Budapest kikérte a véleményét a Magyar Tudományos Akadémiának.

Nincs még vége a Horn Gyula sétány körüli vitáknak: már az MTA vizsgálja az ügyet

Fotó: PestBuda/Facebook

Korábban írtunk róla, hogy a kormányhivatal szerint sérti az önkormányzati törvényt az, hogy a XIII. kerületben Horn Gyuláról neveztek el sétányt, mert az önkormányzati törvény szerint közterület nem viselheti olyan személy nevét, aki a XX. századi önkényuralmi politikai rendszerek megalapozásában, kiépítésében vagy fenntartásában részt vett.

Most a Telex írt arról, hogy folytatódik a Horn Gyula sétány körül kialakult vita: Budapest Főváros Kormányhivatala kedden közleményt adott ki arról, hogy állásfoglalást kért a Magyar Tudományos Akadémiától a XIII. kerületi közterület ügyében.

Kiss Ambrus, Budapest főpolgármester-helyettese szerint a kormányhivatal nincs abban a helyzetben, hogy utasítsa a fővárosi önkormányzatot.

„Márpedig a közgyűlés nem akar új nevet adni Horn Gyula, volt szocialista kormányfőről elnevezett sétánynak”

– mondta Kiss Ambrus. 

Forrás: Telex.hu

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Törölt Nick
A Horthy szobrok létjogosultságát mikor vizsgálja az MTA?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Aki Én
@Shikari: Ha egy MSZMP párttitkár fia, egy ,,ifjú" kommunista titkár lehet kormányfő, akinek a kormányában besúgók, meg besúgók gyerekei vannak, Horn miért ne lehetne egy sétány?
Azt legalább megtaposhatjuk.
Nessy
Ezt a gumicsont rágcsálást! Nevezzék már el Orbán Viktorról, aztán a fidesz nyugodjon meg!
Józsipapa
ennek a sára zsírdisznó botondnak
nincs más egyéb doga ???
dr. prédikátor
@Shikari: HIMRINGYÓ K U S S !!! takarodj a putridba ahonnan kimásztál, te genetikai hulladék!!!
Emmersson71
Szerintem se legyen Horn Gyuláról elnevezve semmi, talán még a szobra is túlzás..nincs 10 éve, hogy meghalt!
VISZONT!!!
Az ügynökaktákat azonnal meg kellene nyitni! Ennek a Fidesz mindig kerékkötője volt! Talán félnek, hogy egy csontváz-brigád borul ki a szekrényből...

