Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának nyilatkozva azt mondta, megkérdőjeleződik az EU értelme, a világháború reális veszély.

Orbán Viktor vészjósló üzenettel érkezett a közrádióba: "A harmadik világháború reális veszély"

Fotó: Facebook/Orbán Viktor

Orbán Viktor kormányfő a beszélgetés elején arról beszélt, hogy

a háború egyre véresebb és brutális.

Hozzátette: Európa nagy része továbbra is háborúpárti álláspontot képvisel, egyre durvább eszközök jutnak az ukránokhoz.

Orbán az Origo beszámolója szerint közölte, egyre közelebb jutunk ahhoz, hogy békefenntartó csapatokat küldjenek az európaiak Ukrajnába,  és gondolati szinten ez megjelent.

A magyar emberekre nézve a háború veszélyes és aggasztó. Ez a veszély folyamatosan nő, és a fegyveres harc mérete is nő

- mondta Orbán. A Nyugat egyre modernebb eszközöket bocsát az ukránok rendelkezésére.

A világháború veszélye nem irodalmi túlzás, ez reális veszély

- mondta a kormányfő.

Ha ez így megy tovább, megérkezhetünk a harmadik világháborúba, ez reális veszély.

A magyar hadsereg lőszereellátásáról azt mondta, hogy gyorsabb és olcsóbb az uniós lőszerbeszerzés számunkra. Orbán Viktor közölte, hogy igenis van jelentősége a magyar békepárti álláspontnak.

Mindenki érzi, hogy ez a konfliktus világháborúvá terebélyesedhet, és a messzi országokat is elérhet

- tette hozzá. A nyugatiak azt állítják, hogy Ukrajna támogatása helyes dolog, míg a világ többi része szerint nem – mondta a kormányfő.

Itt a világbéke és a világháború kérdése forog kockán.

Bele akarnak bennünket préselni ebbe a háborúba, de a nemzeti parlamentet eben az ügyben nem lehet megkerülni.

Éppen ezért van jelentősége a pénteki magyar parlamenti határozatnak, amit  ma fogadhatnak el.

Orbán Viktor kifejtette, hogy a magyar álláspont lényege, hogy legyen tűzszünet, és ne halljon meg több ember. A békéhez való eljutás az útvonala a tűzszünettel kezdődik.

Forrás: Origo, Portfolio

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Menőmanó
Lényeg, hogy féljetek birkák, és higyjétek ezerrel, hogy én megvédelek benneteket. Valójában sz@rok rátok, engem csak az ellopható pénz érdekel, és ehhez kelletek ti idióták.
Üdv: Orbán Viktor
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Yoda69
Ezt a barmot. Nem tud leallni ez a moszkovita veszmadar.
Ha 3.vilaghaboru lesz, akkor az a ruszkik es a kinaiak miatt lesz.
Menőmanó
Lényeg, hogy féljetek birkák, és higyjétek ezerrel, hogy én megvédelek benneteket. Valójában sz@rok rátok, engem csak az ellopható pénz érdekel, és ehhez kelletek ti idióták.
Üdv: Orbán Viktor
Ábel
"Európa nagy része továbbra is háborúpárti álláspontot képvisel"-de Orbán a helikopter...
kulabombaafityiszre
Mi van a békéhez erő dumáddal viktátor?Elfogyott hozzá az erőd.te szerencsétlen?
Világbéke meg soha nem volt.
-Megkérdőjeleződik az EU értelme - ezt is te mondtad dagadt biztosan a béke érdekében.
Fenyöfa58
FideSS ZOMBIK CSATÁRA FEL !!! IRÁNY A DON KANYAR !!!
jáger laszló
OV világháborúval riogat annak LNÉre ,hogy 1etlen ukrán,vagy orosz katona holtestét látta volna személyesen!!??
Pszichológiai +közelítés módszere...
Ezért kell fenntartani a a vészhelyzetet!!!??
csak ennyi
barátilag J.L.
Havanagi
Ez már nagyon a vesztét érzi ,ha ilyen kijelentésekre mer vetemedni.Ássad az árkot,majd kipycsáznak mindenhonnan .
Béla333
Mocskos, oroszpárti, hazaáruló szemetek.
Aki nem érti, hogy
- az oroszok az agresszorok,
- ha most az ukránok belemennek egy tűzszünetbe úgy, hogy az orosz csapatok az országuk egy részét megszállva tartják,
- nem az ukránokat kell baszogatni, hogy tegyék le a fegyvert, hanem az oroszokat, hogy takarodjanak végre haza,

