Visszatért a polgármesteri székébe, azaz immár ismét Gyömrőt irányítja kijelölt lakhelyéről a csaknem féléves letartóztatása után szabadlábra helyezett Gyenes Levente. A polgármester gyanúsítottként is megkaphatja fizetését. Gyenes Leventét és társait bűnszervezetben, jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással gyanúsítják, amit ő tagad, szerinte olyan cég ellen indult eljárás, amelynek irányításából évekkel ezelőtt kiszállt, tulajdonrésze sincs már benne.

Gyömrő polgármestere, nyomkövetővel a lábán, házi őrizetben, de újra dolgozik. Az adócsalás gyanújával szeptemberben őrizetbe vett Gyenes Levente a Blikk információi szerint kijelölt lakhelyéről, teljes döntési, aláírási jogkörrel irányítja a várost, újra jár neki fizetés. A polgármester már Facebook-oldalán is bejelentette visszatérését, a városi tévének pedig azt mondta, kitölti a mandátumát 2024 őszéig.

Kiszabadult, és nyomkövetővel a bokáján irányítja Gyömrőt luxusvillájából az adócsalással gyanúsított polgármestere, aki korábban egy meztelen nőről fehér port szívott fel

Fotó: Facebook/Gyömrő város önkormányzata

Gyenest évekkel korábban is ítélték már el jogerősen gazdasági bűncselekmények miatt, de újra megválasztották őt a tisztségébe – írja a Blikk. A városvezetőt gödöllői luxusvillájából vitték el tavaly szeptemberben az adóhatóság kommandósai. Az akció során akkor lefoglalt sok millió forintnyi bankjegy és egyéb érték szerepelt egy videóban is, amelyet a NAV tett közzé, igaz, nem nevesítve az elfogott személyt.

A mostani ügyben bűnszervezetben, jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt van folyamatban eljárás hat személy ellen. Gyenes felbujtóként szerepel a listán. Tóth János alpolgármester vezette a várost Gyenes Levente őrizetbe vétele óta, a gyanúsított akkor nem kapott fizetést sem.

A Szombathelyi Törvényszék a lappal azt közölte, a gyanúsítottat a nyomozási bíró helyezte bűnügyi felügyeletbe, Gyenes Levente köteles heti egy napon az illetékes rendőrkapitányságon jelentkezni. A tartózkodási helyéül szolgáló, meghatározott ingatlant nem hagyhatja el, a magatartási szabályoktól külön engedély nélkül nem térhet el. A bíróság a bűnügyi felügyelet tartamára elrendelte a mozgását nyomon követő technikai eszköz alkalmazását.

A Blikk úgy tudja, Gyenes nem költözött vissza gödöllői luxusotthonába, ahol a kommandósok elfogták szeptemberben. A hírek szerint a polgármesteri hivatalról légvonalban alig 300 méterre lévő másik luxusvillába költözött, miután azt jelölte ki a bíróság a házi őrizet helyszíneként.

A Blikknek a polgármesteri hivatal kommunikációs vezetője azt mondta,

Gyenes Levente teljes értékűen ellátja feladatait, hozzáfér minden információhoz, folyamatosan egyeztet, érezhetően visszazökkent a munkába.

A kormányhivatal állásfoglalása értelmében fizetés is jár neki, ezt azonban civil szervezetnek ajánlotta fel teljes egészében – tette hozzá Hauser Antal, aki megerősítette, a polgármester és ügyvédje most azt szeretné elérni, hogy tegyék lehetővé, hogy személyesen is bejárjon a közeli hivatalba.

A polgármester a szabadulása óta kerüli a médiát. A vele szemben felhozott vádakat tagadja,. A múlt héten egyedül a városi Signal tv-nek nyilatkozott, a felvétel fölé pedig azt írta:  Visszatértem!

A visszavonulás mellett is dönthettem volna. Ám úgy gondoltam, hogy ha a Jó itt élni frakcióban a társaim támogatnak a folytatásban, és mögém állnak a terveim megvalósításában, akkor tovább viszem a polgármesterséget, kitöltve a mandátumomat 2024 őszéig

– fogalmazott az interjúban Gyenes.

