EU-s pénzekből építettek lombkoronasétányt Nyírmártonfalván úgy, hogy kivágták az erdőt a környéken – írtuk meg a minap az Átlátszó cikke alapján.

Elképesztő magyarázatot adott a fideszes polgármester a kivágott erdőbe épített lombösvényre
Fotó: Átlátszó

A település polgármestere most az ATV-nek próbálta megmagyarázni a megmagyarázhatatlant. Így sikerült:

"Akkor erdő is volt, amikor a pályázatot kiírták, de még egyszer mondom, nem feltétele a beruházásnak, nincs előírva, hogy milyen magas legyen az erdő"

- ezzel indokolta az ATV Híradónak Filemon Mihály.

"A pályázatot beadtuk 2017 végén, 2018 elején, és sajnos az elbírálása négy évbe került. Addig az erdő növekedett, és amikor megkaptuk a támogatói okiratot, akkor elkezdtük a beruházást megvalósítani, közben az erdő már négy évvel idősebb lett, és valamiből finanszírozni kellett a beruházást, ezért mivel az erdő vágásérett volt, letermeltük és beforgattuk a pénzt ebbe a beruházásba"

- mondta Nyírmártonfalva fideszes polgármestere.

Bár Filemon azt ígérte, gyors növésű fafajokkal majd orvosolható a hiány, az ATV-nek nyilatkozó erdész szerint így is évtizedek alatt lehet ott újra erdő. A következő években a pályázati pénzből épült lombösvény még biztosan egy nehezen megmagyarázható uniós beruházás marad.

Forrás: atv.hu

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

gina
Hát fideszes, azt tesz amit akar,, amig fel nem akassszák mindet
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nemkati
@Shikari: Nem láttam sajnos, pedig biztos benne van az is, hogy a nyertes építsen magának egy panziót a fátlanított lombkorona ösvény mellett abból a pályázati pénzből, ami így nem lesz elég a lombkorona ösvény megépítésére, kivéve ha kivágják és pénzzé vagy építőanyaggá teszik a lombkoronát adó fákat, amik amúgy is csak zavarják az ösvényt.
balos
@nemkati: Ezen már csak sírni lehet!Van itt még olyan fideSSes ember szabású aki minket is hülyére akar venni,mert jól el van a sötétben!Ha ezeket a kommenteket amiket ide hánynak ilyen esetekre,a világhálón kéne terjeszteni,hogy tudják itt az órákat vissza állította a nemzeth szarja a középkori idő számításra!
Sakk Matt
@Shikari: 06:44 - Nono! Jelen esetben az EU becsmérlése kevésbé hatékony kommunikáció, mintha a találékony magyar gógyit említenéd!
Ejnye, van még mit pótolnod, NERtárs ;)
Sakk Matt
"...de még egyszer mondom, nem feltétele a beruházásnak, nincs előírva, hogy milyen magas legyen az erdő"

Mint amikor tengerre néző szobát ígérnek az utazási irodánál, majd megérkezvén egy tűzfal van az ablakkal szemben. Igaz, reklamálásunkra megmutatják, hogy a kád szélén egyensúlyozva egy sikátoron át valóban látható a tenger, ha nincsen forgalom és egy ablaktáblát sem tárnak ki.
Így megy ez...
Pálinkás Pál
ne foglalkozzatok shikivel...nem tudja mi az az erdő...ott náluk a román lápvidéken a sás a legmagasabb növény...
ómió
@m73: Sikerrel dugtad meg a bárcáskurva anyádat?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.