A fővárosi önkormányzat egyhangúlag úgy döntött szerdai ülésén, hogy nem támogatja a főváros két járóbeteg-szakellátásának állami kézbe adását. A képviselők döntöttek arról is, hogy fél évre kitilthatók lesznek a budai Várból a közlekedési szabályszegést elkövető taxisok.

Beintett a kormánynak a budapesti önkormányzat: nem adják állami kézbe a szakrendelőket
Fotó: Facebook/Karácsony Gergely

A közgyűlés Karácsony Gergely főpolgármester javaslatára úgy döntött,

továbbra is támogatja, hogy a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei által működtett járóbeteg-szakellátások változatlanul a fővárosi önkormányzat fenntartásában működjenek legalább a jelenlegi központi költségvetési támogatás megtartásával.

Az Országos Kórházi Főigazgatóság főigazgatója korábban felvetette a járóbeteg-szakellátás állami kézbe vételét. A főváros jelenleg két ilyet üzemeltet: a hajléktalan-ellátás részeként a nőgyógyászatot és pszichiátriát, szoros kapcsolatban a hajléktalan-ellátás többi intézményével. A főpolgármester előterjesztése szerint a két szakellátás államosítása szakmailag, az érzékeny ellátotti célcsoport biztonságos, személyre szabott egészségügyi ellátása érdekében nem támogatandó.

Kitiltják a taxis hiénákat

A közgyűlés többsége arról is döntött, hogy a jövőben fél évre kitilthatók lesznek a budai Várból a vári védett övezetben közlekedési szabályszegést – közlekedési szabálysértést, a közösségi együttélés közlekedési jellegű szabályainak megsértését vagy más, közigazgatási szankcióval sújtható szabályszegést – elkövető taxisok.

Forrás: MTI

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
@KisTehen: Kérdezd meg azt, akinek legelőször ilyen ötlete támadt, mi lett vele? Miniszterelnökké avatták.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@csipetke: Mit csinálnak a kórházakkal? Ide-oda csatolják a kisebb kórházakat, és amelyik intézmény kap egy, két kisebb kórházat, ami jó és használható, arra gyorsan ráteszik a kezüket, a humán erőforrásra is, aztán a kis kórházak vegetálnak egy darabig, majd egymás után szünnek meg az osztályok, és jó esetben krónikus intézet lesz belőle. A beteg meg utazik,és hónapokat vár ellátásra .
percsi
@Philip Marlowe: "Aztán majd megy a sírás rívás toporzékolás, hogy nincs pénz! Idióták!"
A sírás rívás évek óta megy, mert lenyúltatok minden pénzt!
Az állam = fidbanda!
ómió
Hát, ne is! Anélkül hogy hazudhatna "kivéreztetést"!?
Németh István
@nemkati: @percsi: @csak úgy...: @csipetke: A hülyékkel és a nagyon butákkal akik nem látnak, nem élnek a mult tapasztalatából, nem akarják - dehogynem a jobbat értzékelitek is - de mert szemét állatok vagytok és a kormányt utáljátok mert elvitathatatlanul eredményesen mű-ködik >> szemkilövés nélkül!! Tehát mocskoljátok! Szóval hülye brigantik >> az önkormányzatok sorra tönrevágták az egészségügyi és az oktatási, közlekedési, területrendezési, beruházási, fej-lesztési területeket! AZ ÁLLAM, A KORMÁNY 2012 óta helyrehozta az országot a ti moslék betartásoktok és az Eu.-hoz szaladgált hazaárulásokal szemben > mitöbb az olyan söpredéknek min a@csipetke: még nyugdíjprémiumokat 13.havi pluszt adott! SZÓVAL >> ha önkormányzati lesz az Eü. akkor, márcsak a választások miatt is fizetősek lesznek az alapellátások is!!! > ti barmok - mindent felélnek a hiénák ezek akik a ballibkó oldalon vannak mind aljas kommunista-fasiszta moslékok- fasszopó élősködő hazaáruló herék!! > veletek együtt!
Tehát > az usa-nató takarodjon Európából, az Eu vezetése a börtönbe - akasztásilag!
percsi
@Németh István: Érzékeljük, nagyon is a sokkal rosszabb változást! Pedig az Unió az elmúlt 11 évben nagyon sok milliárdot adott a javulás érdekében! Hülye-gyerek!
A 13. havi nyugdíjat a Medgyessy-kormány vezette be és hét éven keresztül jutott hozzá minden nyugdíjas. Vitya 14. havi nyugdíjat ígért, de meggondolta magát, inkább megtartotta!
Én nem mondom, hogy "söpredék", meghagyom ezt az örömöt neked. Hülye-gyerek!
Szemkilövés az elmúlt 12 évben nem történt, mert az ellenzékben nincsenek kocsikat gyújtogató, kirakatokat betörő, székházat és rendőröket kövekkel megdobáló futballhuligánok. Emlékszel? Hülye-gyerek!
De ha egyszer betelik a pohár, akkor sokkal nagyobb baj lesz a gumilövedéknél, mert akkor nem csak futballhuligánok lesznek, hanem a megkárosított magyar nép is :(
Hülye-gyerek!
Ha a NATO eltakarodik, putynak a mi kis országunk is kellhet, és akkor szitává lövik a sejhajod! Nem gumilövedékkel!
Hülye-gyerek!
Menj és igazgasd a Nyírmártonfalvai lombkoronaösvényt, ha nem látsz lombokat, menj szemészhez!
Németh István
@percsi: sajnos nagyon rossz az emlékező tehetséged!, kifejezetten kommunista demagóg beütéseidre ezért nem kívánok még csak válaszolni sem! A tények kiforgatása okán a hazugságaid és félrevezetni akaró megnyilvánulásod miatti bűnbánatra, most HÚSVÉT alkalmával szükséged van! ugyn is a pokol osztályozott szintjei sokféle csúnya büntetést biztosítanak az oda érkezőknek!
A lényeg >> hogy a területfoglaló és a terjeszkedő aljas USA-nató armadája takarodjon Európából, ne akarja a világ új területi felosztását és az idegen földrészen való uralkodását kialakítani >> a moslék Eu. vezetése > az Európa nemzeteit legyilkoló, tönkretevő vezetése, takarodjon a börtönbe - akasztásilag!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.