Az aktuális uniós költségvetés a korábbinál 15 százalékkal több közvetlen, nem kormányokon keresztül elosztott forrást tartalmaz.
Fideszesnek coki: új pénzosztó módszert próbál ki az Unió Orbán vérkorrupt rezsimje ellenEsélyt kapnak a valódi civil szervezetek. Forrás: Pixabay

Az összeg 280 milliárdról 320 milliárd euróra nőtt – mondta el a hvgnek Cseh Katalin momentumos európai parlamenti képviselő.

A pénzek elnyeréséért részben közvetlenül a brüsszeli intézményeknél lehet pályázni, más részüket a 27 tagállamban működő közvetítők osztják el. A Magyarországon kiírt 1,6 milliárd forint keretösszegű Közös értékeink program első kiírására a hétfői határidőig 310 pályázat futott be.

A pénzt az Ökotárs Alapítvány több másik civil szervezettel osztja szét a demokrácia, az emberi jogok és a jogállam mellett elkötelezett civil szervezetek közt. A hosszabb távú projekteket támogató tendert az aktuális problémákra reflektáló akciópályázat is követni fogja – írja a 24.hu.

A pénz független a jogállamisági viták alakulásától, és nem fog megszűnni, ha azokban sikerül megállapodásra jutni – már csak azért sem, mert ez a konstrukció a többi tagállamban is elérhető. A mostani magyar támogatások a Polgárok, egyenlőség, jogok és értékek (CERV) program keretéből érkeznek; e program tucatnyi alfejezetének többségére közvetlenül az Európai Bizottságnál kell pályázni.

Budapestnek egymilliárd forint értékben vannak folyamatban lévő pályázatai, de vidéki települések is sikerrel pályáztak. Szombathelyen például környezetvédelmi fejlesztésre költik a pénzt.

Forrás: 24.hu, hvg
Fotó: Pixabay

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

m73
@Maccska: magatokból indulsz ki fideszes tolvaj?:-)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Edebácsi
Készül a magyar ellentörvény: Civil szervezet külföldről nem kaphat pénzt. A CÖF pedig a költségvetésből megkapja azt, ami a Fidesznek "kiegészítésképpen szükségeltetik.
sgl
A fidesz ezer milliárd közpénzt költ törvénytelenül hazug reklámokra, ellenzék lejáratására, és ha egy kis szikra jut az ellenzéknek, hogy lángot gyújtson a fidesz ellen, azonnal jön a fideszmoslék és lehugyozza.
..
Csak a közmédiával soha nem látott választási csalást követnek le, - KESMA 500 média 1000 mrd-ja se semmi,- ezek a bélférgek a legkisebb ellenzéki lehetőséget is el akarják tiporni.
...
Véletlenül nyerne az ellenzék kéztördelve kérnének bocsánatot a fidesztől az ellenzéki vezér önként összepakolna, és vonulna be a börtönbe a geczi helyett, felajánlaná a kis vagyonkáját a köznek.
Amilyen segghülyék, ezt nem is álmodtam, mert impotensék már 3x futni hagyták a geczit és bandáját.
KisTehen
guruló dollárok után guruló eurók
ómió
A vérkorrupt brüsszeli efftársak (egymásután tartóztatják le őket), vagy a hazai korrupt "tezsvíreik" vérkorruptozzák inkább "Orbán rezsimjét"?
Toller Béla
Már meg is van az ellentörvény, ezeket a szarháziakat nem kell félteni, mind jogot tanult (mert semmi másra nem voltak alkalmasak). A jogra sem, de az sohsem fog kiderülni ! Edebácsi mondja a tuttit, a civilek semmit sem kapahatnak külföldről, illetve ha kapnak, nem támogathatnak politikai jelölteket. Értve ez alatta helységbiztosítást, nyomdai szolgáltatást, hangosítást meg úgy általában mindent !
Terminátor
Nehogy má minden lét az MandM kapjon!
Ja, ha ő kapja az nem lopás?
Hmmmm?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.