A magyar vasúti hálózat fejlesztése a Lázár János által képviselt főváros-vidék szembenállítás logikával “egész egyszerűen nem tud eredményes lenni” – írta a Facebook-oldalán a volt közlekedési államtitkár.

Újabb belharc az Orbán-kormányban – Nekiment Lázár Jánosnak egy államtitkár
Kép: Facebook/Lázár János 

Pontosan egy évvel ezelőtt hirdettünk eredményt a Nyugati pályaudvar megújítására és a vasúti kínálat bővítése érdekében a pályaudvar kapacitásának duplájára növelésére kiírt tervpályázaton.

A győztes Grimshaw és magyar partnere, a Nautes kiváló és az építészekből, kormányzati és önkormányzati vezetőkből, közlekedési szakemberekből álló zsűri egyöntetű támogatását elnyert tervet hozott arra, miképp újítható meg az ország legforgalmasabb pályaudvara és épülhet új közpark a vágányok mellé, miképp születhet újjá a Nyugati tér a felüljáró bontásával és a villamos visszaépítésével.

Bár óriási versenyben, számos más uniós tagállam pályázatát megelőzve közvetlen, azaz nem eleve az országnak járó európai uniós forrást nyertünk el a továbbtervezésre, sajnos a támogatási szerződést a közlekedési tárca jelenlegi vezetése nyilvános magyarázat nélkül felmondta és a forrást visszaadta, a pénz így más uniós országok közlekedési projektjeit finanszírozza majd, ha jól hallani, a Balti-államok fővárosait összekötő új vasútvonal kapja meg.

Azóta pár hónap késéssel megjött a magyarázat is: a közlekedési miniszter e heti interjúja szerint a budapesti vasúti hálózat fejlesztése “presztízsberuházás”, helyette vidéken kell fejleszteni.

- mondta el az államtitkár, aki bízik benne, hogy mielőbb sikerül ezen a mesterséges főváros-vidék szembeállításon túllépni, mivel a vasúti hálózat fejlesztése ilyen logikán egész egyszerűen nem tud eredményes lenni.

Érdekes módon az autópályák kapcsán ezt minden döntéshozó érti is: senki nem gondolná, hogy az M0 déli hídja a csepelieknek épült anno, csak azért, mert történetesen ott van – mindenki tudja, hogy Kelet- és Nyugat-Magyarország közötti legfontosabb közúti kapcsolat ez.

Vitézy szerint ugyanez a helyzet vasúton is Magyarország és a vasúti hálózat történetének és szerkezetének köszönhetően: bár a konkrét példánál maradva a Nyugati pályaudvar tényszerűen Budapesten van, kapacitásának bővítése legkevésbé sem csak a budapestiek ügye – a miskolci InterCityn vagy a monori zónázón többnyire nem fővárosi utasok ülnek.

Mind az agglomerációból ingázók számára, mind az egész ország InterCity-vonatokkal való átjárhatósága szempontjából kulcsfontosságú a budapesti pályaudvarok körüli leromlott állapotok és szűk keresztmetszetek felszámolása, ezt az elmúlt évek vizsgálatai minden kétséget kizáróan alátámasztották (lásd: Budapesti Agglomerációs Vasúti Stratégia, mindmáig hatályos).

Aki tehát a budapesti vasúti fejlesztéseket, így például az ország legforgalmasabb, mégis kapacitáshiánnyal küzdő es végletesen lerobbant infrastruktúrájú központi pályaudvarának fejlesztését akarja megakadályozni, valójában legkevésbé sem a fővárossal szemben kedvez a vidéknek, hanem csak általánosságban a magyar vasúti közlekedés fejlődését hátráltatja.

- jelentette ki.

A mindig utolérni áhított Ausztria fővárosában egy ilyen léptékű beruházás a bécsi főpályaudvar építésével már sikerrel lezajlott, hasonló projektek pedig Prágától Varsóig nagy léptekkel haladnak előre, ugyanezért: a nagyvárosi vasúti csomópontok átjárhatóságának javítására, a fővárosban végződő vonatok helyett az országok távoli városait és a térség országait összekötő új vasúti kapcsolatok létesítése érdekében. Nyilván nem az osztrák, cseh vagy a lengyel “vidék” ellenében zajlanak ezek a beruházások, még ha a nagyvárosok vagy fővárosok területén is van rájuk szükség.

