Hozzájárult az Országgyűlés Finnországnak az Észak-atlanti Szerződés Szervezetéhez (NATO) történő csatlakozásához – számolt be az MTI.

A magyar parlament megszavazta Finnország NATO-tagságát – így reagált a finn miniszterelnök
Fotó: John Thys / AFP

A képviselők 182 igen és 6 nem szavazat mellett hagyták jóvá a csatlakozási jegyzőkönyv kihirdetéséről szóló törvényt.

Az eddig semleges észak-európai állam az orosz-ukrán-háború kitörését követően kérte felvételét a katonai szövetséghez.

Finnország akkor válik taggá, amikor a csatlakozási okiratát letétbe helyezi az Amerikai Egyesült Államok Kormányánál.

Sanna Marin finn miniszterelnök Twitteren így reagált a döntésre:

„Köszönjük a világos számokkal alátámasztott döntést. Finnország és Svédország NATO-tagsága erősíti az egész szövetség biztonságát. Mindannyiunk érdeke, hogy Svédország is NATO-taggá váljon a vilniusi csúcstalálkozó előtt”

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter 2022. július 14-én nyújtotta be a csatlakozás ratifikálásáról szóló törvényjavaslatot, amelynek általános vitáját idén márciusban kezdte el az Országgyűlés.

Sztáray Péter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium biztonságpolitikáért és energiabiztonságért felelős államtitkára az általános vitában azt mondta, a magyar kormány szerint a NATO bővítése jelentős lépés az euroatlanti térség biztonságának növelése felé. Olyan országok kívánnak csatlakozni, amelyek minden tekintetben megfelelnek a követelményeknek, ütőképes, a NATO-tagállamok hadseregeivel együttműködésre képes fegyveres erőkkel rendelkeznek, és osztják a NATO-tagállamok demokratikus értékeit – értékelt az államtitkár.

Kitért arra is, hogy a két ország részéről gyakran éri Magyarországot olyan kritika, amely megalapozatlan és igazságtalan.

Forrás: MTI

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

izéke
@verőce21: hát persze. Eleve a vadászgépeket nem szállítják,hanem pl ahogy a szlovákoknál is,beleült az ukrán pilóta és hazarepült vele. Gondolod,hogy nem készülnek fel támadásra a felszerelések fogadásánál? Kínai hír,kici,occó,hamiszitvány
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Philip Marlowe
@Eladott Ország: Barom arc!
Hány milliószor másoltad már be a baroságaidat!?...:DDDDD
Eladott Ország
@Philip Marlowe: ma, 09:18 ♦ Te tényleg ennyire hülye vagy, vagy csak tetteted?! Kedvenc idézetem: ...
i.pinimg.com/originals/d9/df/e6/d9dfe6347c8b6360b28c815418def692.jpg
Vajon mennyire kell hülyének lenni ahhoz, hogy valaki elhigyje: Az egész világ szar és hazudik, az egész EU az összes tagországával, Amerika, tanárok, diákok, devizások, a rokkantak, Soros, a „szocik”, a „libsik”, a jobbikosok, a menekültek, a tüntetők, az ENSZ... Egyedül a fidesz a maga a megtestesült igazmondás, őszinteség és becsület pártja? Még mindig túl sokan elhiszik. Van aki az agymosás hatására., van aki alapból.
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/272065036_4503831099744893_8795750525569157494_n.jpg?_nc_cat=108&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=UMno38K8WnQAX82AYIK&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfAXv7dUEbeQgL6EbNuVWJwFBCD2UbTOuWMXDTvP0a5HBg&oe=642831FB
Aki Én
@verőce21: @Philip Marlowe: @Shikari: Egész elképesztő, hogy ti mennyire elvagytok hülyítve. Nyilván alapból buták vagytok, de dobtak rajtatok.
Ti egy család vagytok? Mert döbbenetes a hasonlóság.
lampa laz
@Pálinkás Pál: én is azokra tippeltem.
lampa laz
@KisTehen: a tóth laci toroczkai és bandája nem ellenzéki, hanem a fidesz farháton lovagló barmai.
verőce21
Sunyi Mari, este nagy bulit csap...
1300 km támadási felület! Kellett ez nekik?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.