Egészen váratlan tartalmú éves beszámolót tett közzé a felcsúti klub mögött álló Puskás Futball Kft. a 2022-es év gazdálkodásáról.

Az mfor.hu írta meg, hogy 8 év után újra veszteséget kellett elkönyvelnie a cégnek, melynek okai nem igazán derülnek ki az egyébként meglehetősen sajátos kiegészítő mellékletből sem.

Másfél milliárd forintos veszteséggel zárta a 2022-es évet a Puskás Akadémia

A felcsúti Nagy Zsolt (k) a labdarúgó MOL Magyar Kupa nyolcaddöntőjében játszott Puskás Akadémia FC – Újpest FC mérkőzésen a felcsúti Pancho Arénában 2023. február 9-én. Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Az viszont biztos:

A Puskás Futball Kft. 2022-t több mint 1,5 milliárdos veszteséggel zárta az előző évi 536 millió forintos nyereséget követően.

Legutóbb 2014-ben, működésének második teljes évében volt mínuszos a cég gazdálkodása, ám annak akkori, 127 milliós értéke meg sem közelítette a mostani milliárdos nagyságrendet.

A bevételek zuhanása mellett a költségek nem csökkentek. Az anyagi jellegűek 44 százalékkal ugrottak meg, 1,3 milliárdra, a személyi jellegűek pedig 13 százalékkal, 3,06 milliárd forintra.

Forrás: mfor.hu

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
Biztos fűteni köll a gyöpöt mer még megfagynak az akadémikusok. Meg aztán lopni is köl.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szaboria1
@sgl: 14.11-re Már a szemem is belefáradt a lista olvasásába. Ennyi ingyen élőt kell eltartani az adófizetőknek.
icegygenabro
Kecsebaszóknak ehhez a cikkhez nem fűlik a foga...
colibri
Az egész fidezs bagázsra ez a jellemző; a kivagyiság, a pénzszórás, a nagyzolás, a ki, ha én nem! Halandó ember el nem tudja képzelni mennyi temérdek pénzt elégetnek ezek a ner-vezérek. Nagyon jó példa erre pl. az öreg orbánc "birtoka" Hatvanpusztán, vagy orbánc nonstop repkedése akár a családjával is!, vagy a millió stadion, aminek a fenntartása is horribilis összegekbe kerül és természetesen a dolgozó emberekkel fizettetik meg. A saját jövedelmük égbe emeléséről már ne is beszéljünk!
drrotf
Csak nem hitelből élnek most a "fijúk"?Úgy aggódom, hogy a focisták több millás fizetésük most megkapják vagy csökkenteni fogják, és akkor majd visszaesnek az NB II-be. Ne tán arra várnak hogy vissza nem térítendő állami támogatást fognak kapni, mert az a "piszok" sok TAO pénzből nem tudják az energia áremelkedést kigazdálkodni,akkor amikor az állami hivataloknak, vállalatoknak magán embereknek és cégeknek ki kell gazdálkodni az Orbáni inflációt.
human
@Yeromos: Ja, Annyi benne az utánpótlás nevelés, mint fideszes lombkorona ösvényen a lombkorona. Papíron van, a valóságban meg lopnak.
nyuggerpasi
Majd Don Vittórió beszedi a magyar emberektől akármilyen okkal a hiányt és a lebutított,átvert,szavazótábora még tapsol is neki. Ez ma MAGYARORSZÁG.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.