Jelenleg a magyar lakosság 39 százaléka vélekedik pozitívan az EU-ról. Ez pedig 12 százalékkal kevesebb, mint fél éve és 6 százalékkal marad el az uniós átlagtól.

Hiába Orbánék uszítása és hamis retorikája a magyarok többsége szerint a nyugati világban van a helyünk
Kép: Facebook/Orbán Viktor 

Nem lehet tudni, mert mindenki hazudik

- így vélekednek a járókelők az Európai Unió magyar támogatottságáról, ami az Eurobarometer legfrissebb felmérése szerint alig hat hónap alatt számottevően csökkent. 

Horn Gábor szerint az évek óta tartó kormánypropagandát látva ez az eredmény nem váratlan. Számára sokkal inkább meglepőbb az Európai Uniós tagságot támogatók magas aránya.

- írja az ATV.

A Republikon Alapítvány kuratóriumi elnöke úgy fogalmazott, a magyar társadalom többsége még mindig kitart amellett, hogy nekünk a nyugati világban van a helyünk. Szerinte, ha most lenne népszavazás az EU és a NATO kérdésében, akkor nagyjából ugyanazzal az eredmény születne, mint a 2000-es évek elején.

97 százalék nem a szankciókra

- írta az Orbán-kormány még az év elején az óriásplakátokra. Az adat azonban nem a magyar felnőtt lakosságra vonatkozik, hanem a kormány szankciókat elítélő kérdőívére. Az Eurobarometer felmérése alapján valójában a magyar lakosság 44 százaléka utasítja el a szankciókat, 52 százalékuk pedig elégedettek velük.

Forrás: ATV

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Szerintem a magyarok nagy része az EU-s támogatások miatt maradna tag. A zsebük a fontos. Ezért osztogat Orbán választás előtt. Olyankor mindig megnő a támogatottsága.
Majd mikor már az emberek rájönnek, hogy nem jön már több pénz nem Orbánt büntetik meg. A propaganda simán elhiteti, hogy a gonosz Brüsszel nem akar adni. Tökéletesen áthangolhatók az emberek akár fél év alatt. Csak a kapzsiságokra, félelmeikre és büszkeségükre kell Irbánnak rádolgoznia.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
@KisTehen: írod: "az angoloknak is a zsebük volt a fontos ... emlékszel?"
Pontosan emlékszem. A félőrült Nigel Farage folyamatosan azzal kampányolt, hogy az angolok többet fizetnek be az EU tagságba, mint amennyit támogatásként kapnak. Mélyen hallgatott arról, hogy milyen változást jelent ez majd gazdaságilag az ország számára és a külföldiek munkavállalását hogy érinti.

És persze ott is igaz, hogy az idősebbek szavazták meg a kilépést.
constitutionunitdotcom.files.wordpress.com/2015/11/alan-barney-chart-eu-ref-vi-by-age.png

És most ürlnek a döntésnek szerinted? Nem
2018-ban már 52% az EU tagság mellett szavazott volna. 2023-ban a lakosság 65% újabb szavazást szeretne az EU tagságról.

És itt egy azért nem jelentéktelen országról van szó. Magyarország esetében egy kilépés az EU-ból egy olyan szintű gazdasági visszaesést jelentene, hogy Bulgária egy éven belül minden téren megelőzne minket a rangsorban.
human
@KisTehen: írod: "mint az agymosott barmok ... mentek a kolompszó után ... igen ... adjuk oda mindenünket ... adósítsuk el a gyerekeinket ..."

Nézz már utána az államadósságnak!

2010-ben egy gazdasági világválság után 79114,5 millió Euro volt az államadósság. 2022-ben már 114884,6 millió Euro.

Orbán eladósítja az országotm, mert a rendszer amit kiépített csak égeti a pénzt.

Stadionok helyett víztározókat keleltt volna építeni a kapcsolódó öntőzőrendszerekkel. A többszröösen túlárazott NER beruházások helyett hagyni keleltt volna a piaci versenyt érvényesülni ami a verseny miatt lenyomja az árakat és minőségi szolgáltatásra ösztönzi a versenyzőket.
kulabombaafityiszre
@KisTehen: ma, 08:31
Tehénnek tőgye van te meg rég nem vagy bika, tőgyes.:))
Toller Béla
@human: Szerintem az emberek nagyobb része a szabadság és a lehetőségek miatt akar EU tag maradni. Európa része akar maradni, és nem valami keleti ..isztán ! Orosz gyarmat !
ómió
"Orbánék uszítása"!? Ez most a legújabb efftársi fogalomzavar, vagy sima hazugság?
jáger laszló
Én se keletre,se nyugatra nem tartok!!
Maradok itt a seggemen!!
csak ennyi
barátilag
J.L.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.