hvg.hu/itthon/20191119_Huszadik_alkalommal_is_leszavazta_a_Fidesz_az_ugynokaktak_nyilvanossagra_hozasat
Eladott Ország
@Philip Marlowe: ma, 11:38 ☻ „Külügyminiszterként ő készítette elő és már 1990 márciusában ő írta alá a magyar–szovjet csapatkivonási megállapodást. A rendszerváltás korának magyar politikusai közül, beleértve a polgári ellenzék képviselőit is, elsőként vetette fel Magyarország lehetséges NATO-tagságának témáját, illetve az Európai Unióhoz való csatlakozás ügyét.”
Utcát neveznek el Horn Gyuláról a németországi Wertheimben. A térkép szerint a szocialista politikusról elkeresztelt utca a Konrad Adenauer és a John F. Kennedy utca sarkánál van.
file:///C:/Users/mihal_r27kqr7/Downloads/2020-01-04-meny-158-hornutca.jpg.webp
Horn Gyulát a németek nem a vasfüggöny átvágása miatt tisztelik, hanem azért mert a Páneurópai Piknik alkalmából kiengedte az NDK-sokat, és Horn egy ütőképes párttá tette az MSZP-t. Míg Horn Gyula a vasfüggönyt bontotta le, Orbán a demokráciát. Kamu az egész, a vasfüggönyt Orbán Viktor vágta át. Mindent és mindenkit Orbán Viktor vágott át...
a.disquscdn.com/uploads/mediaembed/images/1125/5809/original.jpg?w=600&h
Alois Mock osztrák és Horn Gyula akkori magyar külügyminiszter 1989. június 27-én vágta át jelképesen az évtizedeken át Európa hidegháborús megosztottságát szimbolizáló vasfüggönyt. Közel három évtizeddel később Európa és Magyarország közé egy új, illiberális, állampárti vasfüggöny emelkedik. Nem hagyjuk!
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/36264077_2127770937237081_7973593870057340928_n.jpg?_nc_cat=100&ccb=1-7&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=NLY9nVVAZmIAX_pfrNk&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfBaZv6k_b6K910fzufV5AkcthMgSRg5Kiity2PeYuZJxg&oe=644A2C6F
Nessy
@Philip Marlowe: Nem vagyok drága. Felőlem Krapancsák Hugóról is elnevezhetik. Sok évtized alatt, sok mindent átéltem, már amúgy is megszoktam, hogy néha "megváltozik a történelem".
jáger laszló
Hát akkor marad minden a régiben!!
Semmi baj!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Csak Norisz és senki más
Cölöpök c. munkáját olvasva is szerintem megérdemli az öreg, hogy egy utca, tér, sétány a nevét viselje!
kulabombaafityiszre
A sétány horn nevét nem viselheti tövény alapján,de miniszterelnök lehetett,mert olyan törvény nincs.
Gondolom akkor a spiclik is kiestek volna,mint a dr orbán viktor mihály.
Törölt Nick
A Horthy szobrok létjogosultságát mikor vizsgálja az MTA?
lusta
Itt a nemzethy matyar gyapjasok a XX. századot 1945-től számítják. Bajcsy-Zsilinski Endre, Wass Albert, Hóman Bálint, stb.?
Eladott Ország
@Philip Marlowe: ma, 12:25 ☻ A bűnöző és hazaáruló politikai prostituált szélhámos román cigányod és maffiózó szektája, a börtönben fog megrohadni! A román cigányod a demokráciát bontotta le, és telibeszarta a jogállamot, amivel kiírta magát Európából, nektek nincs visszaút, idióta fidesz barom! Hogy ki a kommunista, de abból is a legalja, a dagadt klolostorgecidet és bandáját kérdezd meg! Kolostorgeci! Hol harcoltál te, amikor az orosz maffia pénzelt.Tudod ki ugye? A Száva bácsi! Kicsit feledékeny vagy Viktor, téged Szemjon Mogoljevics pénzelt, a vörös maffia feje, aki Putyinnal is nagyon jó kapcsolatokat ápol. A pénzt pedig Dietmár Clodo kézbesítette, amit fel is vettek. Ezzel a videó felvétellel zsarol téged Putyin, meg a hatos kartonnal, mert a valódi III/III-as akták azok ott pihennek Moszkvában.
uploads.disquscdn.com/images/0bc462872d38c5d5ff613aed89de736516b2cf58e1024a49e6e7e30c2b768e35.png?w=800&h=1035
A hazaáruló!
uploads.disquscdn.com/images/5a9f2ff4c86580b3fd682cfeadcbdfce2042eb4cef5e5d9c2fe749a8657ff0b0.jpg?fbclid=IwAR1ZdhfvUwcaElxMDQZChVVpDSCtZEMDRMovv6IrTKCTcov43tyonfqVols&w=800&h=248
Aki Én
@KisTehen: Ezért kérdeztem, amit kérdeztem.
Húúúú, de qrva buta vagy...
@Philip Marlowe: Ha komcsiról nem lehet utcát elnevezni, hogy lehet kormányfő???
Qqberci
Legyen akkor "A kolostor disznaja" sétány...
Eladott Ország
A hazaáruló és bűnöző többgenerációs román cigányt ( KGB és III/II -as spicli) mikor fogják már átvizsgálni?! Miért kellett 24. alkalommal elutasítani a fidesz maffiának az ügynöktörvényt, ha ennyire sérelmezik a pártállami/kommunista multat?! A fidesz komcsik honnan bújtak elő?! Európában miért ismerték el Horn Gyulát és miért szarják le a gangeszi kolostodisznót, diktátort és közönséges bűnözőt?! A cigány geci már az egész országot lejáratta nem csak Európában, hanem az egész világban. Egy rohadt szélhámos bűnöző tróger, geci miatt szégyen lett magyarnak lenni, ezt nem vizsgálja az MTA?!
Törölt Nick
@Maccska: Nem is lehet Horthyt Horn Gyulával egy napon említeni. Horthy ugyanis félmillió embert küldött Auschwitz-ba a halálba.
csak úgy....
