Bemutatták Deák Dániel, a XXI.Század Intézet vezető elemzőjének A Fidesz-recept – kampányból kampányba című, az éppen 35. születésnapját ünneplő kormányzó pártszövetség "töretlen népszerűségének" okait vizsgáló könyvét csütörtökön, Budapesten.

Könyvet írt a Fideszről a párt születésnapjára a köztévé politológusaDeák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője (b) A Fidesz-recept – kampányból kampányba című könyvének bemutatóján, mellette Stumpf István korábbi kancelláriaminiszter, volt alkotmánybíró (k) és G. Fodor Gábor, a XXI. Század Intézet stratégiai igazgatója a Terror Háza Múzeumban 2023. március 30-án. MTI/Koszticsák Szilárd

A Terror Háza Múzeumban rendezett eseményen Békés Márton, a XXI. Század Intézet igazgatója méltatásában elmondta, hogy Deák Dániel politológusnak, a Megafon-csoport tagjának első könyve az intézet G. Fodor Gábor szerkesztésében készülő zsebkönyvsorozatának részeként jelent meg.

Deák Dániel miközben elemez, maga is alakítója, tematizálója is a politikai vitáknak – mutatott rá Békés Márton. A politikai ismeretszerzés útja-módja főként a valós idejű medializálódás miatt "episztemiológiai fordulatot hozott, ami a politikacsinálás folyamatára is visszahat" – mondta.

Ez az összefüggés Deák Dániel számára kiváló lehetőséget teremtett arra, hogy "szakmai alázattal, de értékek mentén értékelje a politikai folyamatokat, viszont kellő perspektívát is szerezzen ahhoz, hogy kívülről-belülről lássa az Orbán-szabályt"

- fogalmazott G. Fodor Gábor terminológiájára utalva.

Békés Márton hangsúlyozta: Magyarországon kizárólag a kormányzó jobboldal érti a "politikai hadviselés, a politikacsinálás metódusát". Az igazgató a kormánypártok sikere titkának nevezte a társadalmi többség meglétét, továbbá a folytatható, bizalomkeltő, felelős, stabil kormányzást, és az eredeti, meggyőző, hosszútávú, rendszeresen, mélységében végzett szellemi innovációt, valamint a közérthető, következetes szélesen és mélyen megvalósított választási kampányt, illetve a tapasztalt, bizonyított, kompetens miniszterelnök-jelöltet.

Könyvet írt a Fideszről a párt születésnapjára a köztévé politológusaDeák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője A Fidesz-recept – kampányból kampányba című könyvének bemutatóján a Terror Háza Múzeumban 2023. március 30-án. MTI/Koszticsák Szilárd

A G. Fodor Gábor, az intézet stratégiai igazgatója által moderált kerekasztal-beszélgetésen Deák Dániel szakmai pályafutásának állomásait is felelevenítve arról beszélt, a kormánypártok sikerének legfontosabb összetevője a politikai személyiségen túl a politikai közösség. A Fidesz-KDNP képes megszólítani a jobboldaliakat, a nemzeti radikálisokat és középen álló szavazókat is, "ami párját ritkítja Európában" – mondta.

A szerző kitért arra is, hogy a 2019-es önkormányzati választás eredménye "nem rémítette meg" a kormánypártokat, hanem tanultak a hibáikból, hiányosságaikból, és innovációval válaszoltak. A Fidesz ezt követően kezdett építkezni a közösségi médiában – hangsúlyozta, és a lépés fontosságát a polgári körök 2002-es országgyűlési választások utáni megalapításának jelentőségéhez mérte. Deák Dániel egyebek mellett arról is beszélt, hogy a kormánypártok a koronavírus-járványra is úgy tudtak reagálni, hogy nem mentek szembe a társadalmi elvárásokkal, míg máshol a járványkezelésbe kormányok bukta bele.

G. Fodor Gábor a többi között azt mondta:

a Fidesz-nemzedék küzdelemként fogja fel a politikát, a kudarcokból pedig azt tanulták meg, hogy jobb győzni, mint veszíteni.

Stumpf István korábbi kancelláriaminiszter, volt alkotmánybíró egyebek mellett elmondta, hogy a Fidesz megalakulásának időszaka a civil szervezetek reneszánsza volt, amelynek az élvonalát képviselték a szakkollégisták. A kormánypártok olyan programok megvalósításával nyerték meg a társadalom többséget, mint a középosztály megerősítése, a határon túli magyarokért való kiállás, a nemzeti érdek újrafogalmazása és annak képviselte – sorolta. Közölte: a társadalmi többséget csak akkor lehet megszerezni, "ha a kép és a hang egyben van".