az vagy hülye, vagy szándékosan hazudik a saját országa népének és az ilyen nem való semmiféle vezetőnek.
Még villamos vezetőnek se!
Mocskos szemét hazaáruló maffiózók uralkodnak az ország felett a hülyemagyar maffiahívőknek köszönhetően!
justhpeter
A mi kolostormalacunk Isten legnagyobb barma ! Szerintem azt gondolja, hogy az online riogatás-világbajnokságon van és ott is mindenképpen neki kell nyerni. Minden háborús szövege mögött az a téveszme áll, ami a brüsszelezései alkalmával is előkerüll, miszerint egy 10 milliós ország mondja meg a 400 milliós közösségnek az egyetlen tutit. Egyre nagyobb gondban lesz, amikor a söpredékének el kell majd magyaráznia, hogy miért élnek évről évre rosszabbul, miközben a NER-lovagrend zagjai folyamatosan gazdagodnak.
mn50231
Szerencsétek, hogy nem én vagyok Orbán! Az összes, itt a háborút és az ukránokat, felbujtóikat támogató gazembert átrakatnám erőszakkal (persze csakis önkéntesen, ugye) a határon túlra, ukrán(?) területre. "Magyarország önkéntes és ingyenes támogatása az ukránoknak" jelszó alatt. Aztán majd felfegyverezve, beöltöztetve harcolhatnátok új hazátokért és persze lelkesedhetnétek a háborúért.
Pálinkás Pál
ezt a demagóg koszos cigányt...hülyíti a szektásokat ezerrel...ennek már rég föld alatt lenne a helye...
gina
Fekete varjú, ha nem tud okosat mondani csak baromságok hagyják el a száját...mi van cigus, rossz napod van zsiros disznó???
gina
Tudod ami véres és kegyetlen a te szemét uralkodásod, tünj már el , elég volt belöled beteg elme...
gina
Sz@ros békegalamb, majd ö megvédi a népet és béke lesz,, IDIÓTA barom
polgarb
@Maccska: 8:52 Jól van tutsek-tót nyugodjál le, rögtön jön a nővérke!
sunoge
@mn50231: Itt nincs senki, aki háború párti és nem te vagy orbán.
Nessy
Pontosan Orbán jó barátjai Putyin, Hszi Csin Ping, Erdogan a háború pártiak, Mire is készül Kína ?
emerencia
@mn50231: ma: 8:48 Rengeteg ember él hazánkban a napi életet érintő jogos elkeseredésben, kilátástalanságban. Sokan közülük kormányváltást, demokratikus jóléti államot szeretnének és békét legalább a teljes Eurázsiában ugyanúgy mint már vagy hetven éve az EU-ban. Azt viszont nem értem, hogy a kivételezett orbáni jólétben, boldogságban élő tökéletesék között miért olyan sok a háborúpárti agressziókedvelő? Mikor jönnek már rá, hogy maguk és szeretett családjuk alatt vágják a fát?
Ábel
Mennyi a büntetése a háborús uszításnak? Miniszterelnököknek szabadon lehet?
csak úgy....
@Ábel: 0rbán szereti rettegésben tartani a birkanyájat!
Havanagi
"Aki közveszély színhelyén nagy nyilvánosság előtt olyan valótlan tényt – vagy való tényt oly módon elferdítve – állít vagy híresztel, amely alkalmas az emberek nagyobb csoportjában zavar vagy nyugtalanság keltésére, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Rémhírterjesztés - Wikipédia"
Akkor most mi van???
drrotf
Azt gondolja Mester, hogy ha nem Ön irányít, akkor semmi értelme az EU-nak, mert Önnél van a bölcsek köve?Nem híve a virágozzon száz virág elméletnek ?Pedig nagyon azok felé tendál akik ezt kitalálták ?
Toller Béla