Említést érdemel viszont, mivel fontos részeredmény és pozitívum, hogy a Nyugati térre készült terveket a zsűriben is közreműködő Főváros is magáévá tette és immár a tervpályázaton győztes, felüljáró nélküli, Bajcsy Zsilinszky úti villamosos terv lett a hivatalos budapesti jövőkép a Nyugati környékének rendezésére. 

- tette hozzá.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Rókavigyorú tótum-faktum Szarjankó! Az lenne már legjobb, ha egymást nyírnátok ki, mert akkor nekünk könnyebb volna elzavarni benneteket a redvás 3,14csába, illetve a börtönbe, ahová valók vagytok! Nektek már az életfogytiglan is kevés lenne, ahogy tönkreb@sztátok az országot, minden szempontból!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
colibri
Lázár egy nagy darab bunkó, azért mert orbánc megint bele helyezte a bizalmát, még nem jelenti azt, hogy ért is azokhoz a témákhoz, amit a tárcája megkövetelne. Budapest leépítése a cél, fő, hogy a világvégi Mezőhegyes gyarapodjon. Ez Lézer! De azért mégis: a saját kölykének a Rózsa-dombon vett nem akármilyen kéglit.
Eladott Ország
Lázár: Én nem szoktam kokózni, más az érdeklődési köröm. Fiatal fiúkákat pálcáz meg rendesen. Johnny! A százharmincakárhány "bátor" csinovnyik, plusz MNB és közvetlen családtagjai drogtesztjét szeretném látni egy független labortól, de mihamarabb! Mondhatnék neveket, de jobb lesz, ha mindről tudjuk a tutit. Na, ezután jártasd a hazaáruló pofád, te mocsadék féreg! M Richárd, béke poraira, mesélhetett volna, ha hagyták volna. A bátrak beszállítója volt. Nagy látnok ez a Lázár Jani! Bécsben a Favoritenstrassen a mindent elözönlő migránshordákról delirált, Brüsszelben kokózó fiatal bürokratákat látott a lelki szemeivel. Azért ilyenkor felmerül az emberben a kínzó kérdés, hogy Lázár vajon honnan ismeri fel, hogy ki használ ilyen szereket, vagy esetleg maga is azokban a körökben mozog, ahol az anyagot használják, árulják? Azt azért illik tudni, hogy a dealerek idegennek nem adnak el semmit, csak a megbízható kapcsolatokon keresztül lehet eljutni hozzájuk. Az a fontos, hogy Lázár János foglalkozni tud a Brüsszeli kokain helyzettel is. Ja, Európában mindenki szív, mindenki kábszeres, vagy minimum alkoholista. Bezzeg a mi Orbitálisunk, orbitális nagy józan ember. Pont annyira, csak pepitában , mint a Toncsi. Azért ez a Lázár ne menjen az idegenforgalom területére. Először Bécset, most Brüsszelt szapulta. Jó neki Mezőhegyesen a lovai között, azok szeretik, ha alájuk fekszik. Neki mindegyik város hanyatlik, bezzeg Magyarország. Na ez a valami. Szánalmas egy ember, osztán’ lecsúszik az ereszen...
uploads.disquscdn.com/images/ec9121947dff6e137669bd71b57313e8f3d5109fbd82950960584d056146dad4.jpg?w=800&h=790
balos
@Eladott Ország: A kultúrha ilyen egysejtűeket kreál!Nem véletlen,hogy a him-nusz minden,csak nem egy büszke a világra ajtót nyító INDULÓ!Már akkor,mikor kiválasztották hatott a turáni átok!89 pedig siettette a csúcsósódását a nemzethy csattanós-maszlaggal!
gina
A koncért egymást ölik a patkányok..
jáger laszló
Vitézynek is van 1 koncepciója amely nem 1ezik a Lázáréval!!
Hogy melyik a jobb azt a szakemberek döntsék L ne a laikusok és a politikusok!!
csak ennyi
barátilag
J.L.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.