Az aktuális uniós költségvetés a korábbinál 15 százalékkal több közvetlen, nem kormányokon keresztül elosztott forrást tartalmaz.
Fideszesnek coki: új pénzosztó módszert próbál ki az Unió Orbán vérkorrupt rezsimje ellenEsélyt kapnak a valódi civil szervezetek. Forrás: Pixabay

Az összeg 280 milliárdról 320 milliárd euróra nőtt – mondta el a hvgnek Cseh Katalin momentumos európai parlamenti képviselő.

A pénzek elnyeréséért részben közvetlenül a brüsszeli intézményeknél lehet pályázni, más részüket a 27 tagállamban működő közvetítők osztják el. A Magyarországon kiírt 1,6 milliárd forint keretösszegű Közös értékeink program első kiírására a hétfői határidőig 310 pályázat futott be.

A pénzt az Ökotárs Alapítvány több másik civil szervezettel osztja szét a demokrácia, az emberi jogok és a jogállam mellett elkötelezett civil szervezetek közt. A hosszabb távú projekteket támogató tendert az aktuális problémákra reflektáló akciópályázat is követni fogja – írja a 24.hu.

A pénz független a jogállamisági viták alakulásától, és nem fog megszűnni, ha azokban sikerül megállapodásra jutni – már csak azért sem, mert ez a konstrukció a többi tagállamban is elérhető. A mostani magyar támogatások a Polgárok, egyenlőség, jogok és értékek (CERV) program keretéből érkeznek; e program tucatnyi alfejezetének többségére közvetlenül az Európai Bizottságnál kell pályázni.

Budapestnek egymilliárd forint értékben vannak folyamatban lévő pályázatai, de vidéki települések is sikerrel pályáztak. Szombathelyen például környezetvédelmi fejlesztésre költik a pénzt.

Forrás: 24.hu, hvg
Fotó: Pixabay

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
@Maccska: érdekes,hogy 0rbánékról nem hiszed el,hogy milliárdokat loptak ,közben az ellenzékröl és a civilekröl azonnal föltételezed! látod tibim,ezért vagy te egy idült elmebeteg!
13:12 akik tagjai az eu. ügyészségnek azokra minek? ha lopott-irány a kóter és vagyonelkobzás! hidd el,hogy 0rbánotok már ülne...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
""Te Peti, ez milyen már? És még csak nem is nyúlhatunk le hozzá! Akkor inkább nem is kell! Nnnna!""
jáger laszló
Micsoda diszkrimináció!!!??
Eddig jók bevált módszert felrúgják ezek a bolsi brüsszeli bürokraták
Ez lesz az új BBB módszer ezután!!!:???
Ebből nem kér a fidex!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Edebácsi
Készül a magyar ellentörvény: Civil szervezet külföldről nem kaphat pénzt. A CÖF pedig a költségvetésből megkapja azt, ami a Fidesznek "kiegészítésképpen szükségeltetik.
ómió
A vérkorrupt brüsszeli efftársak (egymásután tartóztatják le őket), vagy a hazai korrupt "tezsvíreik" vérkorruptozzák inkább "Orbán rezsimjét"?
Toller Béla
Már meg is van az ellentörvény, ezeket a szarháziakat nem kell félteni, mind jogot tanult (mert semmi másra nem voltak alkalmasak). A jogra sem, de az sohsem fog kiderülni ! Edebácsi mondja a tuttit, a civilek semmit sem kapahatnak külföldről, illetve ha kapnak, nem támogathatnak politikai jelölteket. Értve ez alatta helységbiztosítást, nyomdai szolgáltatást, hangosítást meg úgy általában mindent !
Terminátor
Nehogy má minden lét az MandM kapjon!
Ja, ha ő kapja az nem lopás?
Hmmmm?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.