A Karmelita kolostor bejáratából fideszes safe space-t csinált az Orbánék által több mint egy éve felhúzott kordon.

Hadházy megint lebontotta Orbán ketrecét a Miniszterelnöki Hivatal előtt, felállt a rendőrsorfal

Annyiszor fognak visszajönni, ahányszor csak kell. Forrás: Pixabay

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő szerdán reggel fél kilenc tájban két hét után másodszor bontotta le a kamukordont, a Momentum parlamenti frakciójával együtt.

A gyakorlott résztvevők másodpercek alatt kapták szét a kordont.

Ha felépítik, újra le fogjuk bontani. A kordon a cinizmus, hazugság szimbóluma, ami abból a hazugságból épült fel, hogy az építkezést védi, pedig valójában azért, hogy a sajtó ne tudja kérdezni a kormányülésre érkezőket

– nyilatkozta a 444-nek Hadházy Ákos.

A kordonbontók a lebontott kordonelemeket összeláncolták, bezsákolták, majd ráültek, hogy ne legyen annyira könnyű újra felállítani. Eközben momentumos aktivisták sajtószabadságot követelő táblákkal jelentek meg.

"Ez egy diktatórikus terület, ahonnan ki van zárva mindenki" – mondta közben Fekete-Győr András.

Az épület előtt nem volt világos, hogy odabent mindeközben folyik-e éppen kormányülés, a bontás közben az alapjogokért központos Szánthó Miklós ment be eddig az épületbe.

A résztvevők azt mondták, újra vissza fognak jönni, és megint lebontják a kordont, ha kell.

A résztvevők mostanra végeztek mindennel, és a kolostor bejárata előtt összeláncolt kordondarabokon ülve várnak, mögöttük rendőrsorfal áll. Egyelőre nem tudni, meddig tart a tiltakozás.

A Honvéd Főparancsnokság épületénél, ahol mostanában nem folyt semmiféle munka, az akció közben munkásruhás személyek kalapálni kezdtek. A demonstrálók 11 óra tájáig terveznek maradni.

2007. február 2-án Orbán Viktor vezetésével az akkor ellenzékben lévő Fidesz-frakció tagjai polgári engedetlenség keretében lebontották a Parlament előtt a Kossuth térre előző évben felállított kordonokat. A Fidesz akkor azzal érvelt, hogy szimbolikus gesztust gyakoroltak, mert a kordon korlátozta a gyülekezési szabadságot. 

Mára nem volt tervezve kormányülés, ellenben miniszterhelyettesi értekezlet volt, és rendben lezajlott

– válaszolt Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szerdán délelőtt a Telex kérdésére.

Forrás: 444, Telex

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
inkább táblákat rá..." az állatok etetése tilos "...
Aki Én
@Philip Marlowe: Te tényleg ennyire buta vagy, vagy érdeked ezt eljátszani?
Félek, ezt nem lehet ilyen hitelesen eljátszani.
Aki Én
@Philip Marlowe: ...ugyanakkor ha megnézzük, hogy orbán is kordonbontással kezdte, ma meg már miket tesz, még igazad is lehet.
csak úgy....
@Philip Marlowe: nálatok már a szaros nyelv szinte népviselet! - de legalább nem kell gondolkodnotok,az úgy is nehezetekre esne!
archive
Pohos és bandája retteg.. nem véletlen, hogy jó ideje nem mer Pesten a nyilvánosság elé állni (pl. október 23. Zalaegerszeg / néző: talánszáz fideszfan, március 15 Kiskőrös, nézelődő: pár nyalonc) Mindenhol kordon, védőfal.
lusta
@Philip Marlowe: Ha valóban építési terület, akkor a vállalkozónak ki kell jelölnie egy biztonságos utat, amin meg lehet közelíteni a kolostor bejáratát. Egyébként mindenkinek tilos a civil flangálás. Az ott bemenők megfelelő öltözetben, érvényes EBK vizsgával mászkálhatnak csak.
csak úgy....
@Philip Marlowe: egy ökör mint te ne barmozzon senkit se! arról nem mások tehetnek,hogy az 0rbáni propaganda szart csinált a maradék eszedböl,csak te és a silány értelmi képességed!
bence
@Philip Marlowe: ! Ez az elmebeteg , aberrált csuti tolvaj is így kezdte és immár 13 éve büntetlenül folytatja ámokfutását a 2/3 birka segítségével !
lusta
@Philip Marlowe: Drága Sztrovacsek, az Ön által harsogott építési területen mindenkire, mindenkire vonatkoznak a szabályok. A föld-trafik tolvaj ártunk és qurmányunk éppen arra mászkáló rablóira is.
Sámannus
Én inkább még a kapukat is leheggesztetném, hogy börtönélményük lehessen a bent lakóknak. Néhány szürke ruhás smasszert is oda vezényelhetnének, a hosszú bentlakás feltételeinek biztosítására.
almalibre
Egy építési terület, akkor is az, ha épp nem dolgoznak rajta. Az építési terület kerítésének megbontása biztonsági szabálysértés, és magánterület sértés is (akkor is ha egyébként az közterületen van, mert a területen minden tárgy a kivitelező tulajdona átadásig, ezért oda a munkát végző cégeken kívűl csak engedélyel lehet belépni.)
Itt csak egy politikai cirkusz folyik, szellemi potencia hiányában.
go on
@Philip Marlowe: Pár hozzád hasonló fideszes degenerált agyi, szellemi, lelki roggyanton kívűl, itt (is) mindenki úgy tudja, hogy te vagy a hülye. Nem kicsit, nagyon!