Nem mondom, hogy szerencsétlen, de tudatlan tahóm azt mondhatom ! A harmadik világháború - most éppen - nincs küszöbön ! Az oroszoknak nincs erejük ahhoz, hogy kirobbantsák, megvívják, katasztrófát tudnak okozni, legfeljebb. Európa egésze békepárti, ha rajtuk múlt volna, Oroszország sohsem támadja meg Ukrajnát, és azán sem visel olyan barbár háborút, mint amilyent végül is visel ! A megtámadottat mindig támogatni kell, erre jött létre maga a NATO is, amelynek tagjai vagyunk. Elég a bunkóságból, orbánra már alig figyel valaki, A békefenntartással kapcsolatban az oroszok is kiröhögik, nekik nem a fennálló front megtartása a céljuk ! Az ukránok meg az államhatárra képzelik el a békefenntartást, ha egyáltalán
jáger laszló
Ne felejtsd L
Ukrajnában orosz LNS légkör alakult ki amit a 40%-nyi orosz kisebbség nem viselt L!! Fellázadt és ezt Oroszország támogatta!
Hát anno így kezdődött!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Németh István
@Menőmanó: @jáger laszló: @csak úgy...: @drrotf: @Havanagi: @Ábel: Ha majd benőtt az agyatok és hajlandóak vagytok gondoklozni is és értelmesnek tűnő dolgokon fogtok elmélkedni és nem a haza vezetőinek NAGYTÖBBSÉGGEL választott és eredményesen működő vezetőivel szemben fogtok aljas mód megnyilvánulni akkor mondjatok véleményt! Egyenlőre a nemzet érdekeiről a ti érdekeirekről IS > mocsklódásaitokkal szemben VAN SZÓ!
Az usa-nató moslék armada takarodjon Európából, az Eu. vezetése a börtönbe- akasztásilag!
Lepényleső
@Németh István: "Nagytöbséggel"? ...ha majd a matek úgy adja,hogy a cirka két millió szavazó nagytöbbsége a nyolc millió szavazónak,véleményét akkor talán lehetne tekinteni helytállónak,- e tekintetben,- a többi viszont pont azért nem,mert a
NATO,és EU csatlakozást szinte mindenki támogatta kifejezetten,mérhetően,ellenőrizhetően,- ellentétben azon eredményekkel amivel Ön pont érvel?
ómió
Hát, az efftársak igencsak "pedzik"!
Németh István
@Lepényleső: te hülye nehogy már azt mond, hogy a kisebbség a többség! te faszfej > és még csodálkoztok, hogy elküldelek benneteket a picsába folyamatosan! szar gecik! Az, hogy mindenki az, és a te matekod is rebarom!! Aztán a támogató aláírás > az akkor volt ŐSRÉGEN a megvál-tózott mocskos usa felbújtó, agresszor nyomán teljesen új adottságok vannak >> te barom nem veszed észre, hogy egy aljas felbújtó általi, egy aljas helytartó (zelenszkíj) általi belháború dúl önző anyagi érdekekből idegen földrész idegen állama által >>> méghozzá 30 éve semmi keresnivalója Európában > világháborút akarnak kockáztatni a világ újrafelosztása, területi nyerészkedéseik okán! Ezek már most eltörpűlne a moslék hitler mellett! hatökör gondolkozz!
Az usa-nato armada takarosjon Európából az Eu vezetése a börtönbe - akasztásilag!
simmering73
"Az, hogy egy elvileg közszolgálati rádióban ennyi mérget, hazugságot és hablatyot elő lehet adni, már önmagában összeegyeztethetetlen mindenféle demokratikus gyakorlattal. Orbán létrehozta azt a putyini világot, amit amaz már 2004 körül meghonosított Oroszországban. A vallási buzgóság mögé bújva, a demokratikus berendezkedést felszámolva, a vitákat és érdemi kérdéseket nagy ívben elkerülve, a nép fejére szarva úgy, hogy közben az a csatakiáltás, hogy minden a nép érdekében történik. Egész egyszerűen felfoghatatlan. Eddig azt hittem, hogy a Finkelstein-féle