abban az országban, ahol egy 0rbán féle lopós paprika jancsi miniszterelnök lehet, ott akár a huffnágel pistiröl is nevezhetek el utcát!
csak úgy....
@Maccska: te ismered huffnágel pistit? :) tibim,te egy jókora szégyen az emberiségre nézve!
Terminátor
@Shikari: A Don kanyarba köllene szobrot állítani Vitéz Nagybányai Horthy Miklós Kormányzó Úrnak a
200 000 magyar kopjafa mellé, csak úgy barátilag.
szaboria1
@Shikari: Neked hány rokonod volt a halálba küldve Horthy által?
szaboria1
@Maccska: Tudatlan vagy? Emlékmű és temető van.
szaboria1
@Maccska: Neked nagy alak de azoknak akiknek a rokonait a halálba küldte azoknak csak egy hóhér.
surdilloFUJT
@Emmersson71: Na figyu!!!100 db orbánviktor,és 3 millió fidessnyalonc nem ér annyit mint Horn Gyula,ha ő és Németh Miklós nincs a toppon,nem sikerült volna a határnyítás,és sajnos a gengszterváltás sem!!!
surdilloFUJT
@szaboria1: Anyád majma EGY ember halálbaküldése sem bizonyított Horn esetében,DE A KEDVENCED,IMÁDOTT orbánod LELKÉN TÖBB MINT 40.000 HONFITÁRSUNK SIRBAKÜLDÉSE SZÁRAD!!!ÚGYHOGY POFA BE ÉS LAPOSKÚSZÁSBAN ELTÜNNI!!!
Emmersson71
@surdilloFUJT: A rendszerváltás simán gazdasági szükséglet volt. Horn pedig hiába változott meg idősebb korára, a bűnei megbocsáthatatlanok.
És itt nem összehasonlítani kell másokkal! Attól még egy ócska pufajkás volt, hogy mások bűneit nagyobbnak gondoljuk!
Jaa...ez lemaradt: !!!
szaboria1
@surdilloFUJT: Te eltévesztetted, hogy nekem címezted. Én Hortyról írtam. Neked pofa be, mert nem mostan vagyok először a propin . 2008 vagyok tagja a kezdetektől.
szaboria1
@Shikari: Hallottál arról, hogy munkaszolgálatosokat toboroztak. 3 napi élelmet kellet vinniük és a végén sosem jöttek haza, mert az orosz frontra vitték őket. Minden felmenő férfi rokonom ott veszett oda.
szaboria1
@Shikari:Nem is tudtam, hogy te már akkor ott voltál. Én a nagy mamámnak és anyámnak jobban elhittem, hogy a nagybátyámat miként vitték el. Erről enyít.
nejlontacskó
@Shikari: tehát, nem igaz az amit átéltek, akár a rokonaink, akár az ismerőseink, netán mi magunk, hanem az a mérvadó, hogy mit mondanak, az éppen aktuális hatalom alatt kiadott történelmi elbeszélések?
Bakker, te tényleg az a barom vagy, aki a tapasztalatai ellenére, nem a megélt tényeknek hisz, hanem annak, amit a híradóban mondanak neki...
szaboria1
@Shikari: Ahogy látom te ülsz fel a legendáknak. A történelmet mindig megmásítják a regnáló hatalom szája szerint.
nejlontacskó
@Shikari: tehát akkor, amit az őseim megéltek, az csak mese?
Nessy
@nejlontacskó: Hagyd a csudába. Én már megszoktam,hogy sem a háború, Budapest ostroma, sem az 56-s forradalom nem úgy történt ahogy átéltem. Lassan hinni kezdek a párhuzamos világokban, a több dimenzióban.
szegény hazám
@Shikari: Nagyra értékelem ezt a mondatát: "Próbálkozz meg történelmet tanulni és nem felülni a legendáknak, meg a hazudozásoknak! Bár sokan a hazudozásból aztán komoly tőkét kovácsoltak, de a hazugság ettől nem válik igazsággà!" Csak nagyon szerényen megkérdem, ki is mondta: Ne az nézzék mit mondok, hanem mit csinálok. Akkor ki is mondta ki saját magáról, hogy egy hazug disznó? Ki kovácsolt komoly tőkét a hazugságaiból? Ennek a disznónak az élete, a munkássága, a harácsolása, a hazudozásai az összes mocskos cselekedete az ön mondatában benne van. Ez nem politikus csak egy aljas ... . Megtévesztette hazudozásával a birkanyáját, és sokáig egész Európát. Még segítőjét Sorost is. Ezért értékelem nagyra amit leírt, mert felismerése rávilágított a fidssssss maffia módszerére, a hazugsággal, megtévesztéssel való politizálásra. Innen már csak egy lépés választja el, hogy felismerését a gyakorlatban is képes legyen hasznosítani, és fordítson hátat a rabló bandának, ne imádja már annyira, hogy az ön fejére is ..., mint mindenki máséra.
VASTAGBŐR
Legyen inkább ...

Szhááájör Shhcögg-Luk Sétány 1-10.
vagy
Szhááájör ShhöggLuk Körönd 1-10.
szegény hazám
@Shikari: Magyarország helyzete, és mi akik benne élünk.
szegény hazám
@Shikari: Ön egy boldog ember, mert boldogok a lelki szegények övék a mennyeknek, (bocsánat a malacnak) az országa.
Még valamit: a malacokat egyedül őrizte, vagy a mamájával, ezért helyettem tegezze le őt.
Társalgás végleg befejezve. Akkor szóljon ha a gumiszobából visszatért.
sokanvagyunk
@Törölt Nick: (12:51) miért is vizsgálná? a tenger-ész náluk/velük van.
ómió
Nafene! Már egy jogszabály efftársi megértéséhez is az Mta kell!?
bence
"Pufajkás" Ez miért baj ?! Horn Gyula az eltelt 50 év alatt az egyik legkiemelkedőbb , legelismertebb Európai politikus volt ! Nevéhez fűződik a NATO - hoz való csatlakozás és belépés az Európai Unióba ! Vitathatatlan a hazáért való munkássága . Talán az zavarja a jelenlegi kormány politikusait , hogy nem az ország szétlopása volt a feladata mint a jelenleginek ?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.