Forrás: MTI

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Péter2
A címe, harc saját elméjükkel . Erre a deák tagra ránézve , főleg a szeme körül , azonnal látszik , hogy mentálisan nincs valami rendbe .
Pálinkás Pál
" töretlen népszerűségének" ...ez számomra bizonyítja hogy korunkban, ebben a helxzetben, csak a tanulatlan ,mikro IQ - val rendelkező lények mobilizálhatók...ez pedig az ország szégyene...
balos
Hurrá!Meg van a következő lovavalag rendi kitüntetett!Az ilyen szervilis barmokból a következő árvíznél a homokzsákokat kell majd tölteni,akkor még a víz is vissza vonul!
Péter2
@Pálinkás Pál: Így működött valamikor az MSZMP aztán rendszerváltás után ezek az IQ- 0 sokasággal tartották fent az MSZP-t , később az MSZP szakítva a régi rendszer vonalaival , hogy nem keleti eszme az érték , hanem a nyugati , ennek hatására szépen lemorzsolódtak a baloldalról az IQ-0 sokasága és itt jött az , hogy a fidesz felismerte , hogy ezeket , a többségében 50 év feletti régi rendszert minden gondolkodás nélkül szolgáló egyéneket begyűjtötte a hatalom megszerzéséhez , na ezeket az IQ 0 lehet minden mantrával ,ökörséggel megetetni , hogy legyen mint fújni , mint bolond a sípot . Azért én baloldali büszke vagyok rá , hogy ezek az IQ-0 egyének jobboldalban találták meg a szintjükhöz mért eszmerendszert , így a baloldal letisztult az ilyen értelmi szintű egyénektől .
Pálinkás Pál
@Péter2: csak ezzel semmire nem megyünk..ők rohannak voksolni,..a többség jórésze meg nem emeli meg a valagát...rájuk jobban haragszom ,mint egy gyengeelméjűre a szektából...
Galway
@Péter2: Nem lehet neki könnyű ebben az apaférdianyanő világban, de egyáltalán nem csudálkozunk, minthogy az a pasi, aki Sitt Mári néni közelébe kerül, az bizony elbuzul!
jáger laszló
Természetesen a Terror Háza aktív támogatásával és szponzorálása mellett!!??
Hát azért a PR még a fidexnek is kell!!??
csak ennyi
barátilag
J.L.
ómió
És az efftársak "rengeteg jótéteményét" (népkifosztás, sortűzek, stb.) nem "méltatta"!?
Eladott Ország
Orbán: „Egy ilyen sikeresen fejlődő országra a korrupciós vádak nem vehetők komolyan.” Igazat mond. Ehhez meg kell érteni, hogy amikor azt mondja ország, akkor azt önmagára érti, hiszen magára iratta. Ő maga az ország, szerinte. És ő sikeresen fejlődik, saját magára pedig nem értelmezhető a korrupció. Elhiszi, mert agyilag zokni.
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/273386806_2012228615648529_8095391819068825714_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=JcQs2xhL7hcAX86qM4D&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfCbFa2lSoccwu2exd_iPXcHivj0WBrGg_3kveAJ4w5Rew&oe=642C04AC
Európában lényegében példátlan, amit Orbán művelt. Soha más országban nem történt meg, hogy egy család hatalomra kerülve lényegében magára iratta az ország javainak jó részét. Sem a náci Németországban, sem a Szovjetunióban, és csatlós országaiban így Romániában sem, Albániában sem, és a Franco diktatúra alatt Spanyolországban sem. Ilyen csak Európán kívül történt, Afrikában és Ázsiában.
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/143766129_255097439455267_8676844965138681530_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=1-7&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=hJ69GdxJiKsAX-7KCSd&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfD25KqDlF-FTRn5Bawl5hf_dobfF0TYBJdvUQujSfyiEg&oe=644DFAB8
Aki Én
Szervilis csicskából jól állunk. Ez a rendszer ezeket szaporítja.
Ha ez a ratyi komolyan gondolja amiket mond, akkor nagyon buta.
Ha nem gondolja komolyan, akkor nagyon aljas és ártalmas.
Eladott Ország
35 éves az se nem fiatal, se nem demokratikus szekta, mert a normális fideszes ritka, mint a hintalószar. Sokáig eláll a szar, és közben dagad.
twitter.com/janos_hary/status/1641474113536503813/photo/1
Tudod Viktor rólad eszembe jut szegény nagyanyám, aki mindíg azt mondta, hogy aki nem dolgozik, az ne is egyék!
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/335021973_588163586549188_5293018977273631731_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=jVEnILV4ZQ8AX8C2hgn&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfCF257fBijhiCAnjTTRdyFK-tZ5CWCRJn_3FrJhrrzlfw&oe=642B8451
Eladott Ország
@Qqberci: ma, 08:39 • "Vikibaba és a 133 rabló?..." A pontosság kedvéért 135+1 rabló- Magyarországi Németek Országos Önkormányzata (MNOÖ) mindíg a fidesszel együtt szavazott.
Aki Én
@ómió: ...nem, és képzeld baszod, a világraszóló orbáni-inflációt sem.
Értehetetlen, igaz, suttyó?
Ez kb akkora csicska, mint te.
ómió
@Aki Én: Esetleg nem intergalaktikus "orbáni inflációt" kéne hazudnod, bolsiék vezéridiótája, fideszes sortűzzel!? Ne, ám, hogy Böszme efftársad még az elmeosztályi ápolást is megvonassa tőled!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.