Végignézték, hányszorosát keresi meg egy parlamenti politikus a megyénkénti átlagfizetésnek.

Vérlázító: Orbán havonta a szabolcsi fidesz-szavazók bérének 13-szorosát húzza be

A politikus jól keres, a szavazói nagyon nem. Forrás: Pixabay

A Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján 2022-ben a legmagasabb bruttó átlagfizetést a fővárosiak (634 ezer forint), valamint a Győr-Moson-Sopron vármegyeiek (537 ezer) kapták, míg a legalacsonyabb átlagbért Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyéből (363 ezer forint) jelentették – írja az mfor.

A képviselők fizetését 2022-ben az előző évi átlagbér háromszorosából számították, így jött ki nekik a bruttó 1,316 millió forint. Ez alapján a semmilyen más pozíciót be nem töltő képviselők minimum a kétszeresét keresték a legjobb átlagfizetést felmutató fővárosi és Győr-Moson-Sopron vármegyei átlagkeresethez képest.

Egy átlagos Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei fizetésnek pedig több mint három és félszeresét – írja a 24.hu.

Kövér László a 2022-es bértábla alapján házelnöki munkájáért havonta bruttó 3,554 millió forintot kapott. Így az Országgyűlés elnöke a Győr-Moson-Sopron vármegyei átlag 5,6-szorosát kereste, míg a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei fizetés közel tízszeresét.

A házelnök fizetése különösen azért érdekes, mert az a hivatalos szabályozás szerint a mindenkori előző évi átlagbér 8,1-szerese kellene, hogy legyen, azonban Kövér az azonos évi vármegyei átlagok jelentős részének több mint 8,1-szeresét keresi.

Orbán Viktor döntött arról, hogy a megélhetési válság közepén megemelik a miniszteri fizetéseket. Az előző kormányban a tárcavezetők általában bruttó 1,979 millió forintot kaptak a munkájukért, ezt viszont május 25-től 2,632 millió forintra emelték, az új bér összegét az előző évi fizetések hatszorosa adta. Ha pedig a miniszter országgyűlési képviselő is, a tárcavezetői díjazáshoz még hozzájön a képviselői alapbér is, így teljes fizetésük 3,949 millió forint körül alakul. Ezzel is számolva havi 6-10-szer annyit kereshetett egy miniszter, mint amennyi a fővárosi, illetve az egyes vármegyei átlag volt.

Miután a miniszterelnök fizetését a házelnöki fizetéshez kötötték, nem kérdés, hogy a kormánytagok közül messze Orbán Viktornak neki jár a legmagasabb havi juttatás, ez a 2022-es bértábla alapján bruttó 3,554+1,316 millió forint, azaz 4,870 millió forint.

Tehát a miniszterelnök a fővárosi átlagfizetések több mint 7,6-szorosát vihette haza, míg a legjobban teljesítő megye, Győr-Moson-Sopronhoz mérve is több mint kilencszer annyit keresett.

A legrosszabbul kereső szabolcs-szatmár-beregiek átlagához képest 13-szoros volt Orbán Viktor fizetése, de a Békésben és Nógrádban mért értéknek is a 12-szeresét vihette haza.

Forrás: mfor, 24.hu
Fotó: Pixabay

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Péter2
" Orbán havonta a szabolcsi fidesz-szavazók bérének 13-szorosát húzza be , jól teszi , úgyis szeretnek horthi árnyékában élni a hívek , hát nekik ezek szerint a jobbágysors jutott , ugyanis a horthi rendszerben a nép nagyon szegény volt , az urak gazdagok , most már csak az uradalmi birtokokat hiányolom , hogy még kevesebb pénzért dolgozhatnának ott a hívek , állítólag a magyar sírva mulat , épp úgy mint a bolondok .
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Péter2
" Orbán havonta a szabolcsi fidesz-szavazók bérének 13-szorosát húzza be , jól teszi , úgyis szeretnek horthi árnyékában élni a hívek , hát nekik ezek szerint a jobbágysors jutott , ugyanis a horthi rendszerben a nép nagyon szegény volt , az urak gazdagok , most már csak az uradalmi birtokokat hiányolom , hogy még kevesebb pénzért dolgozhatnának ott a hívek , állítólag a magyar sírva mulat , épp úgy mint a bolondok .
drrotf
..és a szabolcsiak átlag bére most emelkedett!
sunoge
Az utolsó ingen nem lesz zseb, csak szólok.
ómió
"Mé'"!? Böszme vezéretek hányszorosát "húzta be", még az államcsődkreálása közben, efftársak!?
jáger laszló
A szabolcsiak azért szavaznak folyton Orbánra,mert szeretnék elérni az ő havi jövedelmének a szintjét legalább éves szinten!
Ez lebeg folyton a szemük előtt!!
Hát erre még várni kell kedves szabolcsiak,de a remény hal meg utoljára!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Fenyöfa58
@ómió: HAVI 1 FT-OT !!!TE TÉNYLEG AGYHALOTT VAGY??? vagy AMNÉZIÁS ??? Fordulj bizalommal a kezelő orvosodhoz !!!OPNIS SZŐKEVÉNY VAGY ???
Fenyöfa58
@ómió: AZ eFFtársaidat kűlönben meg a NEMZETHY DISZNÓ ÓLBAN MEGTALÁLOD !!! ÁMEN!!!
balos
Gondolom a magas fizetés a magas áfa kulcsból lett fizetve a tömeggyilkosainknak!A jutalom az ellopott nyugdíj megtakarítás és a több százmilliárd Eu-s támogatások kinyerése a stadionok és a többi lényegtelen építkezésekből csurrant cseppent!
Istenakinincsen
Tolvaj maffia kormánynak fizetés???...Jaa, hogy megszavazták maguknak?!? Ezért a "munkáért" vagyonelkobzás+börtön járna!
gina
De hát román és cigány is , mit várnak töle, maga felé hajlik a keze,,,,,
gina
Megérdemlik rá szavaztak hahahahahhah nem sajnálom öket
Sámannus
A magyarázat kibaszottúl egyszerű, míg a nertárs munkakerülők bére az exponenciálisan emelkedő infláció előtt halad, addig a szabolcsiaknak elég, ha a csüngőhasúra szavaznak ezért az inflácót külön rájuk szabták. Hogy ne tudjonak kaszára kapára kelni, még a gatyakorcot is kilopják belőlük. Ha lecsúszik a gatya a valagukról beszarik a forradalom is.
Nanya
Tetszenek tudni,hogy volt egy 2022.áprilisi választás?
Nem kell sírni,akkor kellet volna gondolkodni !

Már ,ha lett volna mivel !
Éljen a népnyomorító fidess !
ómió
@Fenyöfa58: Szóval, Böszme gazda efftársad anno "ingyé'" döntötte az országot államcsődbe, bolsiék elmebetege!? Ez volt a "szívesség" az akkori "guruló dollárjaitokért"? Aha! Akkor, igazán "meghálálta az 1 Ft-ot"! Az olyan efftársi elmebetegek meg, mint te is, "boldogan fizették" az árát! Amúgy, látom, képtelen vagy felismerni a tetvesbolsi "tezsvíreidet" meg, hogy hol találod őket! Majd figyeeld meg, amkor együtt harsogod velük a "szent bolsi zsoltár" Internacionálétokat! Az ott mind az lesz, veled együtt és mindjárt megspórolhatod a Fideszre hazudásotokat is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.