Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a Karmelita kolostorban fogadta Vladimir Orlicot, a Szerb Nemzetgyűlés elnökét – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Orbán Viktor ismét a szerbekkel barátkozik: Elkötelezett támogatója Szerbia uniós csatlakozásának
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja Vladimir Orlicot, a Szerb Nemzetgyűlés elnökét (b) a Karmelita kolostorban 2023. március 27-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A jelenlegi háborús veszélyek között, és a szankciós válság következményei miatt is Szerbia EU-tagsága stratégiai kérdés, amely nem tűr további halasztást – hangzott el a találkozón.

Orbán Viktor biztosította a szerb házelnököt, hogy Magyarország minden uniós fórumon eltökélt szószólója marad a Nyugat-Balkán uniós integrációjának, az orosz-ukrán háború kapcsán pedig mindketten azonnali tűzszünetet és béketárgyalásokat szorgalmaztak.

Szó volt arról is, hogy szomszédos országokként létfontosságú a Magyarország és Szerbia közötti szoros határvédelmi együttműködés az illegális migráció feltartóztatására.

Egyetértettek az energiabiztonság további erősítését szolgáló együttműködés folytatásában, üdvözölték, hogy nemrég megállapodás született egy magyar-szerb gázkereskedelmi vegyesvállalat létrehozásáról – ismertette Havasi Bertalan.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
Na akkor a szerbeket nem veszik fel az eube. De nem is hiányoznak ott, egy gonddal kevesebb.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
@verőce21: ma, 17:53 ♣ Az EU-nak éppen a magyar szerb összefogás hiányzik még, mint a "nesze sánta itt egy púp."
Nanya
@csak úgy...: Pedig tanultak történelmet.
A II világháborút megelőző időkben a magyarok ténykedése a délvidéken?
Mert a szerbek felejtenek?
ómió
Efftársilag tán gyűlölködni kéne velük!?
gina
Embergyilkosokkal barátkozik, hát maga is egy elmebeteg gyilkos, ha tehetné lelöné az ellenzéket meg akik nincsenek velük, mocskos parazita cigány

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.