ja hogy már az is elfogyott? hát ezeért vagytok ügyefogyott!
A lényeg > az usa-nató moslék aramada menjen a kurva anyjába Európából, az Eu. tetves vezetése a börtönbe - aksztásilag!
ómió
Ja, hogy "efftársi a történész"! Akkor, érthető! Mi mást várhattunk volna!?
Németh István
@Emmersson71: nem tudlak még egy repedt fingra sem értékelni! Egy aljas rohadás vagy bűzlesz te magadtól is!
De azért csak fogd fel te is mint csonka-agy >> az usa-nató armada takarodjon Európából az Eu. vezetése a börtönbe > akasztásilag! - mert te barom nyílván nem akarsz háborút!? vagy igen, te gecizsák!
Emmersson71
@Németh István: Repedt fing...mert szétqrták a segged :P
Kussolsz!
csak úgy....
@Németh István: szopd le a @KisTehen: bikacsökét és ha az kész,akkor vedelhetsz tovább!
Aki Én
@verőce21: Ahogy nézem, ott mindent másképp látnak...
Németh István
@Aki Én: @csak úgy...: @Emmersson71: @Philip Marlowe: nagyon is érthető, hogy mi a véleményetek! ÉS!!! Hogy miért is!!! > nem magyarok vagytok hanem valami aljadék trágyasöpre-dék az ausztráliai börtöntöltelékek vígvamjából!
DE a lényeg, hogy az usa-nató aljas armada takarodjon Európából, és az Eu. vezetése a börtön-be > akasztásilag!!
lusta
@csak úgy...: Nem mellesleg ez az erdélyi hisztéria már csak azért is gyanús, mert az Erdélyi Nagyfejedelemség csak 1867-ben, a kiegyezést követően lett a Magyar Királyság része. 1526-tól valahogy nem tartoztak a magyar királyi korona alattvalói közé. Sőt. A későbbiekben inkább fizették a sarcot a törököknek, minthogy a magyar király fennhatósága alá tartozzanak.
Való igaz, nem hallom a kardcsörtetést Burgenland ügyében.
Peller Anikó
@Német István: A kurva anyádat te állat akaszd már fel magad.

A nagymagyarország szimbólum ugyanazt jelenti mint az oroszok Nagy-Oroszországa, amely alapján lerombolják Ukrajnát. Ha történetesen Ukrán lennél akkor erre mit ugatnál baromarcú?
Aki Én
@Németh István: ...tényleg vess már véget a szenvedésednek, te elmebeteg korcs!!!
Németh István
@Peller Anikó: te nagyon hülye kurva - nem az anyád, hanem te !! ukrajna soha nem volt! Az orosz cári birodalom egy népközössége volt! Nem Nagy Oroszországról van szó hanem az orosz birodalomról amely a FÖLD 1/8-ad része VOLT ÉS MOST IS AZ !!! te hülye kurva; aztán arra fáj az usa kapzsi aljadékainak a foga valójában már 1945 előtti időktől! A hülye hitler - és a Csörcsil angliája miatt váltózott meg az usa taktika! DE gondoskodtak arról, hogy ha már befészkelték magkat Európába akkor a "Warsói szerződés ide-oda itt maradtak kéretlenül" basszák az anyjukat! Az usa hatalmi vágyai miatt robbantotta ki a háborút az usa aljas gazember helytartója a zelenszkíj aki puccsal lett vezetője az ukrán földnek de nem a népnek >> ez megtévesztő és sűrün elhallgatott tény te büdös ribanc, ha engemn ekézel készűlj fel! ÉS bazd meg > nem aka-rok háborút te barom, mert a népemet féltem a gyerekeimet az unokáimat az ezeréves nemzeti kincsünket amit már egyszer szétloptak trianon útján! te állat; te más nép polgárait akarod pusztítani a háborús támogatásoddal >> arra nem gondolsz, hogy ide is lőhetnek és beledöglesz te hülye kurva! AZTÁN @Aki Én: @lusta: az Ádám-Éva időszak meglehetősen régen volt, de a magyar hon területe az évszázadok folyamán alakúlt ki! Ezt váltóztatta meg trianon és a mocs-kolódtak 1945-ben is!! A helyzet az, hogy a hülyéknek mindegy mi történik és miért > ők a hülyék! A lényeg; hogy a moslék usa-nató armada takarodjon Európából az Eu. vezetése a börtönbe - akszatásilag!
lusta
@Németh István: Szóval lehet itt nagymagyarkodni, de az utolsó hiteles népszámlálási adatok szerint, Amit Trianonban Teleki is felhasznált, a magyarok csak 48,12%-ban voltak, tehát még többségünk sem volt.
Eladott Ország
Ausztria vezetői nem Habsburg birodalom sálakban jelennek meg, hanem egy sikeres országot vezetnek. Orbán a sáljával együtt elhúzhat a francba az ország meg meztelen ! Ìgy is lehet, persze csak akkor, ha nem tròger senkihàziak vezetik az orszàgot.
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/316812815_434382928850909_1993308409510780098_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=1-7&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=Q8HSQXI81MAAX8BVQ-O&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfCCIjDPSFhk3ihnmwvtE1_l-G0VuVTGMqQe6YXFG_9Y3A&oe=6426BB5A
Magyarországot az Árpád - háziak tették naggyá, Szar-háziak meg tönkre!
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/274350176_486575056422787_3220494008325591942_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=1-7&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=ZmfI0lPRLgwAX8sxfvn&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfAsvKFAu30SET50h9-I6IBTHoUnBzU1Xm3D6WQ3IBSrgQ&oe=6425CDDF
Nem akarnak feljönni? – Nem, nem, soha. Csak a magyar gazdaság lassan olyan lesz, mint egy horrorfilm rém, meghallja az egyszeri erdélyi , felvidéki, kárpátaljai , hogy nagy-Magyaroszág, és ijedtében románnak vagy szováknak stb vallja magát, nehogy ehhez a csóringer Bulgária előtt kullog nyomorult országnak legyen a lakója, ahol se benzin, se kaja, se semmi, de legalább drága, csak mint Ceausescu Romániájában.
uploads.disquscdn.com/images/7a3cefef7dd3284ff2d578486fc0d3738109654a7bd5e299d43f963f2df0b223.jpg?w=800&h=574
Eladott Ország
Amikor Nagy- Magyarország sállal pózolsz, hogy mindenki lássa: nem egy kicsi, hanem egy nagy országban szeretnél király lenni, aztán 3 nappal később hülyét csinálnak belőled az egész világ előtt...
twitter.com/Skorpiooh/status/1596063797025902592/photo/1

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.