Magyarország egyetlen esetben sem fogja tudni támogatni Ukrajna transzatlanti és európai integrációját, amíg a kárpátaljai magyar iskolák veszélyben vannak – írta hivatalos közösségi oldalán Szijjártó Péter péntek este, miután megbeszélést folytatott Ilze Brands Kherisszel, az ENSZ emberi jogokért felelős főtitkár-helyettesével.

Szijjártó Péter világossá tette Magyarország feltételeit – üzent az ukránoknak
Fotó: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a Patológiai Innovációs Inkubátor Kft. központjának megnyitó ünnepségén Budapesten 2023. március 23-án. Az átadással az egészségügyi innováció területén az első projekt megvalósítása is kezdetét veszi, amelynek keretében mesterséges intelligencia alapú orvosi berendezést fejlesztenek a daganatos betegségek, elváltozások gyorsabb és precízebb diagnosztizálása érdekében. MTI/Kovács Tamás

A külgazdasági és külügyminiszter Facebook-bejegyzésében felidézte:

miközben 1300 magyarországi iskolában és óvodában fogadunk be Ukrajnából menekült gyerekeket és diákokat, aközben Ukrajnában 99 magyar általános és középiskolát fenyeget a bezárás veszélye az ukrán oktatási törvény miatt.

Hozzátette: 2015 óta Ukrajnában számos olyan jogszabály született, amelyek lépésről lépésre sértették meg és csökkentették az anyanyelvhasználathoz kapcsolódó kisebbségi jogokat.

Az elmúlt nyolc évben folyamatosan kaptuk az ígéreteket az ukrán hatóságoktól, hogy meg fogják oldani ezt a problémát, azonban valójában nem tettek semmit

- írta Szijjártó Péter.

Ilze Brands Kherisnek, az ENSZ emberi jogokért felelős főtitkár-helyettesének

világossá tettem, hogy Magyarország egyetlen esetben sem fogja tudni támogatni Ukrajna transzatlanti és európai integrációját, amíg a kárpátaljai magyar iskolák veszélyben vannak

- olvasható a bejegyzésben.

Forrás: MTI

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
tök mindegy majom...már az unió,meg a NATO is szarik rátok-..nem lesz vétójog...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@kulabombaafityiszre: Már az efftársaidat se ismered fel, bolsiék gyagyása!? Talán még Bite efftársadat is "merő véletlenségből" szopod!? Igényelj magadnak donor kutyaagyat! Az mindig tévedhetetlenül felismeri az övéit!
kulabombaafityiszre
@ómió: ma, 09:02
Ezzel a szövegeddel is azt bizonyítod mekkora buta csicska vagy.A cscsicskák,csicskája.HAHAHA
ómió
@kulabombaafityiszre: Bolsicsicska elmebetegséged bizonyítása lenne a másik csicskasága!? Leszel te még idiótább is?!
kereső
Az ukránok meg ideküldik nagykövetnek Sándor Fegyir-t, az ungvári egyetem lövészárok professzorát, hősét.
Mecsoda "fricska" / középső ujj bemutatás ez druzsba pjotrnak, meg az egész putyinista csicska kormánynak.Bayer-aranyszájú ötöske- saját dugájába dől.
kulabombaafityiszre
@ómió: ma, 08:21
Még mindig 1 bitnél jár a memóriád.Palkovics nem mondta neked,hogy innováci ómió innováció.Legalább legyen 2 bites a memóriád.
ómió
@kulabombaafityiszre: Szóval, sikeresen fokoztad az idiotizmusodat! Gratula!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.