Visszatért a polgármesteri székébe, azaz immár ismét Gyömrőt irányítja kijelölt lakhelyéről a csaknem féléves letartóztatása után szabadlábra helyezett Gyenes Levente. A polgármester gyanúsítottként is megkaphatja fizetését. Gyenes Leventét és társait bűnszervezetben, jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással gyanúsítják, amit ő tagad, szerinte olyan cég ellen indult eljárás, amelynek irányításából évekkel ezelőtt kiszállt, tulajdonrésze sincs már benne.

Gyömrő polgármestere, nyomkövetővel a lábán, házi őrizetben, de újra dolgozik. Az adócsalás gyanújával szeptemberben őrizetbe vett Gyenes Levente a Blikk információi szerint kijelölt lakhelyéről, teljes döntési, aláírási jogkörrel irányítja a várost, újra jár neki fizetés. A polgármester már Facebook-oldalán is bejelentette visszatérését, a városi tévének pedig azt mondta, kitölti a mandátumát 2024 őszéig.

Kiszabadult, és nyomkövetővel a bokáján irányítja Gyömrőt luxusvillájából az adócsalással gyanúsított polgármestere, aki korábban egy meztelen nőről fehér port szívott fel

Fotó: Facebook/Gyömrő város önkormányzata

Gyenest évekkel korábban is ítélték már el jogerősen gazdasági bűncselekmények miatt, de újra megválasztották őt a tisztségébe – írja a Blikk. A városvezetőt gödöllői luxusvillájából vitték el tavaly szeptemberben az adóhatóság kommandósai. Az akció során akkor lefoglalt sok millió forintnyi bankjegy és egyéb érték szerepelt egy videóban is, amelyet a NAV tett közzé, igaz, nem nevesítve az elfogott személyt.

A mostani ügyben bűnszervezetben, jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt van folyamatban eljárás hat személy ellen. Gyenes felbujtóként szerepel a listán. Tóth János alpolgármester vezette a várost Gyenes Levente őrizetbe vétele óta, a gyanúsított akkor nem kapott fizetést sem.

A Szombathelyi Törvényszék a lappal azt közölte, a gyanúsítottat a nyomozási bíró helyezte bűnügyi felügyeletbe, Gyenes Levente köteles heti egy napon az illetékes rendőrkapitányságon jelentkezni. A tartózkodási helyéül szolgáló, meghatározott ingatlant nem hagyhatja el, a magatartási szabályoktól külön engedély nélkül nem térhet el. A bíróság a bűnügyi felügyelet tartamára elrendelte a mozgását nyomon követő technikai eszköz alkalmazását.

A Blikk úgy tudja, Gyenes nem költözött vissza gödöllői luxusotthonába, ahol a kommandósok elfogták szeptemberben. A hírek szerint a polgármesteri hivatalról légvonalban alig 300 méterre lévő másik luxusvillába költözött, miután azt jelölte ki a bíróság a házi őrizet helyszíneként.

A Blikknek a polgármesteri hivatal kommunikációs vezetője azt mondta,

Gyenes Levente teljes értékűen ellátja feladatait, hozzáfér minden információhoz, folyamatosan egyeztet, érezhetően visszazökkent a munkába.

A kormányhivatal állásfoglalása értelmében fizetés is jár neki, ezt azonban civil szervezetnek ajánlotta fel teljes egészében – tette hozzá Hauser Antal, aki megerősítette, a polgármester és ügyvédje most azt szeretné elérni, hogy tegyék lehetővé, hogy személyesen is bejárjon a közeli hivatalba.

A polgármester a szabadulása óta kerüli a médiát. A vele szemben felhozott vádakat tagadja,. A múlt héten egyedül a városi Signal tv-nek nyilatkozott, a felvétel fölé pedig azt írta:  Visszatértem!

A visszavonulás mellett is dönthettem volna. Ám úgy gondoltam, hogy ha a Jó itt élni frakcióban a társaim támogatnak a folytatásban, és mögém állnak a terveim megvalósításában, akkor tovább viszem a polgármesterséget, kitöltve a mandátumomat 2024 őszéig

– fogalmazott az interjúban Gyenes.

Márpedig egyenként biztosítottak a bizalmukról, s kérték, hogy vezessem az önkormányzatot. Így a csapatom és a város élére állva, én emelem fel a zászlót és megyek előre

– szögezte le.

Forrás: Blikk, 24.hu

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
"Gyenest évekkel korábban is ítélték már el jogerősen gazdasági bűncselekmények miatt, de újra megválasztották őt a tisztségébe – írja a Blikk."

Ha valakit jogerősen elítélnek gazdasági bűncselekmények miatt az, hogy a faszba indulhat köztisztségért? Nincs eltiltva a kozugyektol? Persze ertheto a fideSS egy maffia tagtot sem hagy az arokparton.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jáger laszló
Bokalánccal is irányítja Gyömrőt hiába ítélték L!!Ez nem érdekli a helyi lakosokat
csak ennyi
barátilag
J.L.
balos
Mit csinál a nemzeth űgy-észe,ha kiderül valakiről,hogy korrum-Pál?Az "államkincstár" kulcsát a kezébe helyezi!Hátha neki is leesik valamicske suska!
jáger laszló
Javaslom a kormánytagok számára a nyomkövetőt,hogy tudhassuk, hogy mikor és hol csatangolnak ezek a védett személyek!!??
csak ennyi
barátilag
J.L.
Toller Béla
Valami rendnek azért lennie kellene ebben az átkozott ki országban ! A börtönben lévő végrehajtó-főnök, a letartóztatásban lévő polgármester ...a Curia elnöke ...Nem kellene Al Caponét a NAV élére kineveztetni ?
Dr. Proktor
@Shikari: Népszerű volt Horthy, Rákosi és Kádár, népszerű Orbán...
Vagy csak annak látszik!
bence
Mert "Senkit nem hagyunk az árokszélén" , főleg ha a mi kutyánk kölke !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.