Fürjes Balázs arról tájékoztatta a Magyar Olimpiai Bizottság elnökségét egy hétfői videókonferencián, hogy lemond a miniszterhelyettesi megbízatásáról, és ezt a Facebook-oldalán is jelezte.

Váratlanul lemondott Fürjes Balázs államtitkárFotó: Facebook/Fürjes Balázs

Kifejtette, hogy több olyan új kihívás is jelentkezik egyszerre az életében, amelyeknek szívesen tesz eleget, ám ezek sokkal több időráfordítást kívánnak és több külföldi elfoglaltsággal járnak, mint amennyit a nemes, de nagyon kötött, az év nagy részében magyarországi jelenlétet megkívánó miniszterhelyettesi munka lehetővé tesz. Hozzátette: a kihívások egy része a magánszektorból, a másik része a sport világából "találta meg."

"A Magyar Olimpiai Bizottság felkért arra, hogy pályázzam meg a NOB-tagságot. Ez óriási megtiszteltetés! Már maga ez a megmérettetés is, valamint a brisbane-i olimpiát előkészítő bizottsági tagságból eredő feladatok – az augusztusi atlétikai vb társelnöki megbízatása mellett –, jóval több időráfordítást követelnek, mint amennyit az államtitkári munka enged"

- fogamazott Fürjes.

Schmitt Pál 1983-tól negyven éven át volt tagja a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak, tagsága akkor szűnt meg, amikor a legendás sportdiplomata tavaly májusban betöltötte a 80. életévét. Ugyanekkor a NOB tiszteletbeli tagjának választották. Így is maradt magyar tagja a szervezetnek: Gyurta Dániel 2016 óta a NOB sportolói bizottságának tagja, ám nyolcéves megbízatása 2024 nyarán lejár. Így új magyar tag megválasztása nélkül nem lenne magyar tagja a NOB-nak.

Fürjes Balázs a Facebook-oldalán közölte: "most újra irány a civil élet, rugalmas munkát fogok vállalni a magánszektorban, hogy kellő erővel tudjak koncentrálni a nemzetközi sportdiplomáciai feladatokra is. A döntésemnek természetesen van kockázata, hiszen a pályázatom sikere egyáltalán nem garantált – ám vannak az életben vissza nem térő lehetőségek, feladatok és szolgálatok, amikért érdemes akár nagy kockázatot is vállalni".

Forrás: MTI, Facebook

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Aki maffiózó volt még 5 perce, az még most is maffiózó...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
0rbán keverhette már 0rbán balázzsal fürjest, - 44 decemberében már a führer is ebben az állapotban volt 55 évesen ,0rbán meg már 59 éves!
Eladott Ország
@Németh István: ma, 18:37☻ Magyarország az EU és a NATO tagja! Ha nem tetszik takarodjatok el az országból a román cigányoddal és bandájával együtt. Erről a magyar nép döntött népszavazással, nem pedig a bűnöző gangeszi kolostorgeci és fidesz nevű szektája! Az pedig nem irigység, hogy a lopott szajréval ( több ezer milliárd forint) el kell számolni, mert az nem a geci csútié, hanem a magyar adófizető állampolgároké! Sajnos akasztás illetve halábünetés nincs, de Orbánt és seggnyaló sleppjét/oligarcháit az első fára kellene felakasztani, mert a golyó is kár lenne beléjük, annyit sem érnek!
m73
@Németh István: ha béla, ország és namihami minősíthetetlenűl ír, akkor te milyen stílusban írsz barom?! Akkor most figyelj bugriskám! Bazd telibe azt a tetves kurvaanyádat te moslékszájú fidesz patkány! Na ez minősíthetetlen,de megérdemled fotelbuzi:-)
jáger laszló
FB mostantól a sport területén próbál maradandót alkotni,mert a politikában már nem bízik!!!
Ő tudja!!!???
Sok szerencsét bár nem fűzök
hozzá sok reményt!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
namihami
@Eladott Ország: @m73: Tényleg nem sajnáljátok az ilyenre az időt és energiát?
Már többször leírtam:. [email protected]! És ennyi!
Toller Béla
Lekörözte egy nyikhaj. No, csak nem meglepte erkölcsös pártjának eljárása ? És amikor ő volt mindennek a haszonélvezője, akkor ugye nem mondott le ? Hát, most pihengessen, vállaljon új feladatokat...egy ennyire tehetséges ember ...vidéken !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.