Magyarország egyetlen esetben sem fogja tudni támogatni Ukrajna transzatlanti és európai integrációját, amíg a kárpátaljai magyar iskolák veszélyben vannak – írta hivatalos közösségi oldalán Szijjártó Péter péntek este, miután megbeszélést folytatott Ilze Brands Kherisszel, az ENSZ emberi jogokért felelős főtitkár-helyettesével.

Szijjártó Péter világossá tette Magyarország feltételeit – üzent az ukránoknak
Fotó: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a Patológiai Innovációs Inkubátor Kft. központjának megnyitó ünnepségén Budapesten 2023. március 23-án. Az átadással az egészségügyi innováció területén az első projekt megvalósítása is kezdetét veszi, amelynek keretében mesterséges intelligencia alapú orvosi berendezést fejlesztenek a daganatos betegségek, elváltozások gyorsabb és precízebb diagnosztizálása érdekében. MTI/Kovács Tamás

A külgazdasági és külügyminiszter Facebook-bejegyzésében felidézte:

miközben 1300 magyarországi iskolában és óvodában fogadunk be Ukrajnából menekült gyerekeket és diákokat, aközben Ukrajnában 99 magyar általános és középiskolát fenyeget a bezárás veszélye az ukrán oktatási törvény miatt.

Hozzátette: 2015 óta Ukrajnában számos olyan jogszabály született, amelyek lépésről lépésre sértették meg és csökkentették az anyanyelvhasználathoz kapcsolódó kisebbségi jogokat.

Az elmúlt nyolc évben folyamatosan kaptuk az ígéreteket az ukrán hatóságoktól, hogy meg fogják oldani ezt a problémát, azonban valójában nem tettek semmit

- írta Szijjártó Péter.

Ilze Brands Kherisnek, az ENSZ emberi jogokért felelős főtitkár-helyettesének

világossá tettem, hogy Magyarország egyetlen esetben sem fogja tudni támogatni Ukrajna transzatlanti és európai integrációját, amíg a kárpátaljai magyar iskolák veszélyben vannak

- olvasható a bejegyzésben.

Forrás: MTI

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sgl
Te rohadék faszparaszt!
MO-n nem kéne az oktatással foglalkozni és nem szétverni?
Ukrajnában van 70 ezer magyar állítólag akikből többen nem akarnak a geczi társaságához tartozni, de rájuk hivatkozva sodortok veszélybe egy kontinens 450 millió emberét??
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
ómió
Hogy péniszvirtuózék el ne felejtsék...!
jesz
helyes. rágják csak a körmüket...a magyarok mindenbe belekötnek(köpnek)
Pálinkás Pál
tök mindegy majom...már az unió,meg a NATO is szarik rátok-..nem lesz vétójog...
kulabombaafityiszre
@ómió: ma, 09:51
A szíjjártó gazdád a péniszvírtuóz amikor a dzsudzsák (balázs)zsuzsit dugja,meg amikor a lavor elvtársadat leszopja.A buzik összetartanak azért véded ennyire.
sgl
Te rohadék faszparaszt!
MO-n nem kéne az oktatással foglalkozni és nem szétverni?
Ukrajnában van 70 ezer magyar állítólag akikből többen nem akarnak a geczi társaságához tartozni, de rájuk hivatkozva sodortok veszélybe egy kontinens 450 millió emberét??
kereső
legyen világos druzsba pjotr, a ti putyin scheggnyaló politikátok árt a határon túli magyaroknak- mindnek, és ebben a helyzetben a Kárpát-aljaiaknak a legnagyobb mértékben. Hová túnt 50 ezer magyar Kárpát-aljáról 2022 február 24.-e óta? Tudod-e pjotr?
kereső
Az is legyen világos, hogy ti az orosz érdekeket adjátok elő "magyar nemzeti érdekként"- aljas és hazug módon.
Aki Én
@ómió: nagyon rá vagy kattanva a péniszre, te agyhalott balfasz suttyó.
Béla333
Mocskos kis tetű!
Hajtasz a Lavrov újabb kitüntetésére?
balos
Szeretném végre látni azt a fideSSes csicskát aki pofán bassza a kitartóit,mert egyetértett a tömeggyilkosaival!Persze ez is olyan hiú ábránd,mint a lottó ötösöm!Persze azért tudom,hogy "játék" nélkül az is hiú ábránd!Mindenesetre a remény hal meg utoljára úgy-hogy nemzethyturulbaszok készüljetek!A muszka hitler benyújtja a számlát!
ómió
@m73: A bárcáskurva anyádat emlegesd! De előbb dugd meg!
ómió
@Aki Én: Bolsiék fajkreténje! A péniszre Bite efftársad van rákattanva, még mielőtt másra hazudnád!
ómió
@kulabombaafityiszre: Már az aberrált efftársaidat is másokra hazudnád, idiótája!? Csak nem "összejöttél" Bite efftársaddal és most ezzel palástolnád? Nyugi! A "prájdotokon" majd "domboríthattok"!
kulabombaafityiszre
@ómió: ma, 13:07
Efftás kurva uncsi hülye faszszopó vagy már itt.HAHAHA
ómió
@kulabombaafityiszre: Már az efftársaidat se ismered fel, bolsiék gyagyása!? Talán még Bite efftársadat is "merő véletlenségből" szopod!? Igényelj magadnak donor kutyaagyat! Az mindig tévedhetetlenül felismeri az övéit!
kulabombaafityiszre
@ómió: ma, 09:02
Ezzel a szövegeddel is azt bizonyítod mekkora buta csicska vagy.A cscsicskák,csicskája.HAHAHA
ómió
@kulabombaafityiszre: Bolsicsicska elmebetegséged bizonyítása lenne a másik csicskasága!? Leszel te még idiótább is?!
kereső
Az ukránok meg ideküldik nagykövetnek Sándor Fegyir-t, az ungvári egyetem lövészárok professzorát, hősét.
Mecsoda "fricska" / középső ujj bemutatás ez druzsba pjotrnak, meg az egész putyinista csicska kormánynak.Bayer-aranyszájú ötöske- saját dugájába dől.
kulabombaafityiszre
@ómió: ma, 08:21
Még mindig 1 bitnél jár a memóriád.Palkovics nem mondta neked,hogy innováci ómió innováció.Legalább legyen 2 bites a memóriád.
ómió
@kulabombaafityiszre: Szóval, sikeresen fokoztad az idiotizmusodat! Gratula!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.