A Völner-Schadl ügy legutóbbi tárgyalásán hajmeresztő, 2021. áprilisi telefonbeszélgetés került elő. A beszélő Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke, és R. Róbert, Schadl barátja és esküvői tanúja „Gazdi” volt. A téma egy iskolákat működtető alapítvány, és a mögötte álló cég volt.

Kutyaként kezelt egy milliomos nőt a korrupt végrehajtó Schadl

Kutyának nevezték, de több tízmillióval azért lehúzták S, Etelkát. Forrás: Pixabay

Gazdi és bűntársa 2021 elején egy kreatív és nagyszabású átveréssel szerzett több mint 70 millió forintot S. Etelkától, egy magániskola-hálózatot működtető vállalkozótól, aki jogi ügyei elsimításával bízta meg Gazdit – írja a Telex.

Etelka azért fordult Gazdihoz, mert a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal elutasította magániskolájuk nyilvántartásba vételét. Gazdi megígérte, hogy kapcsolataival elintézi a nyilvántartásba vételt, amiért 8 millió forintot kért és kapott S. Etelkától. 2021 elején S. Etelkának már két iskola működési engedélyére volt szüksége, amelyhez kellett az akkori Emmi és ITM hozzájárulása. Gazdi ennek fejében több lépésben több tízmillió forintot szerzett meg S. Etelkától.

Gazdi kettős játékot játszott: ismerősei bevonásával folyamatosan átverte S. Etelkát, hogy minél több pénzt kérhessen a nőtől, másrészt több szálon valóban elkezdett dolgozni az engedélyeztetésen.

Az egyik kontaktja a beszélgetéseik alapján közeli barátja, Schadl György volt, aki Völner Pálnak passzolta tovább a labdát, hogy intézkedjen a minisztériumoknál. Völner az Emminél és az ITM-nél is megkeresett munkatársakat, akikkel többször egyeztetett az ügyről.

Ahogy Gazdi egyre nagyobb összegeket húzott ki S. Etelkából, úgy nőtt egyre nagyobbra az étvágya is. Egyik, Schadllal folytatott beszélgetése alapján céljuk az egyszeri lehúzásnál több lehetett, valószínűleg tartósan rá akartak telepedni S. Etelka iskolahálózatára. A fenti beszélgetés kicsit hosszabban így zajlott:

„Gazdi: Ha az el van intézve, te tudod mennyi pénz van ebben?

Schadl: Én nem tudom. De reméljük, megtudom.

Gazdi: Véleményed szerint mennyi pénz van benne? Olyan buta emberek csinálják, Gyuri, én nem bántok meg senkit.

Schadl: Ne, nekünk, ha van belőle egy évi százötven, én annak nagyon örülnék.

Gazdi: Mennyi?

Schadl: Egy évi százötvennek nagyon örülnék.

Gazdi: Ha mellé állnál ennek az ügynek? Úgy, úgy normálisan, tehát, tényleg normálisan?

Schadl: Igen.

Gazdi: Mennyi van benne?

Schadl: Ühüm.

Gazdi: Ha kutyaként kezeljük a nőt? És beállítjuk a sorba?

Schadl: Igen.

Gazdi: Mivel nekünk megvannak az épületeink, megvan mindenünk?

Schadl: Ühüm.

Gazdi: Figyelj! Nem olyan, nem mondom, hogy olyan borzasztóan nehéz az Optent használni. Dubajban vásároltak lakást, New Yorkban, Thaiföldön, Németországban. Évi százötven az úgy megjön, hogy soha nem mész oda. Csak fenyegető sms-t írsz. És mi felezünk, ugye? […]

Schadl: Ennyi.

Gazdi: Figyelj!

Schadl: Jól van édes gazdim.

Gazdi: Öt-, hatszáz-, nyolcszázmilliókat keresett évente.”

S. Etelka cége az Opten céginformációs adatbázis szerint évek óta több százmilliós bevétel mellett százmilliós nyereségeket csinál. 2021-ben például a 2,52 milliárdos bevétel mellett 1,7 milliárd forint adózás előtti eredményt produkáltak.