módszert használják, de közben kiderült, hogy nem. Orosz dezinformációs propagandahadjárat és az orosz érdekek kiszolgálása zajlik Magyarországon Orbán magyar hangján és hathatós közreműködésével. Nyilván Magyarország függ az orosz energiától, és évtizedes múltja van a szovjet típusú beidegződéseknek, de ami itt megy, az jóval túlmutat ezeken. Ilyen mértékű morális pusztítást, ilyen bűnös szembehelyezkedést a szövetségeseinkkel a modernkori történelemben szerintem nem lehet tapasztalni. A Nyugat gyalázása, az Európai Unió köpködése, a NATO-tagság szabotálása a finnek és svédek esetében egy olyan pillanatban, amikor egy háború dúl Európa keleti határánál, a V4-ekkel való szakítás, az USA napi szinten történő elküldése a picsába, és mindezzel szemben a Türk Tanács éltetése, Irán és az orosz agresszor piedesztálra emelése egész egyszerűen döbbenetes. És akkor nem beszéltünk Paks 2-ről, meg arról, hogy állunk, mint fasz a hideg vízben, Orbán meg a tó közepéről, az iszapba félig belesüllyedve osztja az észt a gályaraboknak."
kolozsvaros.com/2023/03/31/ahol-a-nep-hatan-egy-kontinensnyi-tuzifat-fel-lehet-hasogatni/
drrotf
@Németh István: Esvány !Te nem érted az írásokat!Miért kellene azokat kritika nélkül elfogadni akik az országot a 12 év év alatt az EU egyik legszegényebb országává tették?Ezt szerinted szó nélkül el kell fogadnunk , sőt támogatnunk kell, hogy legyünk már olyan szegélyek hogy abban bennünket senki ne előzzön az EU-ban,szerinted ha az ember nyíltan megírja a véleményét egy-egy rossznak ítélt kormányzati döntésről akkor azt aljas módon teszi?Nem ez nyilt , az egyen eljárás, szemtől szemben kritizálni másikat, és neked ez az aljas mód, nem pedig az amikor a másik ember háta mögött mondanak véleményt az elégedetlen emberek!A vélemény mondásról nem hallottad még hogy a vélemény szabad, de ha neked más véleményed van a dolgokról ,az is szabad.Nem az véleményt mondót kell és szabad ledorongolni, személyiségében megsérteni hanem a véleménnyel kell szembe szállni, azt kifogásolni, ellenérveket felhozni az álláspontod mellett, ez a dolog szabad, sőt kívánatos.Gondolom ismered Vörösmarthy Mihály versét , a Gondolatok a könyvtárban címűt, amelyben a könyvek és az eszmék szerepéről ír, hogy azok mennyire vitték előre a világot, és szerinte az emberek dolga küzdeni az ország felemelkedésért, erőnk szerint a legnemesbekért, hisz előttünk egy ország sorsa áll, s ha ha kivívtuk azt a mély süppedésből és a szellem harcok napsugaránál oly magasra tettük mint lehet , térhetünk őseink porához, mondván , köszönjük élet áldomásidat, ez jó mulatság, férfi munka volt!Tudod Pesta, nekem ez a fajta küzdelem amit csinálni kell és lehet, nem pedig Orbán minden intézkedésének a helyeselése amikor azok az intézkedések a ország dolgozó embereinek az elszegényedéséhez, a kilátástalansághoz, az oktatás színvonalának csökkenéséhez, és a törvény által is biztosított egészségügyi ellátás egyre nehezebb igénybevételéhez vezetnek.Nem tudom támogatni azokat az intézkedéseket sem amely miatt az ország ismét dús gazdagokká és a putrikban élő szegényekké szakad, mert ekkor szerintem az ember az embernek a...
Németh István