Márpedig egyenként biztosítottak a bizalmukról, s kérték, hogy vezessem az önkormányzatot. Így a csapatom és a város élére állva, én emelem fel a zászlót és megyek előre

– szögezte le.

Forrás: Blikk, 24.hu

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
"Gyenest évekkel korábban is ítélték már el jogerősen gazdasági bűncselekmények miatt, de újra megválasztották őt a tisztségébe – írja a Blikk."

Ha valakit jogerősen elítélnek gazdasági bűncselekmények miatt az, hogy a faszba indulhat köztisztségért? Nincs eltiltva a kozugyektol? Persze ertheto a fideSS egy maffia tagtot sem hagy az arokparton.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
simmering73
Igazi mi kutyánk kölke. Kurvázik, drogozik és lehet kiderül róla, hogy egész jól mászik az ereszen is.
ómió
Czeglédy efftárs bokáján is van nyomkövető, vagy ő "kirekesztett"!?
Yoda69
"Gyenest évekkel korábban is ítélték már el jogerősen gazdasági bűncselekmények miatt, de újra megválasztották őt a tisztségébe – írja a Blikk."

Ha valakit jogerősen elítélnek gazdasági bűncselekmények miatt az, hogy a faszba indulhat köztisztségért? Nincs eltiltva a kozugyektol? Persze ertheto a fideSS egy maffia tagtot sem hagy az arokparton.
kulabombaafityiszre
@ómió: ma, 08:09
Valójában te vagy czeglédy efftárs seggéből kinézve a nyomkövető,mert ezzell bízott meg a párt.
Ómió röfike,helló.
icegygenabro
@ómió: tirpák te maradj a kecskekúrásnál...
Aki Én
@ómió: Ez valami védőbeszéd akart lenni? Czeglédyt kinek kellene elítélni?
Ha Czeglédy, akkor ez a bűnöző nem bünöző?
Húúú, de buta vagy...
Menőmanó
Nem tudtam ki ez a pötsch, de rögtön az ugrott be, hogy csak fideszes lehet. És tényleg.
Menőmanó
@Maccska: A fideszbűnözőket bezzeg elítélik egytől egyig. Ja nem.
Dr. Proktor
Ez az ember pontosan beleillik ebbe az országba...
Alfa
ez a korrupt keresztényi becsület orbáni módra
Havanagi
@Yoda69: Gondolom úgy,hogy előfeltétel a gátlástalanság és bűnöző életmód.Fidesz maffia töretlen fejlődése Magyarországon.
Dr. Proktor
Lassan egyenesen követelmény lesz a pozíciók betöltéséhez ebben az országban a büntetett előélet!
Aki Én
@Maccska: Akkor miért nem ítélik el? A DK erősebb? Itt nem lehet felelősségre vonni a bűnözőket?
Ezért ki a felelős, ha nem a mindenkori kormány?
namihami
Visszahelyezték? Így helyes, fejezze csak be, amit elkezdett! Isten őrizz, hogy félbe hagyja!
jesz
egészséges, rendes ember...főleg, hogy egy nő seggéről szívja a port, nem csak úgy asztalról
jáger laszló
Bokalánccal is irányítja Gyömrőt hiába ítélték L!!Ez nem érdekli a helyi lakosokat
csak ennyi
barátilag
J.L.
balos
Mit csinál a nemzeth űgy-észe,ha kiderül valakiről,hogy korrum-Pál?Az "államkincstár" kulcsát a kezébe helyezi!Hátha neki is leesik valamicske suska!
jáger laszló
Javaslom a kormánytagok számára a nyomkövetőt,hogy tudhassuk, hogy mikor és hol csatangolnak ezek a védett személyek!!??
csak ennyi
barátilag
J.L.
Toller Béla
Valami rendnek azért lennie kellene ebben az átkozott ki országban ! A börtönben lévő végrehajtó-főnök, a letartóztatásban lévő polgármester ...a Curia elnöke ...Nem kellene Al Caponét a NAV élére kineveztetni ?
Dr. Proktor
@Shikari: Népszerű volt Horthy, Rákosi és Kádár, népszerű Orbán...
Vagy csak annak látszik!
bence
Mert "Senkit nem hagyunk az árokszélén" , főleg ha a mi kutyánk kölke !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.