Kedden kezdődött a Fővárosi Törvényszéken annak a hat pedagógusnak a pere, akiket a Külső-Pesti Tankerületi Központ polgári engedetlenségben való részvétel miatt elbocsátott a budapesti Karinthy Frigyes Gimnáziumból még tavaly novemberben.

Ma kezdődött a kirúgott karinthys tanárok tárgyalása, a tankerület vezetője nem ment el

Berta Beáta, a Karinthy Gimnázium tanára a Tanárok a Tanárokért, a Pedagógus Egység és a Tanítanék Mozgalom által szervezett tüntetésen Budapesten, a Klebelsberg Központ előtt 2022. december 3-án. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Az előkészítő tárgyaláson mind a hat tanár megjelent, ellentétben a tankerület vezetőjével, akinek csak a jogi képviselője volt jelen.

A Telex helyszíni tudósítása szerint a tárgyalás elején a bíró érdeklődött, hogy van-e hajlandóság a felekben a peren kívüli megegyezésben. Itt a tanárok jogi képviselője azt mondta, van egy ajánlata:

Ha a kirúgott tanárokat azonnali hatállyal visszaveszik a korábbi pozíciójukba, kifizetnek nekik fejenként egymillió forint sérelemdíjat, továbbá a tankerület kiad egy nyilatkozatot, amiben elnézést kér azoktól a tanártoktól, akik a Külső-Pesti Tankerülethez tartoznak és a polgári engedetlenség miatt hátrány érte őket – ebben az esetben elállnak a tárgyalástól.

A tankerület vezetőjének jogi képviselője erre csak annyit mondott, hogy nincs felhatalmazása arra, hogy konkrét választ adjon, de továbbítja a feltételeket ügyfelének. A felperesek ezek után úgy reagáltak, hogy így viszont kérik a tárgyalás lefolytatását, de megváltoztatják eredeti keresetüket, és a kirúgott pedagógusok közül senki sem kéri a pozíciójukba való visszahelyezést.

A karinthys tanárok a közalkalmazotti jogviszonyuk jogellenes megszüntetése és az egyenlő bánásmód követelményeinek megsértése miatt indítottak pert, és szerintük a kirúgásuk aránytalan és eltúlzott volt.

Forrás: Telex.hu, 24.hu

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Kapanyél
Az beszélik, hogy a Karinthyt lebontják és kilátóval egybeépített lombkorona sétányt építenek a helyére. A másik variáció stadion.
icegygenabro
@Shikari: veled is azt tették büdösbunkó...látszik is az elméden!
namihami
Még nem sikerült eléggé a betanítása. Talán a következő tárgyalásnapig.
Nessy
Úgy látszik, fidesz berkekben tilos a felelősség vállalás. Ki a függöny mögé búvik, vagy most jön a templomból, vagy nem nyilatkozik, esetleg el sem megy, ha ki kellene állni, és megvédeni a döntését!
Terminátor
@Nessy: Az eredmény = - 6 tanár!
Siralmas!
Nessy
@Terminátor: Szüksége van a hatalom megtartásához Orbánnak és a fidesznek a lebutított, félelembe tartott emberekre,a szavazó bázisára!
ómió
Tárgyalás helyett most nem "tüntetnek" az efftársak!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.