@drrotf: már az első mondatod is baromság! Aztán hiába írogatsz a kommunista és sajnos aljas féler ésmegvezető hazugságaid alapján bármit >> HITELKÉPTELEN VAGY!
A háborús veszély tény! "és ahelyzet egyre fokozódik" ez is igaz! Orbán Viktor de a novák katalin háziasszony és a Szíjjártó Péter is egy hibát elkövettek a békedekrétum kinyilvánításakor - ezt helyre hozni még nem késő, de az optikája jobb lett volna az országygűlés határozatának kinyilvánításakor MÉGPEDIG>> Magyarország, a magyar palament elítéli egyben elutasítja az idgen földrész országainak és az Európa nemzeteinek más ország belügyeibe való mindennemű és mindenféle beavatkozását, különösen elítéli a külsü felbújtó tevékenységeket! az usa-nató hódító aljas armadája takarodjon Európából >> ugye a szovjetek az oroszok felajánlották a Kárpátalja visszacsatolását -kia büdös kura anyja utasította el?? ha lellett volna az oroszoknaka mmagyar teület nem ajánlották vona fel a Kárpátalját! ÉRTED TE KÖCSÖGHÜLYE >@drrotf: Aztán az Eu. az aljas vezetése, Eu. gyilkosa takarodjon a börtönbe > akasztásilag!
drrotf
@Németh István: Estvány!Már megint szövegértelmezési problémád van!Az első mondatom egy megszólítás volt, a második egy megállapítás hogy nem érted az írásokat.Hogy ez miért alja és kommunista és félrevezető arról nem írtál semmit, tehát neked szent meggyőződésed ,hogy aki neked ellent mond az aljas, ,és kommunista.A kommunistákról úgy tudom névsor volt ,akik a párttagoknak a nevét tartalmazta, nyugodtan kutakodhatsz ebben , a nevem nem találnád, mert én azt a rendszert sem pártoltam sohasem , de Téged lehet hogy ott találnálak az bejegyzett elvtársaid között.Azért gondolom ezt mert ők voltak olyan habitusúak, mint Te, hogy az ellenvéleményt kifejtőket azonnal a z ellenség közzé sorolták!Az előző hozzászólásomban egy szóval sem írtam a mostani orosz- ukrán háborúról , és csak arról írtam neked, gondolom kisegítelek az értelmezésben, hogy minden embernek van véleménye a kialakult helyzetről, van aki megtartja magának és van aki azt elmondja, úgy ahogy Te is teszed meg én is.Én még azt is leírom hogy miért kifogásolom az Orbán rendszerét, ami úgy látszik nem teszik Nked.Sajnálom, hogy nem veszed észre a felsorolt hibákat, de ha neked úgy a jó ahogy van, azt is tudomásul veszem, de ettől még nem tartalak érzéketlennek az emberek iránt, nem jelentem ki hogy Te ezért aljas vagy, és ember ellenes!Ez a t véleményed, amiből nem akarsz kilépni.Nem várom el tőled, hogy változtass a véleményeden és a kifejezéseiden, de azért ha elgondolkodol beláthatod, hogy ki a véleményét megindokolja és kiáll mellette az nem lehet aljas.Neked szava járásod ez a szó, és ezért ez a kifejezés már nem jelent semmit, mert olyankor is használod amikor az egyáltalán nem indokolt.Bővíthetnéd a kifejezéseidet, akkor talán pontosabban jellemezhetnél másokat, ha úgy gondolod, hogy ezt minden áron meg kell tenned, mert akkor színesebbek lennének az írásaid. A hitelesítéseiről meg annyit hogy nem Te vagy az emberek hitelesítésére kijelölt személy, az hogy ki mennyire hiteles az élete dönti el, és egy...
jesz
Biden szerint az USA eddig 50 milliárd dollárt fektetett Ukrajna megsegítésére..majdnem ugyanennyit tolt az unijó is Ukrajnába...