Még mindig érthetetlen a számomra, hogy hol van a fideszes kétharmad, mert én az életben seholsem látom.
Vagy vannak, de bujkálnak?
Minden az övék akkor viszont miért bujkálnak?
Vagy érzik, hogy rossz fát tettek a tűzre?
De akkor miért csinálják?
Ezek tényleg nem értik, nem érzik, hogy egy ország döglik bele az általuk támogatott "félművelt sunyi paraszt" királyságba?
"És ha eltűnnek a kommunisták, jönnek majd a félművelt sunyi parasztok." /Márai Sándor/

Akarsz látni egy fideszes patkány sunyi, alattomos, vérgeci paraszt arcát? Nesze ne:

i-cdn.embed.ly/1/display/crop?height=300&key=fd92ebbc52fc43fb98f69e50e7893c13&url=https%3A%2F%2Fimages.hvg.hu%2Fimage.jpg%3Fid%3D70b43645-500d-4227-818b-846bb9fd0f68%26view%3D7fcefbf8-ac48-4ee6-aef5-32203afa118c&width=636
Emmersson71
@almalibre: Ilyen alapon a "műveleti terület" pedig akkor is az, ha nem értesz vele egyet! Orbánék mégis elbontották a kordont!
almalibre
@Emmersson71: Abban az esetben egy indokolatlan politikai tett váltott ki egy szabálytalan politikai választ. A jelenlegi állapotnak nincs politikai alapja, csak az impotens elllenzék szeretné, hogy úgy látsszon.
Emmersson71
@almalibre: De, van politikai alapja! Úgy tartanak lezárva egy területet csupán azért, hogy a sajtó ne tudja kérdezni a kormányülésre érkezőket, hogy építési területnek hazudják, miközben semmilyen munka nem zajlik ott, a fideszes képviselők sisak nélkül haladnak át!
lusta
@almalibre: Ha építési terület, akkor bizony a lezárt körül kerített terület, nem kell ott munkavégzésnek zajlania, ez a vállalkozó ügye, mindenkire vonatkozik. Mint írtam, a belépési engedély nem jogosít fel senkit sem a megfelelő védőeszközök és EBK vizsga nélküli mászkálásra.
csak úgy....
@KisTehen: lihegsz buta boci,csak meg ne üssön a guta?! :) -gürizz meg a pénzedér!
almalibre
@lusta: OK. Lehet szabálysértési feljelentést tenni, viszont kerítést bontani, nem...
almalibre
@Emmersson71: Ez a duma kicsit túleröltetett...
sunoge
"Hadházy megint lebontotta Orbán ketrecét a Miniszterelnöki Hivatal előtt"
A szlogen: Szabadítsátok ki Willy-t. A bálnát... (a gyilkos cet). Milyen igaz.
Aki Én
@Philip Marlowe: Nem látsz át a szitán, mi, nagyon barom?
Értem, látom, tudom, hogy buta vagy, mint a segg. De miért reklámozod?
Egyébként a hatósági kordon, az hatósági kordon, még ha te ebben is kedveznél a gazdádnak.
ómió
Hullaházy efftársból megint előjött a tetvesbolsi anarchista!?
Emmersson71
@almalibre: Nem az, simán tényt írtam.
ómió
@m73: Impotenciába fulladtál, a bárcáskurva anyádat!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.