Megjelent az erről szóló rendelet a szerda esti Magyar Közlönyben.

Harmadára csökkentik a banki alapszámlák havidíját

Fotó: Pixabay

A kormány rendeletében a jelenlegi 3000 ezer forintról a harmadára, 1000 forintra csökkentette a bankoknál vezethető alapszámlák maximális havidíját.

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium még januárban tette közzé a jogszabály-tervezetét a bankoknál igényelhető lakossági alapszámlákra vonatkozó új feltételekről – írta meg a Bank360.hu.

A változtatás az alapszámla maximum díját érintette, ami minden évben a megelőző év utolsó napján érvényes bruttó minimálbér 1,5 százaléka lehet havonta.

A javaslat szerint a 1,5 százalékos arány csökken mindössze 0,5 százalékra, ami azt jelenti, hogy az alapszámlák maximum havidíja az eddigi harmadára, vagyis 1000 forintra mérséklődik.

Forrás: bank360.hu

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
„Az egész EU-ban nálunk a legmagasabb a bankok költségszintje, amit az ügyfeleken vernek le azzal, hogy az egyik legmagasabb kamateredményt realizálják a bankjaink.” Legnagyobb a kamatmarzs, a kamatrés a hitelekből származó, valamint a betétek után fizetendő kamatokból adódó különbözet.
www.portfolio.hu/img/upload/2017/06/1_1.png
Mindamellett a legkevésbé hatékony Európában a működési költségek alapján.
www.portfolio.hu/img/upload/2017/06/2_1.png

„Kétséktelenül erkölcstelenebb dolog egy bankot alapítani, mintsem egy bankot kirabolni!” ( Mark Twain)
Eladott Ország
Ha egy ember fegyvert kap kirabol egy bankot. Ha egy bankot. Kirabol egy országot.
mobile.twitter.com/Kateto57/status/1343129898106433537/photo/1
Csányi: Nem tartható az árstop,a rezsicsökkentés. Tartható: alacsony bérek, magas banki kamatok, foci, stadionok ,korrupció... Ez megy itt >30 éve! Az első számú uzsorást (is) csak a pénz érdekli, semmi más, s ezt most ismét saját maga is bizonyítja. Az un. devizahitelesek ezt már régen tudják, érzik a saját bőrükön. Kétsége ne legyen senkinek, hogy az uzsorás a bankjának az orosz veszteségeit is beszedi a magyar, horvát, stb ... ügyfeleitől. Putyin is békét akar, de olyat, hogy az ukránok megadják magukat. No és milyen békét szeretne Magyarország első számú uzsorása? Tipikusan csak a nagy költségekért aggódik. Az emberéletek nem számítanak neki. Uzsorásoknál jobb kamattal vehetsz fel pénzt, mint az OTP-ben. Nekik ők a valódi konkurencia.
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/277672885_5232694813449507_6812768014601523591_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=sUDABArZlKoAX9bV7Rk&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfDl4XjTIa6ymjt7gHPU73D10LuJvD9_ZRnfeK_GbWKRzQ&oe=6429F646
verőce21
Ez nem jelenti azt, hogy minden ügyfélnek ez lesz a legolcsóbb bankszámlacsomag...!

Egy csomó megkötést fog tartalmazni az alapszámlacsomag...! Max. 4 átutalás/hó a csoportos beszedéseken felül, összesen 100 eFt értékben... Fontos tudni azt is, hogy hitelkeret nem kapcsolódhat az alapszámlához...!
Eladott Ország
@verőce21: Nem lehet megmagyarázni, hogy Európa legdrágább országában Norvégiában a bankok negyszer olcsóbbak mint Magyarországon. Azért ilyen drága, amiért a magánnyugdíj pénzük lenyúlásához is tapsolunk. Ezzel a birka néppel bármi megtehető, csak jól kell nekik tálalni. A baj az elmúlt időszak szervilis komprádor szabályozásában keresendő, nem volt az az ostoba banki érdek, amit az elit ne szavazott volna meg és az átlagpolgár ne fizetett volna ki. A lufi most lyukadt ki. Ez a visszaesés és bizalomhiány a bankoknak nagyon rossz. Tanulság: nem kell végletekig kiélvezni egy lúzer elit hibáit, hanyagságát és ostobaságát. Mindenkinek jobb lett volna egy jól szabályozott de átlátható piac, ennél a vadkeleti zsákmányolásnál.Németországban alig van olyan Bank, amelyik ne kinálna ingyenes folyószámlát! (Girokonto) A hitelkártyák használata pedig nem jótevékenység, hanem tiszta megtakaritás a bankszektornak. Persze nekünk fogyasztóknak is könyebb. Nem kell annyi bankót nyomtatni,(anyagtakarékosság) A pénztárosból is kevesebb kell (munkaidőmegtakaritás), Kevesebb pénzt kell ide-oda furikázni (kissebb rizikokockázat).
ómió
Arcpirítóan sok már az extraprofit!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.