Ennek a fele biztosan lőszerré válik, mely a túloldalon küldi halálba a katonákat, teszi földdel egyenlővé a városokat...

Ez fordítva is igaz...

És nincs vége...most jelentette be a zongorista, hogy addig nem állnak le a támadással, amíg a Krímet vissza nem foglalják...
Németh István
@jesz: sajnos ez így igaz > ennek okán az USA az önmaga "világbéke" harcsosságát cáfolja és van igaza Orbán Viktotnak, hogy ki kell maradni a háborúból! sajnos a svédek az helyett, hogy hálásak lennének bosszúról álmodznak irányunkba - mert hogy nem támogatjuk a nato tagságu-kat! >> Potenciális háborús veszélytől kíméljük meg őket, annak ellenére, hogy nagy ganajok! Aztán sajnos az is nagy baj, hogy az Eu. vezetése kollaborál az usa vezetésével ráadásúl persze nem ingyen, de kiárúsítja Európát szétveri a gazdaságát - és olyan politikai feszültségeket ger-jeszt amelyet nehéz lesz helyre hozni! Korrupt tetvek a nemzetek kárára!
@drrotf: a véleményed, a mellé illesztett gondolatiságod az értelmes gondolkozó embert való-színűsíti! Ez rendjén is van, ám a gond abban leledzik, hogy az a kormány amely a nemzet elkö-telezettje általad is támadva van! MINDANNAK ELLENÉRE, hogyha valóban gondolkodó ember vagy, látnod kell a szemét és az aljas betartásokat, a hazaárulásokat a nemzettel szembeni belső ellenségeskedését a balliberális, mi több a magyarnak meg a jobboldalnak titulált szerveződések részéről is! VANNAK HIBÁK a kormányzásban; sok mindent lehetne másként csinálni, de mi > én és te, és a nagytöbbség csak a napi információ áradat által vagyunk csiszolva, míg a kormány nagy valószínűséggel bővebb és pontosabb információkkal rendelkezik minden téren! Ennek megfelelően cselekszik, stb. ÉSNEM ELVESZ APOLGÁROKTÓL, hanem a lehtőségek szerint ad!!! ÉS HOGY ebben a kormány ellen indított > ballibernyák kommunista, aljas, mocskoknak nemzetellenes megnyilvánulásaival szemben rendre nem teszek kivételt egyesek megítélésében az bizony a hibám lehet! De a ballibernyákék győlöletkeltő megnyilvánulásait Miatyánkkal és Hiszekeggyel nem lehet helyre teni - igaz lehet az én stílusommal sem!...
DE a lényeg az usa-nató tetves banda takarodjon Európából, az Eu.vezetése a börtönbe- aksztásilag!
Aki Én
,,„A félelemkeltés magasabb szintre lépett. Valószínűleg a kormányzati spindoktorok
azt mérték, hogy önmagában az ún. »békepártiság« már kifulladóban van, ezért
emelni kell a tétet, a fenyegetés szintjét.
Már nem elég csupán háborúval és a háborúpárti Nyugattal, ellenzékkel riogatni,
már egyenesen egy világháború rémével kell megfélemlíteni az erre kapható, a
világot csak a kormányzati propagandából ismerő választókat.
Egy ideje már ízlelgetik ezt az új narratívát, de a motort ténylegesen Orbán Viktor
rúgta be a pénteki rádiómonológjával és most ezt folytatta
Kocsis »szuverén« Máté, aki annyira szuverén, mint egy
kesztyűbáb,"
,,A riogatás, félelemgerjesztés most csúcsra van járatra
– minél sikertelenebb a kormányzat, minél nyilvánvalóbb a kudarc (az EU átlag
háromszorosa az infláció, jelentős reálbércsökkenés, mi vásároljuk a legdrágábban
az »olcsó orosz gázt«, egyre messzebb vannak az EU támogatások, egyre inkább
elszigetelődik az ország stb.), annál nagyobb szükség van a tudatmódosításra, a
fantom félelmekre, a morális pánikkeltésre. Erre ez a világháborús, sőt atomháborús
narratíva kiválóan alkalmas.
A saját szempontjukból racionális, amit csinálnak, az azonban irracionális, ahogy
erre a magyar társadalom reagál. Mintha a társadalom egy része (sajnos jelentős
része) mély hipnózisban lenne. Cipolla még jól bűvöli a hallgatóságát és a magyar
Mario még mindig nem ébredt fel.”"

nyugatifeny.hu/2023/04/02/irgalmatlanul-kiosztotta-a-neves-szakerto-a-vilaghaboruval-riogato-orbanekat
gina
Ö a nagy megváltó hahahhahahhah a zsiros disznó, ezt tudja csak az embereket ijesztgetni ez a szemét putris ,,,,, annyira beteg elme, hogy szégyen ...
Alfa
az...orbán zakkant agya az a kibaszott kommunista-keresztény-fasiszta-náci narkós-pedofil fidesz-ner szekta híveivel egyetemben orosz-bérencek, orosz kémek háborús bűnösök a kecskebaszókkal egyetemben

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.