Gulyás Gergely Angyalföldön tért be egy református templomba, hogy ott fejtse ki nézeteit a kereszténységről.

Gulyás Gergely prédikált egy sort: a kereszténység a "legszemélyesebb közügy"

Gulyás Gergely irányt mutat, lelkesít. Forrás: Facebook

„Magyarország érdeke, hogy templomaink ne csupán kulturális örökségünk élettelen részei, hanem élő közösségek otthonai maradjanak” – vágott a dolgok közepébe a Miniszterelnökséget vezető miniszter vasárnap – a Tények híradása szerint.

Gulyás Gergely a templom felújításáért tartott hálaadó istentiszteleten kiemelte: a kereszténység a „legszemélyesebb közügy”. Végigtekintve Magyarország történelmén az államalapítástól napjainkig, jól látható, hogy a kereszténység mit tett hozzá a magyarság életéhez.

Gulyás szerint

emlékeznünk kell, miként formálta gondolkodását és kultúráját, miként mutatott utat jó és rossz időkben, hogyan adott erőt kiállni a nehézségeket és reményt, hogy a legnehezebb időkben is higgyünk egy jobb kor eljövetelében.

A templomépítés mindig közösségépítés is. Az angyalföldi gyülekezeti tagok, akik vasárnaponként együtt hallgatják Isten igéjét, azok, akik online követik az igehirdetéseket, valamint az a 400 iskolás, aki református hittant tanul az angyalföldi iskolákban, egy közösséget alkot. Olyan közösséget, amelynek tagjai részt vesznek egymás életében, közös a hitük, osztoznak végső reménységünkben, számíthatnak egymásra és élnek a gyülekezet által biztosított sokféle találkozás lehetőségével

- mondta Gulyás Gergely.

Forrás: Tények
Fotó: Facebook

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
Halljátok, efftársak! Nem "bolsicsámcsi"!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Macskaszem
A kereszténység és minden más vallás, és a vallástalanság is SZUVERÉN MAGÁNÜGY!!! Politikus meg pláne ne pofázzon bele, a fidesz fejezze be az emberekre, főleg az iskolásokra erőszakolt hittérítést.
Nagyon visszataszító amikor hétpróbás gazemberek ugatják a keresztényi élet szépségeit. Ugyanis Qrvára hiteltelen.
gina
Jó helyen van a papok között ez a meleg hazug nulla...
jáger laszló
Felőlem papolhat,mert nem hallgatom +! Nem vagyok rá kíváncsi!!
Akit érdekel az hallgassa!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
kereső
Milyen egyház az, amely engedi, hogy szószékéről politikusok szóljanak a hivekhez Isten házában?Az az egyház, nem Isten igéjét hirdeti- hanem a kormányét.
Ha valamely dologról azt mondjuk, hogy "legszemélyesebb"- akkor az emberről, mint egyénről beszélünk. Az hogyan lehet "közügy"?? Egy ember hite, vallása az a legszemélyesebb magánügye. Beszél már ez is zöldségeket- bele vannak pistulva a vallás erőltetésébe. Nem, nem a hitbe- mert azt az ember maga dönti el, hogy hisz-é, avagy sem.
Aki Én
Annyira pedofil formája ven ennek a hazaárulónak.
ómió
Halljátok, efftársak! Nem "bolsicsámcsi"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.