S. Etelka a nyereségesség titkáról és arról, hogy volt-e ehhez köze Schadl és társai közbenjárásának, a Telexnek elmondta:

A felnőttképzési munkánkat 25 évvel ezelőtt kezdtük. Már a kezdetektől a nyereségünket visszaforgattuk cégeinkbe. Mindig felmértük a felnőttek tanulási igényeit, és gyorsan reagáltunk rá. Igyekeztünk a legjobb oktatást adni. Főleg a gyakorlati képzéseink eredményessége miatt voltunk keresettek. Ebből adódóan egyre több tanulónk jött. A 2019-ben kiadott tv. szerint 2022. végére be kellett fejezni minden OKJ képzést. Ezt lovagoltuk meg hirdetéseinkkel, és jöttek hozzánk a tanulóink. Az utolsó években 5-6000 fő szerzett nálunk OKJ szakmai bizonyítványt. Ebből lettek eredményeink. Schadl Györgyhöz, R. Róberthoz és Völnerhez ennek semmi köze, nem álltak semmilyen kapcsolatban a cégünkkel. A nyereségünk vonzotta oda a hiénákat.

A nyomozati anyagok alapján a Schadl-ügyre úgy akadtak rá, hogy Gazdit elkezdték lehallgatni, és a telefonbeszélgetéseiből kiderült, hogy Schadl aktívan segíti őt a korrupciós ügyeskedésében. Az iskola engedélyeztetéséhez kapcsolódó ügyben pedig mostanra mindenki ellen vádat emeltek, így a korrupciót igénybe vevő, és az azt intéző oldalra is büntetés vár. Ennek megfelelően az ügyészség

Schadlra 10 év letöltendőt;

Gazdira 9 év letöltendőt;

Völnerre 8 év letöltendőt;

Gazdi lakótársára, Sz. Gáborra 3 év letöltendőt;

S. Etelkára pedig két év felfüggesztett börtönbüntetést és 30 millió forint pénzbírságot kért

Forrás: Telex
Fotó: Pixabay

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

archive
Így megy ez kis hazánkban:( És ez még csak a jéghegy csúcsa.
És még mindig tűrünk!!???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
VASTAGBŐR
Kb, mint az OKJ ... dolgozgatnak rajta .. 2014, 2016, átneveznek dolgokat belenyúlnak 2x, belenyúlnak 4x egy évben nem változik semmi keret óraszám stb stb... 2020-ban kivezetik .. beújítanak minimális a változtatás, mintha dolgoztak volna ...
és kidobják .. kíváncsiságból kísérte valaki figyelemmel a nive-t meg a tartalmak változását ( illetve nem változását egyes esetekben átnevezését )
balos
A vérmegyék bevezetése sem véletlen!Minél több kézen-közön tűnik el a népünk vagyona annál dagadtabb lesz a geci és csapata!Állítólag már nem hord páncélt,mert a hája megvédi!
jáger laszló
Na és ki ez a "titokzatos Gazdi" végre + tudhatja a nagyérdemű is!!!??
Csak érdeklődöm
barátilag
J.L.
Németh István
Az ügy minden valós szereplőjét akik valamyilyen formában valójában érintettek és azt is aki a moslék félreinformálást leközölte egyszerűen felkötni egy dögkút fölé létesített akasztófára!
Különben ki hiszi el; hogy csak úgy két év után előkerül egy kiválóan megszerkesztett telefon beszélgetés!? a moslél aljas szemét balalibernyák tolvaj banda próbál mindenáron szart keverni!
Ezek a moslékok élősködői a trágyadomb alatt vigéckedő lótetük >> @jáger laszló: @balos: @VASTAGBŐR: @Terminátor: @archive: @icegygenabro: felkapják a témát mint galamb a taknyot!
A lényeg hogy az usa-nató takarodjon Európából az Eu. vezetése a börtönbe - akasztásilag!
vacsi
Azért a nőt sem tudom sajnálni, volt vaj a fején bőven...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.